Hararet sorunu

turuncudoblo

İZMİR
Doblo
Adı
rafet beytaş
Kan Grubu
A RH +
Meslek
CİTY DUŞ DUŞAKABİN
Aracınız
Doblo
Modeli
Maxi Cargo
Motor
1.9 Multijet
Araç Yılı
2006
Renk
turuncu
Merhaba arkadaşlar 2006 d2 kasa 1.9 multijet dobloma 8 ay önce komple motor yapıldı şuanda havalar biraz ısınmasıyla hararet sorunu yaşıyorum radyatör temiz devir daim termostat yeni hatta fanlarda yeni ve açıyorlar sadece rampalarda hararet yapıyor izmirde yaşıyanlar bilir örneğin balçovadan Limontepe ye çıkan otobanda hararet yükseliyor gaz kesince yada sağa çekince 30 saniye içinde hararet normale düşüyor sizce sorun nedir şimdiden yorumlarınız için teşekkürler not yazılımlı motor yapılmadan önce böyle bir problem yoktu benim aklıma gelen tek şey mantıklımıdır bilmiyorum ama debi metre arızası veriyor pazartesi günü fişini çekip denicem

Dosyalar

• D42CC32A-8B01-4994-83FF-62CA79AC1307.jpeg
    D42CC32A-8B01-4994-83FF-62CA79AC1307.jpeg
    21 KB · Okunma: 175
Soğutma sistemlerinde sıkıntı yok ise blokta bir sıkıntı olabilir mi motoru yeni yaptırdım dediniz araç devir daimi tazyikli şekilde yapıyor ise geriye kalan musurler olabilir yazılımsal olabilir koordinasyon hatası olabilir

Öncelikle içerisinde ki antifirizi boşaltıp sistemi komple temizlemek çözüm olabilir içerisinde pislik olabilir tıkanıklık olabilir herşeyden önce bunu deneyin derim
Merhaba arkadaşlar 2006 d2 kasa 1.9 multijet dobloma 8 ay önce komple motor yapıldı şuanda havalar biraz ısınmasıyla hararet sorunu yaşıyorum radyatör temiz devir daim termostat yeni hatta fanlarda yeni ve açıyorlar sadece rampalarda hararet yapıyor izmirde yaşıyanlar bilir örneğin balçovadan Limontepe ye çıkan otobanda hararet yükseliyor gaz kesince yada sağa çekince 30 saniye içinde hararet normale düşüyor sizce sorun nedir şimdiden yorumlarınız için teşekkürler not yazılımlı motor yapılmadan önce böyle bir problem yoktu benim aklıma gelen tek şey mantıklımıdır bilmiyorum ama debi metre arızası veriyor pazartesi günü fişini çekip denicem

Yeterli soğutma yapılmıyor sistemleri yenilediniz örneğin fan araba zorlandığında geç açabilir buda hararetin yükselmesine neden olur gazı kestiğinizde yada durduğunuzda çalışan fan soğutmayı yapar.Hararet göstergesi normal çalışıyor dimi hararet müşürü arızası olabilir diye sordum.Aracı kenara çektiğinizde fan çalışıyor durumda mı?

Yeterli soğutma yapılmıyor sistemleri yenilediniz örneğin fan araba zorlandığında geç açabilir buda hararetin yükselmesine neden olur gazı kestiğinizde yada durduğunuzda çalışan fan soğutmayı yapar.Hararet göstergesi normal çalışıyor dimi hararet müşürü arızası olabilir diye sordum.Aracı kenara çektiğinizde fan çalışıyor durumda mı?
Evt fanlarda sıkıntı yok çalışıyorlar hararet göstergeside çalışıyor sıkıntısız

Parçalar yeni değişmiş diyorsunuz ama uyumlu mu ,orjinal mi ya da işini doğru yapıyorlar mı? Termostat geç açabilir ondan şüpheleniyorum sorun onda diye düşünüyorum.Parçaları siz almadıysanız yan sanayi takılmış olabilir.

Pompada da sıkıntı olabilir. Dizeller normalde fan açmaya bile ihtiyaç duymaz. Devirdaim pompası değişti mi ?

