Bilgi Hibrid Araç Ne Demektir?

kardelenkurt

BAŞKAN
Yetkili Kişi
Admin
Doblo
Kayıt
3 Eylül 2009
Mesaj
5.637
Yaş
37
Adı
Murat Üresin
Kan Grubu
0 +
Şehir
Ankara
Meslek
Memur
Aracınız
Doblo
Modeli
20. Yıl Özel Seri
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2020
Renk
Siyah
Hibrid Araç Ne Demektir?

Gelişen teknolojiyle birlikte otomotiv sektöründe birçok şey değişmiştir. Otomotiv sektöründe ki en önemli değişimler araç ve insan güvenliği, teknoloji ile birlikte gelen araç konforu ve en önemli değişim olan araç motorlarındaki değişimdir.

Günümüzde farklı motor çeşitleri bulunmaktadır. Bunlar benzinli motorlar, dizel motorlar, elektrikli motorlar ve hibrid motorlardır. İnsanlar benzinli dizel ve elektrikli motorlar hakkında yeterli bir bilgiye sahipken hibrid motorları hakkında yeterli bir bilgiye sahip değildir. Öncelikle bu konuda hibrid araç ne demektir? Bunu bilmek gereklidir.

Hibrid motorlar diğer bir adıyla melez motorlar iki farklı motor türünün birleşmesiyle oluşan motorlardır. Bu motor türleri benzinli ve elektrikli motorlardır. Hibrid motorlarda yüksek hızlarda yani 50 km ve üstü hızlarda benzinli motor kullanırken daha düşük hızlarda yani 50 km'nin altında elektrikli motoru kullan ayrıca elektrikli motoru kullanırken doğaya karbon salınımı yapmaz böylece düşük hızlarda doğaya ve çevreye zarar vermez.

Ayrıca bu araçların ana motoru benzinli olduğu için iki farklı yakıt türü almaya gerek yoktur sadece benzinli motorun yaktın almak yeterlidir çünkü hibrid motorlardaki elektrikli motor benzinli motor devrede iken kendi kendine şarj etme ve yıktığını tamamlama özelliğine sahiptir. Ayrıca hibrid motorlar aynı benzinli motorlar gibi yüksek performans gösterirken elektrikli motoru sayesinde büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağlar bu özelliğinden dolayı hibrid motorlu araçlar için yakıt cimrisi araçlar da diyebiliriz.

Hibrid motorlu araçlar yakıt ve performans olarak birçok avantaj sağlamasına rağmen Türkiye pazarında satışı ve alışı ne sıfır araçlarda ne de ikinci el araçlarda yaygın değildir ama Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinde yakıt tasarrufu ve çevre dostu olduğu için tercih edilmekte ve geniş bir satış alanına sahiptir. Ve son olarak unutulmamalıdır ki hibrid motorlu araçlar tüm tamamıyla elektrikle çalışan elektrik motorlu araçların yapımına büyük avantaj sağlamıştır.
 

ceyhungulen

Fenomen Üye
Kayıt
5 Kasım 2014
Mesaj
4.466
Yaş
36
Adı
Ceyhun GÜLEN
Kan Grubu
A RH +
Şehir
İstanbul
Meslek
Sigortacı
Modeli
Araç Yılı
2014
Renk
BEYAZ
Ben kullandım
Fluance düğmeye bastım çalışıyormu çalışmıyor mu anlamadım.
Sadece yol sesi var.
Bir o kadar da ekonomik.
yüksek fiyatı olmasından tutulmazdı sanırım.
 

MEHMET78

KARABÜK YÖNETİCİSİ
Yetkili Kişi
İl Yöneticisi
Başka Araç
Kayıt
14 Aralık 2011
Mesaj
10.865
Adı
MEHMET
Kan Grubu
B RH +
Şehir
Karabük
Aracınız
Başka Araç
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2016
Renk
BEYAZ
teşekkürler. 5-10 seneye epey yaygınlaşacaklar gibi.