Yardım İlk Çalıştırmada Mavi Duman (sıfır motor)

YASİNAÇIKYER

Saygın Üye
Doblo
Adı
YASİN
Kan Grubu
AB RH +
Meslek
EMLAK TAHAKKUK
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2003
Renk
BEYAZ
S.A. geçtiğimiz yaz elim bir olay sonucu motor yaptırmak durumunda kaldım (hortum patlaması sonucu hararet) enjektörler turbo vs vs komple değişim yapıldı yaklaşık 6 ay oldu ilk başlarda herhangi bir sorun gözükmüyordu fakat son bir aydır araç ilk çalıştırmada yoğun bir mavi duman atıyor ısınana kadar duman devam ediyor hava durumuna göre süre değişiyor ısındıktan sonra kesiliyor bazı kişiler bunun normal olduğunu söyledi fakat tecrübelerim sebebi ile normal olmadığı sonucuna vardım fakat sebebini tam kestiremiyorum yağ yakan araç sürekli duman atar ustayı aradım enjektörden bahsetti ama bana göre değil o da işi kendi üzerinden yıkmaya çalışıyor sizce nedendir bilgisi olan yada daha önce başına gelen varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Gecmis olsun. Umarim çözülür. Bizlerde kafa yürütelim bakalım nedir diye..

Ustaya gitmekten sogutuyor ve uzaklaştırıyor böyle durumlar insanı. 🙁 🙁
Mavi duman yağ orda hemfikiriz. Acaba kapak taşlama vb yapıldı mi? Yanı piston segman taraflarında mi sıkıntı var. Bir yere kitabına uygun torq'la sikilmadigi için bir kaç zaman sonra sıkıntı baş göstermiş olabilir...

Enjektör de değişti demissiniz

Gecmis olsun. Umarim çözülür. Bizlerde kafa yürütelim bakalım nedir diye..

Ustaya gitmekten sogutuyor ve uzaklaştırıyor böyle durumlar insanı. 🙁 🙁
valla ne desen olmuyor sen 10 bin lira para harca motor yaptır sonuç hüsran. işin trajikomik tarafı ben motoru kitledikten sonra bir usta geldi yolda kalmıştım gerede tarafında aracı çalıştırdık 200 km yol yaptım aracım arızalı iken bile mavi duman atmadı 5 senedir bende araba ne mavi ne beyaz duman hiç başıma gelmedi şimdi sıfır motor yaptırdım mavi duman atıyor şaka gibi 🙂

valla ne desen olmuyor sen 10 bin lira para harca motor yaptır sonuç hüsran. işin trajikomik tarafı ben motoru kitledikten sonra bir usta geldi yolda kalmıştım gerede tarafında aracı çalıştırdık 200 km yol yaptım aracım arızalı iken bile mavi duman atmadı 5 senedir bende araba ne mavi ne beyaz duman hiç başıma gelmedi şimdi sıfır motor yaptırdım mavi duman atıyor şaka gibi 🙂
Allah beterinden korusun. Çözülecek hayırlısıyla🙂

Yasin başkent sanayiye uğrasa Erdinç usta bakıversin
Senin akıl vermekle yapacağın işler değil

Ustam çözülmezse daha büyük sorunlara sebep olabilir çözmeden kullanmayın derim.

Yasin başkent sanayiye uğrasa Erdinç usta bakıversin
Senin akıl vermekle yapacağın işler değil
Teşekkürler ben çözemem zaten ama amacım usta bana başka gereksiz masraflar yaptırmasın yine aynı ustaya götürcem arabayı

Teşekkürler ben çözemem zaten ama amacım usta bana başka gereksiz masraflar yaptırmasın yine aynı ustaya götürcem arabayı
Erdinç yapmaz öyle bir şey gönül rahatlığıyla götür.

Back