Bu işlemi yapan yetkili yerler var. Bende geçen gün Kocaeli gebzede yaptırdım. Naçizane kimsenin vermediği bir öğüdü ben tecrübe ederek öğrendim. Öncesinde bilseydim yaptırmazdım. Yetkili firmada tüm işlemler aşağı yukarı 1 saat kadar sürüyor. sonrasında verilen evrakla önce egzoz muayenesini daha sonra tüvtürk muayenesinden geçip ordan alınacak evrakla notere giderek ruhsatı yeniletebilirsin.
Benim masraflarım
Proje 17.000 TL
Egzoz Muayene : 460 TL
Tüv : 3.288,84 TL
Noter : 1970 TL
Gelelim önceden bilseydim yaptırmazdım kısmına. Tüm bu işlemlerden önce Sigortacınızla muhakkak görüşün. mesela benim 2 aracım var. biri otomobil digeri bahse konu olan doblo aracım. o da kamyonetti. her iki araçta da hasarsızlık indirimim 8. basamak yani en üst basamaktaydı. dobloyu otomobile çevirince 8. basamak olan hasarsızlık 4. basamağa düştü yani giriş seviyesine. diyeceksinki otomobilde de 8. basamaktaydın. evet ama hasarsızlık indirimini her araç için ayrı ayrı kullanabiliyorsun. Kasko yaptırırken yine bazı firmalar hasarsızlık indiriminizi devam ettirebiliyor ama trafik sigortasında geçmiş olsun. %60 hasarsızlık indiriminden %0 a düştük. vergi ve kaskoda trafik sigortasında avantaj reklamları böyle olunca benim tarafta boşa çıktı. o yüzden tavsiyem sigortacınızla görüşün nedir ne değildir bilgi alın ondan sonra yaptırın.
şuan bendeki mevcut avantajlar
mtv düştü
hız limiti arttı