HOPARLÖRÜ DEĞİŞTİRCEM BİLGİ

ncpfzlkz61

Daimi Üye
arkadaşlar sizinde bildğiniz gibi dobloların orjinal hoparlarü baya dandik.
ben sadece hoparlörü kaliteli bi şeyle değiştirmek istiyorum, anfi felan olmuycak yani.
sadece hoparlörü değiştirsem epey fark eder diye düşünüyorum.
bildiğim kadarıyla önler 13cm arkalar 10 cm doğrumudur ?
dobloya uyacak hoparlör tavsiyeniz nelerdir ?

önler 13cm arkalar 10cm

jbl pioneer alpine gibi bilindik kaliteli markalar tercih edebilirisiniz ama nemde ilk sadece hoporleri değiştirecektim daha sonra bass ve amfide ekledim

D2 içinde mi aynı ölçüler ? Bende yavaş yavaş görünüşünü değiştiriyorum hoparlörüde değiştiricem inş.

D2 içinde mi aynı ölçüler ? Bende yavaş yavaş görünüşünü değiştiriyorum hoparlörüde değiştiricem inş.
d2 için
ön kapı 16 cm
arka oval 6*9

Ewet ölcücüler dogru ben gecen hafta gitti gidiyordan aldim sony marka guzel tavsiye ederim adas

hiç bir işlem yapmadan yeni hoparlör oturuyo dimi orjinalinin yerine

yerine oturuyor sorun olmaz

arkadaşlar sizinde bildğiniz gibi dobloların orjinal hoparlarü baya dandik.
ben sadece hoparlörü kaliteli bi şeyle değiştirmek istiyorum, anfi felan olmuycak yani.
sadece hoparlörü değiştirsem epey fark eder diye düşünüyorum.
bildiğim kadarıyla önler 13cm arkalar 10 cm doğrumudur ?
dobloya uyacak hoparlör tavsiyeniz nelerdir ?

Merhabalar,

Bende hoparlorleri yeni degistirdim

Sony de onler icin XS-1338f arkalar icin ise XS-1038f var
Bunlari tavsiye ederim.

Ben onlere Pioneer in TS-G132ci serisi komponent takim aldim fiyati da uygun hem icinden Tweeter da cikiyor ama takarken biraz iscilik gerekiyor

Bilginize

Ben önlere 13cm arkalara16cm pioneer aldım.Arkalara taktım hiç bir fark olmadı arabayı kurcalamayalım diye önlere takmadık duruyor.Komponent takımda ses nasıl oldu basslarda iyileşme varmı?

arkadaşlar bugun bu orjinal teype usb hafıza kartı aux çıkışı felan veren aletler var ondan aldım aldıkdan sonra araştırdımda d3 e uymuyo galiba soketi denemek için teypi sökmeye çalıştım ama sökemedim bi kaç yere gittim onlarda ben sökemem dedi nasıl elektrikçiyseler artık sökecek yer söylediler oda kapalıydı haftaya kaldı artık montajı, aramızda bu aletten kullanan varmı uyuyormu acaba teype sıkıntısı varmı ?

bununla ilgili bi konu vardı hatta aux girişi için kablo satıyor bi üye ondanda bilgi alabilirsiniz

arkadaşlar bugun bu orjinal teype usb hafıza kartı aux çıkışı felan veren aletler var ondan aldım aldıkdan sonra araştırdımda d3 e uymuyo galiba soketi denemek için teypi sökmeye çalıştım ama sökemedim bi kaç yere gittim onlarda ben sökemem dedi nasıl elektrikçiyseler artık sökecek yer söylediler oda kapalıydı haftaya kaldı artık montajı, aramızda bu aletten kullanan varmı uyuyormu acaba teype sıkıntısı varmı ?

resmini çekipte atsanız birde görmüş oluruz.inşaallah uyar.

Ben önlere 13cm arkalara16cm pioneer aldım.Arkalara taktım hiç bir fark olmadı arabayı kurcalamayalım diye önlere takmadık duruyor.Komponent takımda ses nasıl oldu basslarda iyileşme varmı?

Ses netliği ve kalitesi arttı.
Bass konusuna gelince hala orjinal seviyesinde. Pek bi etkisi olmadı.
Ama bunun sebebi belli.Ön kapılarda adamlar kolonu kapı iç sacından 3 noktadan bağlantılı ayrı bi ayak sistemiyle sacdan 3-4 cm havada tutmuşlar.Ve kenarları açık.
Bunu Mutfaktaki ocağın demir ayakları gibi düşünün 🙂

Kolonların altında basınç oluşturacak bir kabin görevi görecek kısım yok yani.
Saçma sapan bi iş yapmışlar.Kapıları sökünce içim bi burkuldu zaten. Böyle işçilik ve kalite olmaz olsun.

Bunu düzeltmenin tek yolu o bağlantı ayağını da söküp sonra kapı iç sacını kesmek ve hoparlörü ahşap bir çerceve eşliğinde monte etmek.Forumdaki bir arkadasımız bunu iyi şekilde göstererek anlatmış.

Bilgilerinize.

Teşekkürler.

soket resmi aldığım cihazın teype giren soketi tepy resmini internetten buldum karşılaştırdım uyar diye düşündüm aldım cihazı ancak sonradan gördümki ürünün sitesinde 2001-2010 arası doblolara uygun yazıyo 🙂 hafta sonu bi şekilde taktırmaya çalışcam kalitesini faydalarını burda paylaşırım.

amfisiz normal ve boyut değiştirmeden bir hoparlör takacaksanız beklentinizi çok yüksek hatta yüksek tutmayın sonra hayal kırıklığı olabiliyor ama güzel bir component alıp kapı içi yalıtımı da yaptırırsanız (kapı hazır açılmışken) keyif verebilir dışarıdan gelen sesi de keser kapının saç kalınlığı artmış gibi olur ses sistemi yapan arkadaşlara yalıtım şiddetle tavsiyemdir o kadar paralar veriliyor bari ayrı bi + sıda olsun değsin

bizde palioya yaptık gerçekten ççok faydası var bizim palio van olduğundan dolayı yol sesi falan kesmek için komple yalıtım yaptık çok güzelş oldu

soket resmi aldığım cihazın teype giren soketi tepy resmini internetten buldum karşılaştırdım uyar diye düşündüm aldım cihazı ancak sonradan gördümki ürünün sitesinde 2001-2010 arası doblolara uygun yazıyo 🙂 hafta sonu bi şekilde taktırmaya çalışcam kalitesini faydalarını burda paylaşırım.
sağdaki resim eğer cihazın soketi ise d2 lerde de öyle giriş mevcut değil. soldaki resimde görünen teyp soketleri ile d2 soketleri aynı. bence o cihaz doblo için değil

teşekkürler.inşaallah uydurabilirsiniz.ama diğer arkadaşın dediği jaka usb de birleştirilerek takılsa süper olurdu.

teşekkürler.inşaallah uydurabilirsiniz.ama diğer arkadaşın dediği jaka usb de birleştirilerek takılsa süper olurdu.

evet güzel olurdu bu cihazda çok kullanışlık bişeye benziyo ancak cihazın şubesini aradım bendeki cihaz reno araç içinmiş fiata kesinlikle uymaz diyor napcam bilmiyom 😀

Back