K belgesi yüzünden panorama alınır mı ?

Abd-ullah

Saygın Üye
Doblo
Adı
ABDULLAH
Kan Grubu
0 +
Meslek
serbest
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2018
Renk
beyaz
Arkadaşlar malum bizim araçların temek sorunlarından bir tanesi de K2 belgesi. Tabii araç şahıs üzerine ve ruhsatta yük nakli-hususi yazıyorsa ticari yük taşımadığınız sürece problem yok. Ama vergi mükellefi iseniz ruhsatınız da otomobil dışında ne yazarsa yazsın bu belgeyi almak zorundasınız. Son zamanlarda özellikle karayollarının denetleme istasyonlarında doblo tipi (koltuklu olsa bile) araçları da çevirmeye başladılar. K2 belgesi olmayanlara 2.600 TL civarı bir ceza kesiliyor maalesef. K2 belgesi 2200 TL civarı bir meblağ tutuyor.
Doblodan vazgeçmeye niyetim yok çünkü eşim çocuğum herkes çok seviyor satıpta otomobil almak benim için imkansız artık. Sadece o değil bu paraya benim binebileceğim en iyi araç yine kendi aracım. Çünkü otomobil almaya kalktığımda dizel bir araç en az 100.000 km den başlıyor benim doblonun parasına ki ben her yıl 50 bin km yapıyorum zaten bana hiç gelmez ayrıca km düşürülen araçların anlaşılamaması da cabası. O yüzden acaba panorama mı dedim kendi kendime aşağıdaki hesap çıktı ortaya:
3 yaşında 60.000 km de 1.6 premio 30 - 32 bin TL arası + 2.200 TL K2 + 150 TL sigorta farkı + 300 TL yılda 2 hız cezası + 100 tl muayene= 32 bin 750 - 34 bin 750 TL
Aynı özellikteki panorama 40 - 42 bin TL arası

Kaskoda nasıllar bilmiyorum bilemediğimden eklemedim belki panoramanın fiyatı yüksek olduğundan dolayı yüksek olabilir mi?. Yalnız 3 yıl sonra bunları satmaya kalktığımda fiyatları ne olur panoramaya fazladan verdiğim 7.250 TL'yi geri alabilirmiyim ? Ayrıca panoramalar ya taksiden yada müşterilerini taşıyan özel servislerden çıktığı için ya fazla km'li oluyorlar yada km düşürülme riski oluyorlar. Bu arada fazladan verilen 7.250 3 yıl sonraki değeri ne olur yani ben bu parayı bir şekilde işletseydim ne olurdu ? Bunu da hesaplamak lazım bir finansçı gibi.

Aynı hesabı sıfır premio ve sıfır pan. premio için de yapabiliriz. Site fiyatları birinin 43.500 diğerinin 57.900 TL 3 yıl sonraki değerleri yukarıda var arkadaşlar.

Sizce bu durumda ne yapılmalı ? Görüşlerinize ihtiyacım var.
Yanlış bilgilendirme varsa lütfen uyarın arkadaşlar diğer kardeşler de yanlış bilgilenmesin bu arada.
Sevgilerimle...

benim kayın baba tse de çalışıyor şirket doblosu vardı il dışına çıktılar polis çevirdi k belgesi yokmuş 2600 ceza yediler..

panorama bu şekilde en iyi seçenek bence

hususi de sıkıntı yok...
vergi mükellefi iseniz ruhsatınız da otomobil dışında ne yazarsa yazsın bu belgeyi almak zorundasınız

k belgesi için aracın şirket adına kayıtlı olması gerekiyor diye biliyorum.

Arkadaşlar yük nakli veya hususi olması önemli değil sonuçta aracımız kamyonet.
Buradaki mesele aracımızda ticari mal taşıyıp taşımamak,eğer aracımızda kendi işimiz ile alakalı olarak bir mal taşıyor isek :K 2 yetki belgesi almak gerekiyor;yok hiç bir şekilde ticari emtia taşımıyor; yani sadece gezme amaçlı kullanıyorsak K 2 belgesine ihtiyacımız yok.
Arac şirket adına kayıtlı ise kesinlikle K belgesi şartı var,yok şahıs adına ise ticari mal taşımadığınız sürece herhangi bir sıkıntı yok.

valla yöreden yöreye degişiyor heralde bizim burlarda aracım kamyonet hususi ama ben pazarcılık yapıyor neredeyse 10 günde bir cevirmeye giriyorum sadece 2 kez hıdan ceza yedim 1 kez de ön camda flim vardı o yüzden

OTOMOBİL OLRSA HERKES KULLANABİLİR O AVANTAJIDA VAR.ama başka araç aldığınızda da k belgesi yine lazım olacak oda var.

eğer şirket adna alacaksanı bence kamyonet alın k belgenizide alırsınız daha mantıklı bence 42 bintl sıfır 1.6 premio 2200tl k belgesi 442000tl e halolur panoroma 60 binlere dayanıyor

panaroma çok pahalı yaw. verilmez o paralar dobloya. yani ben vermem şahsen.

