Kamyonet (kapalı kasa) Kamyonet (Panelvan) a çevirmek

Successor

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ali
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Motor
1.9 Jtd
Aracımı yeni aldım. 2005 model 1.9 jtd. Memnunum araçtan sadece hız sınırları ile ilgili sıkıntım var. Burdaki konuları okuyarak panelvan hız limitlerinin daha yüksek olduğunu öğrendikten sonra doblo almaya karar vermiştim. Lakin aracı satın aldıktan sonra farkettim ki ruhsatta kamyonet(kapalı kasa) / yük nakli-hususi / koltuk sayısı 5 olarak yazmakta araç orjinal koltuklu çift sürgülü tek bağaj olan model kamyonet limitleri bu araç için gerçekten çok düşük 2012 de çıkan kanundaki değişiklik ile aracım panelvan tanımına uymakta zaten ceza yazmak için bahane arayan sistemle problem yaşamak istemiyorum. Ruhsatı panelvana çevirmenin bir yolu var mıdır? Daha önce yapan oldu mu ? Cimere yazdığım dilekçe cevabında mğmkün olduğunu söylüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
IMG_20200810_180522.jpg

Merhaba benimde aynı.. yapan olduysa deneyelim .. ha hiç ceza yemesin 3 senedir o da ayrı konu 🙂 catur çutur basarimda

Dosyalar

• 20200222_161250.jpg
    20200222_161250.jpg
    613,2 KB · Okunma: 97
Bence tuzlu bir masraf çıkar. Onun yerine arabanın üstüne o kadar bir fiyat koyup aynı model veya daha yüksek model panelvan alınabilir bence.

Bakalım gidip bir de notere sorayım ne diyecekler gelişmeleri burdan yazarım.

çok bi masraf çıkıcağını düşünmüyorum mantıklı bi değişiklik olur şahinler, doğanlar şehirler arası yolculukta basıp gidiyor yanımızdan nekadar güvenli bi araç oldukları tartışılır ama onların hız sınırları 2020 doblodan daha fazla buda bi saçmalık dingil ararlığına göre hız sınırı verilse böyle bi sıkıntı yaşanmıcak bu konuyu araştıran yada bilen arkadaşlar nasıl bir yol izlenmeli bilgisini paylaşırsa seviniriz

Benimkinde kamyonet bb van yazıyor yük nakli hususide var.

Merhaba;
Bence bizim araçlar trafikte panelvan n1 sınıfında gözüküyor ve hız sınırlarını ona göre uyguluyodurlar diye düşünmek istiyorum.
çünkü neden vergi hesaplamasında kamyonet hesaplasalar 343 tl çıkıyor benim araçta ama panelvan hesapladıkları için 479 tl ödüyorum .
bu nedenle ruhsatta yazan aracın farklı durumu herhalde galiba sanırsam.

Merhaba;
Bence bizim araçlar trafikte panelvan n1 sınıfında gözüküyor ve hız sınırlarını ona göre uyguluyodurlar diye düşünmek istiyorum.
çünkü neden vergi hesaplamasında kamyonet hesaplasalar 343 tl çıkıyor benim araçta ama panelvan hesapladıkları için 479 tl ödüyorum .
bu nedenle ruhsatta yazan aracın farklı durumu herhalde galiba sanırsam.

Trafik ve vergi dairesinde hepsi farklı

Benimkide aynı vergi de g sınıfı panelvan geçer

Trafikte kamyonet kapali kasa

Benim vergide 479

Back