Hangi Marka Motor Yağı Kullanmaliyim ?

Ben castrol edge 5w40 kullanıyorum. Memnunum. Fakat yorumları okuyunca seleniayı denesem mi diye kararsız kaldım biraz 👎

@gkhng46
castrol da çok iyi yağdır sıkıntı yok
lakin orjinaş fabrika çıkışı ve tek onaylı yağ markamız Petronas Selenia dır.

Mjet,JTD(jet turbo) motorlar tasarlanırken petronas firmasına sadece bu motora göre yağ üretilmesi için selenia alt markası ile yağ üretttirildi.Petronasın syntium(harf eksikliği varsa kusura bakmayın) isminde kendi markası ile sattığı yağları da var.Yağ önemlidir uygun yağ kullanılmazsa daha fazla aşınmaya neden olur.Yağ pompası da tavsiye edilen yağa göre basıncı ayarlıdır.En doğru yağ üreticinin tavsiye ettiği marka ve numara yağdır.

@Gökhan Sancak
5W30 DPF varsa ona göre olan 5W30 kullanmak gerekiyor kitapçığında yazdığı için.

@Sezgin Tok
Allah cezayi vermesin.
Castrol yazma sezginim

Bakim yaklasiyor.. unlu otodan petronas 5-30 ve filtre grububu nu alip kullanmayi dusunuyorum.. he halukarda bizim buraya gore uygun olacak fiyatlar..

Castrol magnetik yağ kullanıyorum 5w30 aracım 1.6 105 hp tabi 1.9 farklı olabilir

@Gökhan Sancak
Ailemize hosgeldiniz keyifli forumlar

@Dobloo46
2012 model 1.3 multijet D2 var dpf yok sanırsam benim aracta euro 4 motor olarak geçiyo

@Gökhan Sancak
Sen 5-40 kullanabilirsin mobil veya castrol hem kaliteli hem uygun olur

fiat araçlarında fabrika çıkış yağı olarak selenia kullanılmaktadır. Fiat da zaten motor yağı kullanımında selenia tavsiye ediyor yalnız birçok servis opar yağ kullanmasında karlılık oranında daha fazla kazandığından opar tercih ediyor uygun olduğundan. ben kendi aracımda castrol edge 5w30 kullandım çokta memnunum 13000 km oldu hala motor sesi ilk değişim gibi sessiz 15000 de değişeceğim.
Senin kendi aracın ise castrol edge 5w40 kullanmanı tavsiye ederim gözün kapalı 10000 km gidebilirsin.

Selenia 5w30 'dan şaşma derim.dikkat et yağın kapağını yanında actir açık yağ koyuyorlar

Back