şimdi burada benim anlamadığım;
şirket arabası kamyonetse, boş da olsa K2 belgesi olmadan kullanamıyorsunuz ama şirket arabası otomobilse taşıdığın yükün irsaliye, faturası filan varsa K2 belgesi olmadan da kullanabiliyorsun.

durum böyle mi arkadaşlar?

şimdi burada benim anlamadığım;
şirket arabası kamyonetse, boş da olsa K2 belgesi olmadan kullanamıyorsunuz ama şirket arabası otomobilse taşıdığın yükün irsaliye, faturası filan varsa K2 belgesi olmadan da kullanabiliyorsun.

durum böyle mi arkadaşlar?

evet qaynen böyle taşıdığın yükün faturası yoksada gerekli ama otomobilse gerekli değil ama eskiden kartallar ile çok yük yaklarlar ise ceza kesiyorlardı

Beyler şimdi ben Yarın Malatya'dan Elazığ'a banyo malzemesi (Lavabo, fayans, klozet) satın alıp getireceğim KOÇTAŞ'tan. Ola ki çevrilme durumunda K2 belgesi sıkıntısı yaşar mıyım?

Beyler şimdi ben Yarın Malatya'dan Elazığ'a banyo malzemesi (Lavabo, fayans, klozet) satın alıp getireceğim KOÇTAŞ'tan. Ola ki çevrilme durumunda K2 belgesi sıkıntısı yaşar mıyım?
Ev ihtiyacı içinse sıkıntı yaşamazsınız ama yinede insaflarına kalmış. Özellikle karayolunun kenarındaki kantarcılar acımasızlar. Polis bir şey demez. Polis beni en az 10 defa çevirdi son bir sene içinde hiç yüküme bakmadı. Ha K2 belgende kurtarmaz seni çünkü K2 belgesi sadece ne iş meşgulsen o işe ait malzemeyi taşımana izin veriyor. Mesala kırtasiyen var araç maliyeye bildirilmiş yani masraflarını vergiden düşüyorsun paşa paşa o zaman bile sadece kırtasiye malzemesi taşıyabilirsin. Yine senin banyo malzemelerin kalır.
Nasıl bir sistemse artık siz onları kartalla, torosla taşısanız hiç bir şey olmaz. Ama ticariyle taşıdınmı sıkıntı. Ki bu devletin hükmettiği topraklarda satılan ticari araçların neredeyse %80'i yerli üretim otomobilde ise tam tersi ithal. Ondan sonra basbas bağır yerli oto yap, VW'ne çıkış bizde üretim yap diye. Kendi topuğuna kurşun sıkıyor devlet Doblo tarzı araçlara zorluk çıkararak. Aslında diğer YERLİ ticari sürücüleriyle bir olup ankaraya topluca araçlarımızla gitmek lazım.

Arkadaşlar malum bizim araçların temek sorunlarından bir tanesi de K2 belgesi. Tabii araç şahıs üzerine ve ruhsatta yük nakli-hususi yazıyorsa ticari yük taşımadığınız sürece problem yok. Ama vergi mükellefi iseniz ruhsatınız da otomobil dışında ne yazarsa yazsın bu belgeyi almak zorundasınız. Son zamanlarda özellikle karayollarının denetleme istasyonlarında doblo tipi (koltuklu olsa bile) araçları da çevirmeye başladılar. K2 belgesi olmayanlara 2.600 TL civarı bir ceza kesiliyor maalesef. K2 belgesi 2200 TL civarı bir meblağ tutuyor.
Doblodan vazgeçmeye niyetim yok çünkü eşim çocuğum herkes çok seviyor satıpta otomobil almak benim için imkansız artık. Sadece o değil bu paraya benim binebileceğim en iyi araç yine kendi aracım. Çünkü otomobil almaya kalktığımda dizel bir araç en az 100.000 km den başlıyor benim doblonun parasına ki ben her yıl 50 bin km yapıyorum zaten bana hiç gelmez ayrıca km düşürülen araçların anlaşılamaması da cabası. O yüzden acaba panorama mı dedim kendi kendime aşağıdaki hesap çıktı ortaya:
3 yaşında 60.000 km de 1.6 premio 30 - 32 bin TL arası + 2.200 TL K2 + 150 TL sigorta farkı + 300 TL yılda 2 hız cezası + 100 tl muayene= 32 bin 750 - 34 bin 750 TL

Kaskoda nasıllar bilmiyorum bilemediğimden eklemedim belki panoramanın fiyatı yüksek olduğundan dolayı yüksek olabilir mi?. Yalnız 3 yıl sonra bunları satmaya kalktığımda fiyatları ne olur panoramaya fazladan verdiğim 7.250 TL'yi geri alabilirmiyim ? Ayrıca panoramalar ya taksiden yada müşterilerini taşıyan özel servislerden çıktığı için ya fazla km'li oluyorlar yada km düşürülme riski oluyorlar. Bu arada fazladan verilen 7.250 3 yıl sonraki değeri ne olur yani ben bu parayı bir şekilde işletseydim ne olurdu ? Bunu da hesaplamak lazım bir finansçı gibi.

