hava yastıkları acılmadı

yaserEU211

Azimli Üye
arkadaslar cumartesi gün dobloyu babam emanet vermis emanet verdiğimiz kişide arabyla kaza yapmıs araba pert oldu fakat aracya 4 adet hava yastıgı bulunmasına rağmen sadece soforunki açılmıs servisi aradım aracınızı getirip incelememiz lazım dedi.bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardım edebilirmi🙁

büyük geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin,

emniyet kemeri takılımıydı? eğer meker takılı değilse sadece şöför hava yastığı açılır. yada torpidonun oradan airbag devredışı bırakılmış olabilir.
Ayrıca araç sağ yada soldan darbe almadığı sürece yan hava yastıkları açılmaz (yine emniyet kemeri takılıysa açılır)
Kemerler takılı ve airbag devredışı bırakılmamışsa ya airbag sigortasında sorun vardır (bi ihtimal) yada aracın 2. sahibi iseniz oynanmış olabilir.

tekrar geçmiş olsun üzücü bi olay.

airbag acıkdı emniyet kemeri takılımı değilmi bilmiyorum ama yinede acılması gerekmezmi nerden baksak arabnın her yerınde darbe var ama . sağolun

öncelikle geçmiş olsun.ön yolcununki de resme göre açılması gerekirdi.yanlar açılmayabilir.yanların sensörleri zarar görmemiştir
o yüzden olabilir.

malesef emniyet kemeri airbag ile sensörler arasındaki bi devre gibi işlev görüyor.
mesela önden hafif bi darbe aldı araç ama çok az bi hasar var diyelim yinede airbag açıldı ve araç pert sayılır. bunun için emniyet kemerine bağlı.

airbag acıkdı emniyet kemeri takılımı değilmi bilmiyorum ama yinede acılması gerekmezmi nerden baksak arabnın her yerınde darbe var ama . sağolun

kemer takılı olmadığı için yolcu yok diye algılayarak ta açılmayabilir.

malesef emniyet kemeri airbag ile sensörler arasındaki bi devre gibi işlev görüyor.
mesela önden hafif bi darbe aldı araç ama çok az bi hasar var diyelim yinede airbag açıldı ve araç pert sayılır. bunun için emniyet kemerine bağlı.

tesekkür bide emmiyet kemeri bağlı idi diyelim. biz bunla kaza yaptık fakat hava yastıkları acılmadı. yetkli servise bu durumda ne bildirmemiz gerekir ?

kemer takılı olmadığı için yolcu yok diye algılayarak ta açılmayabilir.

evet olabilir zaten yolcu koltugundaki kişi takmamıs da olabilri.bizim burlarda nedense emmiyet kemerine fazla önem vermiyorlar

tesekkür bide emmiyet kemeri bağlı idi diyelim. biz bunla kaza yaptık fakat hava yastıkları acılmadı. yetkli servise bu durumda ne bildirmemiz gerekir ?
eğer kemer takılı ve yetkili serviste açılmaması için hiçbir sebep görmemesi durumunda dava açma hakkınız olur.

eğer kemer takılı ve yetkili serviste açılmaması için hiçbir sebep görmemesi durumunda dava açma hakkınız olur.

çok teşekkürler hersey için sağol

geçmiş olsun cana gelceğine mala gelsin.
benim doblo 1 yaşından beri airbag failure ikazı veriyor.10 kere servise gittim herşey tamam deyip bilgisayarla söndürüp gönderdiler beni.ancak geçen sene ön tamponun değişmesine sebep olan bir kaza yaptım airbag açılmadı.acaba çarpma şiddetli değilmiydide açılmadı yoksa gerçekten arızalımı.büyük kazada allaha emanet yani.

belli bir şiddet gerekir tabiki.

geçmiş olsun.ALLAH beterinden korusun.

sağ taraftan çarpılmış. dolayısıyla yan perde hava yastıkları açılmaz. sadece ön hava yastıkları açılması gerekir.

sürücü emniyet kemeri takılıymış, takılı olmasa hava yastığı açılmazdı.

yolcu tarafı boş olduğundan doğal olarak, emniyet kemeri de takılı değil. bu yüzden hava yastığı açılmamış.

çok geçmiş olsun yazık olmuş güzelim vipe

ama inşallah kullananda bişey yoktur

bencede emniyet kemeri takılı olmadığı için açmamış sürücü airbag açmış zaten ayrıca yan hava yastıklarının açmaması noraml

büyük geçmiş olsun...

Back