Kartere Mıknatıs Yapıştırmak ?

farukduru

Azimli Üye
Doblo
Adı
Faruk
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.4
Araç Yılı
2006
Renk
Gri
Merhabalar,
Kartere mıknatıs yapıştırarak demir tozları,parçacıkları vs. toplayıp motor ömrü ve performansını arttırma fikri aklıma geldi.
Zaten düşünülmüş ve çeşitli çözümler bulunmuş. Örn; Mıknatıslı karter tapası.🙄
Ancak mühendisler bunu düşünmemiş olamaz akıllarına gelmiştir diye düşünüyorum.
Velhasıl bu ve benzeri bir uygulamanın herhangi bir zararı olurmu?
561ea0dce1db11416dbef6fc43689031.jpg

ilginç ve bence akılcı dediğiniz gibi herhangi sıkıntı yaratır mı acaba?

Neodyum mıknatıslı karter tapaları birsürü araca göre var, herhangi bir ustaya sorup sizinkine uygun dişte (ben m14 veya m16 diye biliyorum karter tapalarını) tapa civatası var mı diye sorabilirsiniz. Hiç bir negatifini görmeyip kesinlikle faydasını görebileceğiniz bir uygulama, karter tapası mıknatıslı değil diye biliyorum ama şanzıman sıvı boşaltma tapası fabrikadan mıknatıslı örnek vermek gerekirse. Güzel bir iyileştirme olur, yağ değişimi esnasında yapılabilir.

Neodyum mıknatıslı karter tapaları birsürü araca göre var, herhangi bir ustaya sorup sizinkine uygun dişte (ben m14 veya m16 diye biliyorum karter tapalarını) tapa civatası var mı diye sorabilirsiniz. Hiç bir negatifini görmeyip kesinlikle faydasını görebileceğiniz bir uygulama, karter tapası mıknatıslı değil diye biliyorum ama şanzıman sıvı boşaltma tapası fabrikadan mıknatıslı örnek vermek gerekirse. Güzel bir iyileştirme olur, yağ değişimi esnasında yapılabilir.
Bilgi için teşekkürler Yusuf abi. Ancak Neodyum mıknatısların 80 derecede etkisini kaybettiği ile ilgili çeşitli makaleler okudum 😕

Bilgi için teşekkürler Yusuf abi. Ancak Neodyum mıknatısların 80 derecede etkisini kaybettiği ile ilgili çeşitli makaleler okudum 😕
eğer etkisi o ısıda kayboluyorsa bile yağ yrine geri çöküp soğuduğunda işlevini yerine getirse yeter. kaldı ki bölgesel bi şekilde 80 dereceye ısınacak da o ısıyı dışarı transfer edemeyecek de falan filan yani efektifliğini kaybetmesi zor baya.

Bizde 77 model traktör var. Onun şanzuman tapaları ikiside aynı bu şekilde. Olur neden olmasın.

Back