RAPTOR tarafından yazılan metin:
feerhat tarafından yazılan metin:
RAPTOR tarafından yazılan metin:
fiat servis! ben başka yere araba vermem!
fiat servisi kaporta hasarları ile ilgileniyor mu ?
hemde nasıl!ben servisimden çok memnunum.epey ilgililer.ama bir arkdaşın yorumunda resmi tatiller konusunda şikayet var.bu konuya katılıyorum.servis kurumsal olduğu için servis çalışanları bayram tatilini kullanıyor.haliyle herkesin yola çıkacağı arefe günü gibi tatil günlerinde servislik sıkıntısı olan (ki böyle günlerde süprizlerle karşılaşılabiliyor) müşteri mağdur oluyor.
ama yinede "her ustaya" güvenemiyorsunuz.
örnek:geçen hafta conta haşlayan 1.8 isuzu motorlu bir doğanın contaları değiştirilmişti.araç komşumun aracı.bu gün baktık aracın su kutusu yine simsiyah yağ ile kaplanmıştı.contayı değiştiren usta silindir kapağını taşlatmamış.conta değişmenin hiçbir anlamı kalmadı.tanıdığım bildiğim bir ustaya yönlendirdim.araç bu gün serviste ve yapılıyor.onarım işlemi yaklaşık 3 gün sürecek!
geçen hafta contaları değiştiren usta işini düzgün yapmadığı için o ustaya verilen 100 TL boşa gitti.arabada serviste boşuna yattı.şimdi verilen 300 TL ile araç 3 gün daha serviste yatacak ama pırıl pırıl çıkacak!
burada anlatmak istediğim şu;özellikle istanbul gibi yerlerde ve özellikle yeni araç sürücüsü arkadaşlarımız özellikle sanayiye ilk kez gidecek olanlar hangi ustaların hamgi özel servislerin güvenilir olduğunu bilmiyor.bu arkadaşların yetkili servise gitmeleri rastgele bir servise gitmelerinden çok çok daha karlıdır!
eğer güvendiğiniz temiz disiplinli servisler varsa bu servislere gidin.eğer özel servisler hakkında bilginiz yoksa yetkili servise başvurun!
ben doblonun bakımını yetkili serviste,doğanın bakımını özel serviste yaptırıyorum.
neden?
özel servis fiyat bakımından hakkaten çok uygun.ama özel servis teknik ekipman bakımından yetersiz.örneğin 40.000 de bir yapılması gereken carbon clean işleminin cihazı serviste yok!rot/balans ayarı için başka ustaya,elektrik işleri için başka ustaya gitmem gerekiyor.ama serviste araba tek liftten motor-aktarma-fren-ön takım-elektrik-boya-kaporta işlemleri tamamlanarak çıkıyor.ayrı ayrı sök tak olmuyor!ekipman tam,kontroller tam oluyor.yanlış,uyumsuz,kalitesiz parça takılması riski veya hatalı montaj sıkıntısı olmuyor!
servis sonrası bile aracınızı iç dış temizleyip veriyorlar!