Hususi Kullanılan Doblo Ya Kış Lastiği Zorunlu Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emir12
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hususi olarak kullanılan tüm araçlarda zorunlu değildir. Lakin ticaret ile uğraşanlar K belgesine sahip olan araçlarda kış lastiği zorunludur cezası vardır. Aslında tüm araçlarda zorunlu olsa bence daha iyi olur.

Bölgeden bölgeye değişse daha iyi olur sanırım. Benim bulunduğum yerde ne kar yağıyor ne de hava sıcaklığı eksiye düşüyor. Ne diye takayım ki. Karlı yollarda tabiki kendi güvenliğim için zorunlu olarak kullanmalıyım.

Sizlere tavsiyem bölgenizde karin yağıp yapmayacağı belli olmayabilir.4 tane kışlık sıfır lastik alın 4_5 sene sizi götürür.en azından can güvenliğiniz içindir.siz tedbirin işi alın gerisi Allah'a kalmış.

Kış lastiği yük taşımacılığı için kullanılan k1 ve K2 belgeli araçlar için zorunlu K2* yani kendine ait yükü taşıyan araçlar için zorunlu değil ama valilik istediği gibi kuralı değiştirebiliyor ve bölgelere göre de değişiklik gösteriyor yani olay valide bitiyor

Ticari amacla kullanilmayan araclarda zorunlu değildir. Lastik kar lastigi diye değil, kış lastiği diye gecer ve özelligi 7 derecenin altinda belli olur. Yumusak lastik olduğu icin soguk havalarda normal yaz lastiği olarak kullandigimiz lastiklerin aksine soguk havada sertlesme yapmaz ve fren mesafesi dahi kısa olur. Kar yagınca degil, hava sıcaklığı 7 derecenin altinda olunca takılması gereken lastikdir.

@mesut170
Teşekkür ederim abim

Bizzat emniyete gittim sordum her sene muayenen varsa kış lastiği zorunlu dedi

@KÜÜŞAD
Hususi kullandığınızı yük taşımadığınızı söylediniz mi?

@KÜÜŞAD
Hoş geldin foruma kardeş

Zorunlu olması veya olmaması şahsen beni ilgilendirmez güvenlik için otomabilde kullansam yazın yaz kışın kış lastiklermi takarım bana katılanlar..

@doblo3535
Hususi kamyonet yazıyor.

@H.Raşit DEVE
Aracım panorama olmasına ragmen takarı usta kışlıkları

Back