Hız Sabitleyici Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan senged
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

senged

Aktif Üye
Adı
celal
Modeli
Renk
Beyaz
Arkadaşlar hız sabitleyiciyi 4. viteste kullanmaya başlamayı öneriyor Doblo Kullanım Klavuzunda. Ama 3. vites 50 km/s ile 2200 devirde kullanımı da güzel oluyor. Özellikle radar olduğunu tahmin ettiğiniz yollarda hıza bakmaya, yavaşlasam mı diye düşünmeye gerek kalmadan gidebiliyorsunuz.

Sizce 3. viteste hız sabitleyiciyi kullanmanın araca bir zararı olur mu?

Dosyalar

• hız sabitleyici.jpg
    hız sabitleyici.jpg
    93,6 KB · Okunma: 159
Sizin arac 1.3 1.6 hangisi

1.6 hocam avatarın altında yazıyor, bir de 1.3-1.6 farketmez diye mesaja eklememiştim. 1.6 105hp 2015 model düz vites.

Yani 3. Viteste 2200 deviri geçirmiyorsan hiç bir zararı olmaz ama 2000 devirde seyredersen daha iyi olur

Ben en çok yeşil dalga olan yollarda kullanmış tabi araç 5viteste 50 ile gidebiliyordu buda bana yetiyordu 🙂 bir zararı yok bence isterseniz 2 vites 30 ile kullanın keyfinizce 👍

3. vites 50 ye ayarlıyorum o da yolun yokuş düz olmasına göre 2000-2200 d/d arası oynuyor.

Yani 5. Viteste 50 ile gitmekte doğrı değil
Çünkü çok düşük devirde egzozda kurum biriktiriyor

@senged
Durumu yetkili servis ile görüş bilgi verirler telefonda

Isparta servisi aradım arkadaşlar. Hamit isimli görevli arkadaşa durumu izah ettim "Fabrika 4. vitesi önermiştir ama 3. viteste kullanırsanız da bir sorun çıkarmaz motora herhangi bir zararı yoktur." dedi. Gönül rahatlığıyla kullanabiliriz sanırım 🙂.

Bana serviste 60 km altında çalışmaz dediler. Denemedim ama bunu okuyunca şaşırdım.

4. vites 1500 devir 50-60 arası şehir içi gidiyordum bende ama 2000 devir altında sürmeyin diye tavsiye ettiler forumda ben de o yüzden 3. vites 50 ile 2200 devir de kullanmaya başladım. Yalnız hız sabitleyici daha düşük anlık yakıt tüketimi gösteriyor o yüzden böyle kullanmaya karar verdim.

Hızı sabitleyince, anlık yakıt neden düşer ki acaba? Ben de pekçok defa tecrübe ettim bunu. Mesela 4.vites 2200 devir de 70 km ile giderken anlık yakıt tüketimi 7 lt ise sabitleyince 6.5 e neden düşüyor ilginç. Aynı devir devam ediyor. Ha pedala basmışım, ha yakıtı araç vermiş. Aynı hız, aynı devir, aynı vites 🙂

Biz bire bir sabit ayarlayamıyoruz devir ve hızı aslında araçlar çok daha iyi bu konuda mesela hafif bir yokuşta çıktığınızı düşünün yokuş başında 2000 devirle girdiğinizi varsayalım yokuşa, yokuş boyunca 2000 devirde ya da sabit hızda aracı tutmak için gaza basmanız gerek işte fazla bastığınızda anlık tüketim fazla olacak ya da az bastığınızda devirden düşmeye başlayacak araç. Ama hız sabitleyici bunu çok güzel ayarlıyor zaten ayarlayamazsa devreden çıkarıyor kendini.

@Feredo

Uzun yol aracı olduğu için çok rahattı kafam bu konuda 🙂 yakıtı aldığım yer belli , koyduğum katkılar belli hiç sorun yaşamadım benim gibi özen gösteren kullanıcılarda sorun yaşamazlar zaten 🙂

radar olan yerlerde bende kullanıyorum bazen. sıkıntı olmaz.

Back