Isıtma / kızdırma bujisi arızası

Kysr50

Azimli Üye
Doblo
Adı
YALÇIN
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar hayırlı günler. Sizden yardım talep ediyorum. Yardımcı olur iseniz sevinirim. Benim 2007 1.3 Doblo var. Isıtma / kızdırma bujisi üçünü değiştirdik. Biri yerinden sökülmedi. Torna ya gitmesi gerekir dedi. Onların sökmesi gerekir dedi. Bunu tornaya gitmeden sökecek usta veya bu işi temiz yapacak tornacı varmı bildiğiniz. Bana yok gösterebilir misiniz. İyi günler diliyorum.

Kırıldı mı? Kırılmadı ise 3 ,4 gün vd 40 vbsıkıp çıkarmayı deneyin.

• Beğen
Tepkiler: Ayd
Kırılmadı. Başı duruyor. Usta sökemeyince bir defa sıktı. Bir hafta sonra gel deneyelim dedi. Yine çıkmadı.

Kırılmadı. Başı duruyor. Usta sökemeyince bir defa sıktı. Bir hafta sonra gel deneyelim dedi. Yine çıkmadı.
3,4 gün sıkın inşaallah kırılmadan çıkar.

1,3 lerde maalesef kronik bir sorun bu. Kaynama yapıyor. Bunu daha önce bilmeyen ya da acemi ustalar hem sökmeye çalışıp kırıyor içinde kalınca da tornaya gidiyor araç
işin ilmi yavaş yavaş deneyerek sökmek. Kırılması mümkün bir parça. Zamanından biraz önce değiştirmeniz de fayda var.

Arkadaşlar kayseride bu işin ehli bir usta varmı bildiğiniz tornacı veya usta

Yeni kızdırma bujilerini yerine sıkmadan önce kızdırma bujisinin vida dişlerine muhakkak montaj pastası sürün veya sürdürün kaynamaya engel olacaktır birsonraki değişim için zorluk çekmezsiniz dikkat edin gress yağı değil.1000 C 'ye kadar dayanabilen montaj pastası sürün.aynı olay benim başıma geldi bendede birtanesi çıkmadı hemen hemen 2-3 günde bir 1 ay boyunca hergün çıkaramadığım kızdırma bujisini yokladım zorlamadan çıkardım wd40 sıkarak sorun şu kızdırma bujisinin dış kabı diş açılan kısmı paslanmaz motor kısmıda alüminyum olunca sarıyor ben montaj pastası uygulamasından sonra birkaçkez çok rahat söküp çıkardım tavsiye ederim

Back