Kasko 380 Tl, Hasar 100 Tl, Kaskoyu Bozayim Mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metekose
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

metekose

Saygın Üye
Adı
Mete Köse
Kan Grubu
A RH +
Meslek
Esnaf ve Sanatkar
Modeli
Araç Yılı
2005
Selamun aleykum arkadaşlar, Amasya/Merkez
2005 doblomun şoför tarafı dış aynası evin önünde park halinde iken kırılmış, cam ayna sağlam sadece alt ayağın vidadan sonraki ayna tarafı kırık ve fabrikanın taktığı gövde rengi ayna kapağı kayıp, şu an bantla uzun yola gidecek durumda. ün** oto vb. sitelere baktım masrafım işçilik hariç 90 TL, sanayiye, parçacılara bakmadım.
Sizce Kaskoyu bozup orijinal yedek parça mı taktırayım yoksa 50-60-100 TL. ye kendim yaptırma çabasına mı gireyim?
kaskonun bitiş tarihi 08 Kasım 17, muayene tarihi 23 Aralık 17

2017-10-05-PHOTO-00000014.jpg

@metekose
aleykümselam abi profil ayarlarından avatar yüklermisin
abi kesinlikle Kaskoyu bozma geçmiş olsun

[QUOTE="yunus0635,
abi kesinlikle Kaskoyu bozma geçmiş olsun[/QUOTE]
teşekkürler, peki sigorta şirketi ''aracınız 13 yaşında, kaskonuzu artık yenilemiyoruz'' deme ihtimali de yok mu?

@yunus0635
ben avatarlı, profil bilgili bir üyeydim ama hepsi silinmiş?

@metekose
teşekkürler, peki sigorta şirketi ''aracınız 13 yaşında, kaskonuzu artık yenilemiyoruz'' deme ihtimali de yok mu?[/QUOTE]
abi kafam durdu

Ufak mafraflar icin kaskonuzu bozmayin

Bu arada kasko policesini iyi okuyun her sene bir tane dikiz aynasi bir tanede cam hakkiniz var kaskoyu bozdurmadan o hakkiniz varsa kullanabilirsiniz

Ben Bunun için asla kaskomu bozmazdım şakın sende bozma

Mini Onarım bölümünde; ön cam, koltuk döşeme yanığı, kaporta onarım vs. yazıyor maalesef ayna yok.
[automerge]1545405507[/automerge]
KASKODAN TAKTIRDIM: sigortacımızla görüşüp aynayı kaskodan değiştirmeye karar verdik, Çorum Fiat yetkili servisi parçayı temin etti, benimde Ankara'da işim olduğu için yol üstünde uğrayıp değiştirdim. (2x100 km. ekstra yakıtta yakmamış oldum) 22.11.2017 tarihinde servis aynayı değiştirdi, 08.11.2018 tarihinde kaskonun yenilenme günü geldiğinde kaskomuzu 367 TL. ye yeniledik. hasar halindeki kaskomuz (2017) 380 TL. idi. Sigortacının dediğine göre araba 14 yıldır kaskolu olduğu için ve emekli memur indirimi vs. den dolayı yaklaşık 140 TL. olan bu orijinal ayna değişiminden pek etkilenmemiş. şu an için yan sanayi sıfır alınabilecek en ucuz ayna fiyatı ise 90 TL.
Kasko yaptıracak arkadaşlara tavsiyem hasar/kazadan sonra 7 gün idame araç istemezseniz ve/veya aracınızı sadece siz, eş ve çocuğunuz kullanıyorsa bu durumlarda da çok güzel indirim yapıyorlar.
herkese değerli yorumları için teşekkürler.
[automerge]1545405775[/automerge]
KASKODAN TAKTIRDIM: sigortacımızla görüşüp aynayı kaskodan değiştirmeye karar verdik, Çorum Fiat yetkili servisi parçayı temin etti, benimde Ankara'da işim olduğu için yol üstünde uğrayıp değiştirdim. (2x100 km. ekstra yakıtta yakmamış oldum) 22.11.2017 tarihinde servis aynayı değiştirdi, 08.11.2018 tarihinde kaskonun yenilenme günü geldiğinde kaskomuzu 367 TL. ye yeniledik. hasar halindeki kaskomuz (2017) 380 TL. idi. Sigortacının dediğine göre araba 14 yıldır kaskolu olduğu için ve emekli memur indirimi vs. den dolayı yaklaşık 140 TL. olan bu orijinal ayna değişiminden pek etkilenmemiş. şu an için yan sanayi sıfır alınabilecek en ucuz ayna fiyatı ise 90 TL.
Kasko yaptıracak arkadaşlara tavsiyem hasar/kazadan sonra 7 gün idame araç istemezseniz ve/veya aracınızı sadece siz, eş ve çocuğunuz kullanıyorsa bu durumlarda da çok güzel indirim yapıyorlar.
herkese değerli yorumları için teşekkürler.
[automerge]1545405796[/automerge]

Son düzenleme:
IMG_20200528_200857.jpg dosyayı görüntüle Selamünaleyküm arkadaşlar. 2014 safeline aracım var mahallede gayet güzel bir şekilde park halindeyken veletler tarafından oyun esnasında kırılmış bu şekilde bantladım muayene de sıkıntı çıkarırlar mı değiştirmem gerekir mi hafif kusur geçmesi güzel olur şimdiden teşekkür ederim..

35870 dosyayı görüntüle Selamünaleyküm arkadaşlar. 2014 safeline aracım var mahallede gayet güzel bir şekilde park halindeyken veletler tarafından oyun esnasında kırılmış bu şekilde bantladım muayene de sıkıntı çıkarırlar mı değiştirmem gerekir mi hafif kusur geçmesi güzel olur şimdiden teşekkür ederim..
Hafif kusurla geçersiniz büyük ihtimalle. Geçmezse 1 ay hakkınız oluyor.

Teşekkür ederim bilgi için

Back