Islık Sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nail05
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nail05

Azimli Üye
Adı
Sinan
Sa arkdaslar konuyu yanlis yere actiysam kusuruma bakmayin 2007 model 1.3 doblom var gaza bastigim zaman islik sesi geliyor bu ses motordanmi yoksa turbodanmi geliyor ve 120 km geldigim zaman ses radyator sesi gibi devamli geliyor dusuk devirlerde fazla hissedilmiyor ama devir buyudukce ses devamlasiliyor basina gelen varsa boyle olay yardimci olabilirmi tesekkur ederim simdiden

Turbo arızalı. Rektefiye işlemi yapan var ancak ne kadar ömürlü olur tartışılır. Uzun süre kulllanma istediğiniz varsa yeni turbo alın derim.

Aynısı benim lineaMDA vardı gözümü çok korkuttular gittim meğer monifold Vidalı gevşemiş sıktı tamam dedi arkadaşım . Tanıdık olmasaydı turboyu elime verirdi en az 1000 tl kaçardı

Çekişte düşüş yoksa turbon sağlamdır, 2006 d2 1.3 multijet var bendede, intercoll hortumu yırtılmış gaza basınca 2000 devirden sonra turboda blow off varmış gibi ıslık sesi geliyordu hortumu değiştim duzeldi, çekişte sıkıntı yoksa turbo masrafına girmeden hortumlara baktırın
Edit: ses güzeldi aslında😀😀

@Nail05
Sıkıntı yapma hemen kardeş d2 lerde kronik arıza egzoz manifoldu somun kesmiştir veya gevsemistir benim başıma geldi git ustana önce manifolda baktır geçmiş olsun başka bir sıkıntı yoktur ınşaAllah

@nezih24
2011 model 70,000 i devirdik şimdilik yok.

foruma giremedim arkadaslar kusura bakmayın şöyle bişi var arkadaslar araba cekişten düşük kü ne düşük hemde sanki düz dizel araba şimidide 2500 deviri geçtikten sonra motor arıza lambası yanıyor
(link) (link)[/URL]

turbo be bölümlerini kontrol ettirin.geçmiş olsun.

1.6 doblonun turbo değişimi zor mudur dikkat edilmesi gereken bir nokta var mıdır

merhaba ayni sorun bende de vardi .direksiyon hidroligi bitmis 9liraya aldim sorun halloldu.aklinizda bulunsun benim basima boyle gelmisti farkli bir sorun da olabilir tabiki

Merhaba arkadaslar bende 2011 1.3 var debriyaj basınca bir uğultu sesi geliyor ne olabilir acaba

@murat61306
Abi hoşgeldin şanzımana bağlı debriyaj rulmanından gelir.
Ayrıca profil ayarlarından avatar yükleyiniz

Merhaba arkadaşlar. Benim 2003 1.9 jtd de çekiş düşüklüğü ve zor çalışma başladı. 2500 devre kadar araç ölü gibi.

Evet turbolu jtd sanırım enjektör ile ilgili bir sorun var. İlk çalışmada motor çok sert ve sarsıntılı çalışıyor

Back