kalorifer eskisi gibi ısıtmıyor

vedatbj9238

Azimli Üye
arkadaşlar 2008 d2 aracım kalorifer hararet çok geç çıkıyo şu an ankarada hava -9 derece yaklaşık 10 km şehir içi kullandım hararet 70 civarına anca geldi kaloriferde çok ısıtmıyo hava 1-2 dereceyken çok güzel ısıtıyodu acaba hava soğuk diyemi böyle oluyor sizdede aynı sorun varmı yoksa benim kalorifermi arızalı teşekkürler.

arkadaşta 2011 fiorino var aynı yolda 5km sonra hararet 90 oluyo ve kaloriferi kısmak zorunda kalıyoruz çok sıcak oluyo benim doblomda ısınmıyo

vedatbj9238 tarafından yazılan metin:
arkadaşlar 2008 d2 aracım kalorifer hararet çok geç çıkıyo şu an ankarada hava -9 derece yaklaşık 10 km şehir içi kullandım hararet 70 civarına anca geldi kaloriferde çok ısıtmıyo hava 1-2 dereceyken çok güzel ısıtıyodu acaba hava soğuk diyemi böyle oluyor sizdede aynı sorun varmı yoksa benim kalorifermi arızalı teşekkürler.

Arkadaşım aracınızın antifiriz seviyesini ölçtürün...gerekirse radyatörü temizletip yeni antifirizli su ile doldurun.

antifiriz çok eskidiyse etkisini kaybedebiliyor.eğer radyatörde kısmi buzlanmalar varsa motorunuz hem çok geç ısınır hemde devirdaim pompasına gidecek bir buz parçası pompayı bozabilir...

0 derecenin altında aracı ilk çalıştırmalarda 5 dakika kadar bulunduğunuz yerde hareket etmeden aracınızı rolantide bekletip sonra yola çıkın.

antifirizi ölçtürün radyotrü kontrol edin fiatlar çok ısıtırlar kimseden şikayet duymadım

havanın soğukluğundan ötürü.

vedat abi bence termostatına baktır yanı erken açıyodur o yuzden de motor blogunda sureklı suyun gezınmesınden dolayı bır turlu motor ısınmıyodur ve buna baglı olarakta kalorofer ısısı ıcerıye dusuk gelıyodur..dısarısı ---10 derece bıle olsa bellı bır sureden sonra hararet ıbresının tam ortaya gelıp sabit bir şekılde kalması ve kalarıferı açtığında yüzünü yakması gerekmektedır eger boyle olmuyosa sorun muhtemelen termostattadır..

beyler aracı kışın ilk çalıştırdığınızda 5 dakika bekleyin...sonra yola çıktığınızda hararet ibresi tahmini 70 dereceye gelene kadar aracı 2. vites 2200 devirde kullanın...ısınma problemi çekmezsiniz.

termostatı değiştirin ucuz bişey zaten bizim 2006 doblonun radyatörü eskiydi ve bi sorun olmamıştı

bencede termostatı değiştirin fazla pahalı bişey değil ama önemli bir parça

raptor admınım termostat arızalı ıse aracı rolantıde beklettıgınız zaman arac hararet ıbresı 70 cıkar yanı yukselır ancak arac harekete gectıkten sonra yıne ibre aşagılara dusecektır ve kalorofer yıne az ısıtacaktır ama tabı kı de saglıklı arac kullanımı ıcın kesınlıkle dedıgıne katılıyorum cok dogrudur...vedat abı benım bıldıgım kadarıyla yazlık kıslık termostat dıye bırsey yok..yanı derecesı yuksek alırsın termostatı kısın ısıne yarar.artık ustalarım kac derece onerır bılemem bıde ben hatayda oldugum için kış kosulları oralar kadar kotu degıl yanı burda pek sorun olmuyo termostat derecesı..umuyorum sıte de kı ustalarım sana bu konuda bılgı verecektır..bırde termostat fıyatları 15 tl bıde 65 tl lık olan var artık senın aracında hangısı mevcut bılmıyorum..mesela benım doblodakı 65 tl lık 😀 benım yuzumu hıc guldurmedı bu doblo yahu😀ısıtma bujılerı taaa manıfoldun altında vergısı pahalı termostatı pahalı ne bılım yahu kolaylık saglayacak bırsey gormedım daha 😀 ama memnunum nedense galıba aşık oldum 😀😀😀

bütün dizel doblolarda aynımıdır yani ben araba çalışırken hararetin yükseldiğini hiç görmedim araç hareket ederse hararet çıkıyo yoksa 15 dakka bekledim hiç çıkmıyo sizdede öylemi bu araçlar bundan önce tempra vardı 5 dakkada hararet 70-80 arasına çıkıyordu

RAPTOR tarafından yazılan metin:
beyler aracı kışın ilk çalıştırdığınızda 5 dakika bekleyin...sonra yola çıktığınızda hararet ibresi tahmini 70 dereceye gelene kadar aracı 2. vites 2200 devirde kullanın...ısınma problemi çekmezsiniz.
abi 5 dakikada çok değil mii....biz 1-1.5 dakika bekleyip ondan sonra yola çıkıyoruz...

cAn 3436 tarafından yazılan metin:
abi 5 dakikada çok değil mii....biz 1-1.5 dakika bekleyip ondan sonra yola çıkıyoruz...

yola çıktıktan sonra ısınana kadar sıkıştırmazsanız bişey olmaz

doblo vip premio tarafından yazılan metin:

yola çıktıktan sonra ısınana kadar sıkıştırmazsanız bişey olmaz
zaten bizde öyle yapıyoruz 3.vitesi geçmiyoruz.......

amma sabırsızsın sende 😀 3 dakika daha beklesen ölürmüsün 😀😀😀

Chirmicty tarafından yazılan metin:

amma sabırsızsın sende 😀 3 dakika daha beklesen ölürmüsün 😀😀😀

😀😀

bütün dizel doblolarda aynımıdır yani ben araba çalışırken hararetin yükseldiğini hiç görmedim araç hareket ederse hararet çıkıyo yoksa 15 dakka bekledim hiç çıkmıyo sizdede öylemi bu araçlar bundan önce tempra vardı 5 dakkada hararet 70-80 arasına çıkıyordu

dizeller rölanti ısınmaz yüke binince ısınır.

şahin gibi olmuyor hiç biri 30 sn de sıcak hava.

😀😀😀...eski şoförler el kaldırsın... 😀😀😀

paşam bak...yazın sorun değil...ama kışın hele hele arabyı dışarıda bırakıyorsan ve hele hele uzun yola çıkacaksan arabayı rolantide 5 dakika bırakacaksın...gaza basmayacaksın...biraz arabayı dinleyeceksin...

eğer gereksiz bir hışırtı,uğultu yada sürtünme sesi alırsan motor durduracaksın ve aracı sıcak bir yere çektireceksin...

donmuş çelik en küçük dengesizlikte tuz buz olur...bi bakmışsın yolda giderken o ısınmayan arabanın harareti 130 a dayanmış!blok çatlar,devirdaim bozulur.arabanın hoşafı çıkar...

abi bu kadar tedbirli olmak fazla değil mi diyeceksin...alttaki linke tıkla...o hep geçiyorum dediğim eğribel geçidini bi gör!(fotoğraflar dün çekildi)

(link)

sen gelde tedbirli olma şimdi...

1xwsm.jpg
[/img]

1xwpu.jpg
[/img]

1xwqc.jpg
[/img]

1xwqv.jpg
[/img]

Back