Aynı hesabı sıfır premio ve sıfır pan. premio için de yapabiliriz. Site fiyatları birinin 43.500 diğerinin 57.900 TL 3 yıl sonraki değerleri yukarıda var arkadaşlar.

Yanlış bilgilendirme varsa lütfen uyarın arkadaşlar diğer kardeşler de yanlış bilgilenmesin bu arada.
Sevgilerimle...

Bence siz vergi mükellefiyseniz, ticaret yapıyorsanız boşverin panoramayı kamyoneti felan.
2200TL'yi verin alın *K2 belgenizi. Çünkü bu belge size her zaman gerekebilecek bir belge.
Yılbaşından önce ben alacaktım, son anda başka şeyler oldu almadım. Alsaydım 1300TL tutacaktı taşıt kartı + *K2 belgesi.
Şuan almaya kalksam 2250TL civarı tutacak. Aradaki fark 950TL.
Ayrıca bu belgeye verdiğiniz parayı havaya gidiyormuş gibi düşünmeyin.
Bu gün 2250TL vermezsiniz almazsınız atıyorum ilerde 4-5 sene sonra lazım olur 6-7 bin TL vermek zorunda kalırsınız.
Ayrıca ilerde işletmenizi kapattığınız zaman bile belgeyi bir başkasına devredebilirsiniz, yani verdiğiniz parayı geri alırsınız.

Bence panorama alıp almamak sizin kararınız ama ticaret yapıyorsanız bu belgeyi alınca hiçbir kaybınız olmaz.

Sevgilerimle...

Bence siz vergi mükellefiyseniz, ticaret yapıyorsanız boşverin panoramayı kamyoneti felan.
2200TL'yi verin alın *K2 belgenizi. Çünkü bu belge size her zaman gerekebilecek bir belge.
Yılbaşından önce ben alacaktım, son anda başka şeyler oldu almadım. Alsaydım 1300TL tutacaktı taşıt kartı + *K2 belgesi.
Şuan almaya kalksam 2250TL civarı tutacak. Aradaki fark 950TL.
Ayrıca bu belgeye verdiğiniz parayı havaya gidiyormuş gibi düşünmeyin.
Bu gün 2250TL vermezsiniz almazsınız atıyorum ilerde 4-5 sene sonra lazım olur 6-7 bin TL vermek zorunda kalırsınız.
Ayrıca ilerde işletmenizi kapattığınız zaman bile belgeyi bir başkasına devredebilirsiniz, yani verdiğiniz parayı geri alırsınız.

Bence panorama alıp almamak sizin kararınız ama ticaret yapıyorsanız bu belgeyi alınca hiçbir kaybınız olmaz.
Güzel yorum teşekkürler.Bugün muhasabeciye talimat verdim halledecek bakalım hayırlısı.

Verdiğiniz rakamlara baktığımız zaman sıfır bir premio aldığınızda 3 sene sonra yaklaşık 9bin TL zarar edeceksiniz. Panorama aldığınız zaman 17bin TL'ye çıkacak zararınız. Sıfır alırken arada 14bin küsür TL fark var. Onu da hesaplayınca yaklaşık 22bin TL zararınız oluyor premioya göre. Panoramayı satması da zor olur. Ben hususi olarak kullansam panoramaya fazladan o kadar para vermem mesela. Ancak taksici, dolmuşcu falan alır.

Hayırlısı olsun...

Verdiğiniz rakamlara baktığımız zaman sıfır bir premio aldığınızda 3 sene sonra yaklaşık 9bin TL zarar edeceksiniz. Panorama aldığınız zaman 17bin TL'ye çıkacak zararınız. Sıfır alırken arada 14bin küsür TL fark var. Onu da hesaplayınca yaklaşık 22bin TL zararınız oluyor premioya göre. Panoramayı satması da zor olur. Ben hususi olarak kullansam panoramaya fazladan o kadar para vermem mesela. Ancak taksici, dolmuşcu falan alır.

Hayırlısı olsun...

aynen öyle aradaki farkı kapatma imkanın yok kapatacak bile olsan 15000 tl yi peşin fazladan vermeye de gerek yok.o yüzden kamyonete devam.ama firmalar bu işten daha fazla kazanıyorlar gibime geliyor.

K2 belgemi bugün aldım. Allah ömür verirse 5 yıl daha dobloya devam.

K2 belgemi bugün aldım. Allah ömür verirse 5 yıl daha dobloya devam.

hayırlı olsun.

Back