Isıtma bujisi sorunu

karabüklü

Azimli Üye
Adı
metin
Kan Grubu
0 +
Modeli
Araç Yılı
2011
Selam benim aracım doblo 2011 d3 kasa euro5 motor ısıtma bujisi sorunum var 3 ve 4 nolu bujiler arızalı ben hepsini değiştirmek istiyorum anladıgım kadarıyla kırılma şansı yüksek gurupta tavsiye edebileceğiniz tamirci varmıdır yani kırılsa bile anlaşmalı tornacısı falan olan sorunsuz teslim edecek (istanbul Zeytinburnundayım) şimdiden teşekkür ederim sagolun

Aynı ısıtma bujisi sorunu benim aracimdada var 2010 d3 kasa araç ilk calistirmada yol bilgisayarinda ısıtma bujilerini kontrol ettirin yazısı çıkıyor istanbulda adam akıllı usta tanimadigim için degistirtmeye korkuyorum çünkü kırılma riskleri varmis

Selamlar arkadaşlar, ben usta değilim ama kızdırma bujilerimi kendim değişebiliyorum. Aracım 1.3 MJet Euro 4.
Bujileri sökmeye başlamadan bir veya iki gün önceden WD40 ile yağlama yapın, 8mm uzun lokma ve cırcır takım ile yavaş yavaş sökmeye çalışın ve zorlanan yerlerde sürekli WD40 ile yağlama yapın ve mola verin. Ustalar hemen söküp değişmek istedikleri için kırıyorlar zaten çok da sağlam malzeme değil bujiler.

Selamlar arkadaşlar, ben usta değilim ama kızdırma bujilerimi kendim değişebiliyorum. Aracım 1.3 MJet Euro 4.
Bujileri sökmeye başlamadan bir veya iki gün önceden WD40 ile yağlama yapın, 8mm uzun lokma ve cırcır takım ile yavaş yavaş sökmeye çalışın ve zorlanan yerlerde sürekli WD40 ile yağlama yapın ve mola verin. Ustalar hemen söküp değişmek istedikleri için kırıyorlar zaten çok da sağlam malzeme değil bujiler.
Dogrudur euro4 bujilerinde bildiğim kadarıyla sorun yok euro5 motorlarda 3 ve 4. Bujilerin önünde turbo var engel oluyor ve sordugum tamircilerin söylediği buji kırıldığında tornacı giremiyor ve turbonun sökülmesi gerekiyormuş herkese teşekkürler

Back