Pompada da sıkıntı olabilir. Dizeller normalde fan açmaya bile ihtiyaç duymaz. Devirdaim pompası değişti mi ?
Evet ben orda oturyyorum. 130 140 la devam açmıyor kesinlikle

Evet ben orda oturyyorum. 130 140 la devam açmıyor kesinlikle
Devirdaimde değişti motor yapılırken herşeyin orjinalini kullanmsları için üzerine basarak bi kaçkere söyledim parçacıyla bizzat muhattap oldum ustanın yan sanayi takmasını gerektircek bi durum yok yani

Termostat değiştirelim bakalım ne olacak başka bi ihtimal gözükmüyor siz ginede bilgilerinizi paylaşmaya devam edin belki yorumlarınız birşeyleri çözmeye yardımcı olur teşekkür ler

Termostat değiştirelim bakalım ne olacak başka bi ihtimal gözükmüyor siz ginede bilgilerinizi paylaşmaya devam edin belki yorumlarınız birşeyleri çözmeye yardımcı olur teşekkür ler
Bir konu buldum sizdeki durumun aynısı termostattan kaynaklandığını bulmuşlar bir değerlendirin araçta fiat sistem aynı (link)

Son düzenleme:
Bir konu buldum sizdeki durumun aynısı termostattan kaynaklandığını bulmuşlar bir değerlendirin araçta fiat sistem aynı (link)
Teşekkürler konuyu baştan sona okudum hemen hemen aynı problem aracın mototru yapılmadan önce genleşme kabında çatlak olduğu için değiştirmiştim hatta arabada klima olduğu için iki fan var klima fanının rolesi aldığımda üzerinde yokmuş bi Elektirik çi çözmüştü tek fan çalışıyordu ona rağmen hararet söz konusu değildi tek seçenek termostat kaldı motor yapılmadan önce uzun yolda rampa çıkarken termostat açmadı hararet baya bi yükseldi sonrasında termostat açıldı ve açık kaldı o hararet motorda sıkıntı yaptı yağ yakmadan dolayı komple motor yapıldı ilk zamanlar rodaj olmasın diye usta klimada ve 2.500 devrin üzerinde kullanma dedi ozamanda böyle bi problem oldu hararettre rodaj sürecine yorduk durumu akabinde kış geldi zaten o yüzden havalar ısınana kadar bi problem yapmadı şuanda hava okadar sıcak olmamasına rağmen bu sıkıntı yapıyor yazın perişan edicektir ilk etapta termostatı orhinali ile değiştirip bi deniyelim

bugün araca alınan parçaların listesine baktım dayco marka 250 tl lik bi termostat vermiş parçacı orjinali 600/650 tl civarında abi diyorum orjinalini neden vermedin orjinali dünya para diyor sanki cebinden çıkıyor yarın gidip orjinali ile değiştireceğiz bakalım nolucak

bugün araca alınan parçaların listesine baktım dayco marka 250 tl lik bi termostat vermiş parçacı orjinali 600/650 tl civarında abi diyorum orjinalini neden vermedin orjinali dünya para diyor sanki cebinden çıkıyor yarın gidip orjinali ile değiştireceğiz bakalım nolucak
Insallah çözülür

bugün termostat orjinali ile değişti eski termostatı parçacıya iade edip orjinalini alıp taktık ama henüz deniyemedim inşallah çözülmüştür sorun deneyip tekrardan paylaşım yapıcam sorun çözülürse başkalarına da yardımımız dokunur en azından

Inşallah düzelir. Şimdidengeçmiş olsun

bugün karşıyaka tarafından karabağlara doğru geldim denemek için otobandan gelmek istedim otobanda maddi hasarlı bi kaza olduğu için trafik baya bi sıkışıktı dur kalklarda hiç bir problem olmadı hatta kılimayı bile açtım denemek için ışıkkent yokuşunda trafik biraz rahatladı rampa yukarı kaptırınca biraz trfikten dolayı çokta deneyemedim biraz yükseldi hararet ama çok değil tam olarak denemiş değilim yani ilk fırsat bulduğum uzun bi rampada tekrar deneyeceğim ama sorunun halllolduğunu hiç sanmıyorum çünki birazda olsa yükseldi

Back