Ilk Çalıştırmada Rölanti Dalgalanması

mesutfb23

Azimli Üye
Adı
mesut
Meslek
Tekstil
Modeli
Renk
Siyah
İyi günler arkadaşlar ben motoru ilk çalıştırdığımda motor rölantideyken dalgalı çalışıyor devir ibresinde oynama yok biraz gittiğimde ise ses düzeliyor araç 2013 d3 premio 1.3 sorun ne olabilir sizce

@mesutfb23
Geçmiş olsun takipte kal soruna cevap veren olur illaki

Benim dobloda buna benzer vardi rolantide devir ibresinde 1/2 milim dalgalanmq vardi ben carbon clean yaptirdim suan herhangi sorun kalmadi isine yararmi bilmem.1.3 doblo 2011

@Muhammed 52
Geçmiş olsun

@mesutfb23
Ilk aklıma gelen egr filtren tıkanmış olabilir. Düşük devirde kullaniyosan veya kısa mesafe kullaniyosan tıkanmış olabilir. Tavsiyem 3000 devirde 10 15 dk gitmen. Bende d2 var arada dalgalanma oluyor. 10 15 dk yüksek devirde gittiğim zaman sorun kalmıyor

Aynen kısa mesafeli ve düşük devirde kullanıyorum dediğin gibi olabilir

@mesutfb23
Sen dediğimi yap düzelir inşallah.

@mesutfb23
Geçmiş olsun

@Ethem
Kardeşim dediğin gibi yaptım kaç gündür ses düzeldi teşekkür ederim

@mesutfb23
Rica ederim. Hissettiğin anda aynı olayı, bu dediğimi tekrarla. Sorun kalmaz. Iyi geceler

kirlilik olmasın diye konuyu hortlatıyım aynı sorun bende de var 2011 1.6 premıo doblom var 45.000km de son 6 aydır soguk motor ılk marsta motor rolantıdeyken dalgalı calısıyor ancak devır saaatınde herhangı bır oynama yok
würth kullandım tam depoya kattım bıraz azalmıstı ama sımdı havaların sogumasıyla daha da cok yapıyor
ve ılgınc olan devır saatının kıpırdamaması
map sensorunu temizledim fazla kurum yoktu bogaz kelebegını temızledım onda da fazla bısey yoktu bunların cekıse etkısı olumlu oldu ancak sorun devam etmekte bırde su var dıkkatımı ceken soguk motor mars yaptım arac calıstı hersey normal stabil gaza dokunup bırakıyorum ondan sonra baslıyor dalgalanma egr den suphelenıyorum sankı rolantıde gaza basıp cektıkten sonra kapanmıyor acık kalıyor gıbı yaşayan yada bir önerisi olan varmı haftasonu olmadı egr yı sökücem oda olmadı enjektore dalıcaz artık

@ar4920

Sorun çözüldü mü abi ? egr yi çözdün mü aynı sıkıntı bende de var ama bende devir kadranı hareket ediyor. Bugün öğlen gibi çalıştırdım hemen sonrasında devir saati anlık sıfıra indi kalktı. Bildiğin motor sustu geri çalıştı. Egr yi falan temizletmeyi düşünüyorum ama güvenilir bir yer bulamadım sanayide

@ar4920
Egr den dusunuyosaniz musurunu cekin bir kac gun gozlemleme yapin egr devre disindayken yapacakmi bu sure zarfinda sadece motor ariza isigi yanar ama aracda sorun yapmaz

Öncelikle Geçmiş olsun benimde 1.6 doblo euro 5 aracımda ısındıktan sonra bu şekilde dalgalanma oluyor Yalnız devir saatinde görülmüyor aracın sesinde değişim ve anlık titreme oluyor. kısa farları yakınca kesiliyor bazen kesmezse uzunları ve sisleri de yakınca dalgalanma kesiliyor. bu hafta sakaryada kardeşler oto fiat özel servise gideceğim sorunu bulursak dönüş yaparım bu arada araç 63bin km deben 12bin km falan kullandım shell ve opet yakıt harici almadım desem yeridir.

Öncelikle Geçmiş olsun benimde 1.6 doblo euro 5 aracımda ısındıktan sonra bu şekilde dalgalanma oluyor Yalnız devir saatinde görülmüyor aracın sesinde değişim ve anlık titreme oluyor. kısa farları yakınca kesiliyor bazen kesmezse uzunları ve sisleri de yakınca dalgalanma kesiliyor. bu hafta sakaryada kardeşler oto fiat özel servise gideceğim sorunu bulursak dönüş yaparım bu arada araç 63bin km deben 12bin km falan kullandım shell ve opet yakıt harici almadım desem yeridir.
Kardeş çözüm aldınızmı ordu seviste karbon temizliği yaptırdım hiç bir halt olmadı

İlk önce akunuzu kontrol ediniz

Selam arkadaşlar

Ben 2020 20.yıl seri aldım. Bende de aynı problem var. Devirli kullanıp EGR temizliği yaptığımda düzelir mi acaba? Başka bir problem yaşayan oldu mu?

(link)

burda ben biraz bahsetmistim benzer sorun bende de var ama o ilk calistirmadan sonra 2 3 dk icinde dumani attiktan sonra rahatliyor isiklarda motor yerinden cikacak gibi videolardan gorebilirsiniz sizdekiler de bende ki gibi mi acaba merak ettim. Balıkesirde usta bulamadigimdan biraz bekliyorum bende tabi bu sürede calistirdiktan sonra o dumani atana kadar 2500 devir gaz kesmeden takiliyorum.

Back