maximan2008
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 1 Ekim 2017
- Adı
- fatih
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Jtd
- Motor
- 1.9 Jtd
- Araç Yılı
- 2004
- Renk
- beyaz
Lastik ve jant ölçülerinde değişiklik yapıldı mı? Aracın lastik jant ölçüleri orjinal ebat ile denklik tablosuna uygun olarak seçilmedi ise farklılık olabiliyor. Yüzde 10 fark biraz fazla.Arkadaşlar, hız göstergesindeki hız ile gps ile ölçtüğüm hız değeri arasında yaklaşık 10km fark var. gösterge, daha yüksek gösteriyor. 100 ile gidiyor gösteriyor ama gpsde 90 civarı.
Bende de 5 km kadar fark var orjinal lastik olduğu halde. Lastik çapı daha küçük olursa aradaki hız farkı km saatinde fazla gösterir. Daha büyük lastik ise km saatinde eksik gösterir.Arkadaşlar, hız göstergesindeki hız ile gps ile ölçtüğüm hız değeri arasında yaklaşık 10km fark var. gösterge, daha yüksek gösteriyor. 100 ile gidiyor gösteriyor ama gpsde 90 civarı.
Bu durumu bende teyit ettim. Orjinal lastiğim jant var ama sebebi ne bilmiyorum. Ayrıca bu durumu karayollarındaki hız ölçer tabelaları da gösteriyor. 8- 10 km araba fazla gösteriyorArkadaşlar, hız göstergesindeki hız ile gps ile ölçtüğüm hız değeri arasında yaklaşık 10km fark var. gösterge, daha yüksek gösteriyor. 100 ile gidiyor gösteriyor ama gpsde 90 civarı.
abi ne alakası var şimdi ben anlayamadım ibre ile dijital neden farklı olsun bu geçerli bir açıklama değilAraclarda km saati fazla gosterir 5 ila 8 arasi. Ama km sini arac beynindeki gercek hizindan hesaplar. Tum ibreli araclarda aynidir. Sadece digital hiz gosyeren araclar tam hizini gosterir. Ben 110 gidilecek yerde hizin 118 gibi sabitlerim genelde.
abi ne alakası var şimdi ben anlayamadım ibre ile dijital neden farklı olsun bu geçerli bir açıklama değil
Digital gosyergeli arac ile onlu arkali gidip hizlarinizi kontrol edin. Ondeki arac 50 ile giderken senin ibre 5-8 arasi fazla gosterir. Calismalarimda hep farkettim. Hiz sinirlarini asilmasinda diye yapilmistirabi ne alakası var şimdi ben anlayamadım ibre ile dijital neden farklı olsun bu geçerli bir açıklama değil
saçmalık yine öndeki araç o zaman hız sınırlarını aşabiliyor mu ? 😀Digital gosyergeli arac ile onlu arkali gidip hizlarinizi kontrol edin. Ondeki arac 50 ile giderken senin ibre 5-8 arasi fazla gosterir. Calismalarimda hep farkettim. Hiz sinirlarini asilmasinda diye yapilmistir
Digital ile ibreli araclarin calisma mantigi farkli. Digitaller tam gosterir ibreliler fazla gosterir. Test edin analrsinizsaçmalık yine öndeki araç o zaman hız sınırlarını aşabiliyor mu ? 😀
Mantıklı bir sebebi olana kadar uzatacağım bu konuyu 😀Digital ile ibreli araclarin calisma mantigi farkli. Digitaller tam gosterir ibreliler fazla gosterir. Test edin analrsiniz
işte yanlışlık bulunuyor burada kullanılan araçların hız değerini nereden aldığı önemlidir 4 tekerleği hesaplayıp ortaya doğru sonucu çıkaranda var yada tahrik tekerleğini ölçüp hız göstergesini gösterende var şey gibi bu konu otobüs 100 ile giderken otomobil 120 ile gidiyor imkansız bir şey çünkü fizik kurallarını aşmış olacaksınız 😀Bende c4 de var sana yarin 2 kamera ile video cekecegim digital c4 50 sabitliyecegim benim doblo 57 filan gosterecek
(link)işte yanlışlık bulunuyor burada kullanılan araçların hız değerini nereden aldığı önemlidir 4 tekerleği hesaplayıp ortaya doğru sonucu çıkaranda var yada tahrik tekerleğini ölçüp hız göstergesini gösterende var şey gibi bu konu otobüs 100 ile giderken otomobil 120 ile gidiyor imkansız bir şey çünkü fizik kurallarını aşmış olacaksınız 😀
Küçük bir araştırma yaptım dediğiniz doğru analog kadranlar ortalama 6 veya 8 km fazla gösteriyor iyi o zaman bende 118 tam sınır giderim 🙂(link)
Google'da "hız göstergesi neden hatalı gösterir" diye aratırsan mantıklı bir çok açıklama bulucaksın. ?Mantıklı bir sebebi olana kadar uzatacağım bu konuyu 😀
Google'da "hız göstergesi neden hatalı gösterir" diye aratırsan mantıklı bir çok açıklama bulucaksın. ?