Hangi Dobloyu almaliyim

windlass42

Yeni Üye
Merhabalar.
Siteye henuz uye oldum. Doblo almayi dusunuyorum. asagidaki sorularin cevabini siz doblo kullanicilarindan ogrenmek istiyorm.

Arac sehir icinde-arasinda binek olarak kullanilacaktir. tercih olarak 1.3 veya 1.6 motor ve d3 kasa istiyorum. ama uygun fiyatli bulamasam d2 de olabilir.

1- 1.3 ve 1,6 motorlar icin aralarindaki; yakit farki, performans farki ve vergi-vize farki nedir?

2- otomobil ve kamyonet ruhsatli araclar icin odenecek ucretler kac senede ne kadar?(1.3 ve 1.6 karsilastirirsak)?

3- d3 tipi kasalar hangi yildan basliyor?

4- 1.9 motorlarin sikintili oldugunu duydum. 1.3 ve 1.6 icin negativ bir durum varmidir?

Benim icin onereceginiz arac hangisi olur? Yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden cok tesekkur ederim yardimi dokunan herkese...

hoşgeldiniz öncelikle

1- 1.3 ile 1.6 arasında yakıt ve performans farkı hariç fark yok, vergileri aynı
2- 1.3 ile 1.6 motor vergileri aynı ve 6 ayda bir ödeniyor senelik yani.
3- d3 2010 yılında başlıyor ancak 2010 yılında üretilen 1.6 motorlarda çoğu şanzıman arızası vardı haberiniz olsun daha sonradan bu problem tamamen giderildi içiniz rahat olsun.
4- 1.9 motor d2 de var d3 de yok ve problemsiz bi motordur ilk defa sıkıntılı olduğunu sizden duydum 🙂

bence şehir içi kullanacaksanız ve yakıt sizin için gerçekten önemliyse 1.3 d2 bakmanızı öneririm. çünkü d3 biraz daha ağır olduğu için 1.3 de alsanız d2 kadar az yakmaz.
performans için hertürlü 1.6 alın derim. 1.3 ile 1.6 arasında yakıt farkı çok az ve d3 alacaksanız 1.6 en uygunu bu durumda

hoşgeldiniz öncelikle

1- 1.3 ile 1.6 arasında yakıt ve performans farkı hariç fark yok, vergileri aynı
2- 1.3 ile 1.6 motor vergileri aynı ve 6 ayda bir ödeniyor senelik yani.
3- d3 2010 yılında başlıyor ancak 2010 yılında üretilen 1.6 motorlarda çoğu şanzıman arızası vardı haberiniz olsun daha sonradan bu problem tamamen giderildi içiniz rahat olsun.
4- 1.9 motor d2 de var d3 de yok ve problemsiz bi motordur ilk defa sıkıntılı olduğunu sizden duydum 🙂

bence şehir içi kullanacaksanız ve yakıt sizin için gerçekten önemliyse 1.3 d2 bakmanızı öneririm. çünkü d3 biraz daha ağır olduğu için 1.3 de alsanız d2 kadar az yakmaz.
performans için hertürlü 1.6 alın derim. 1.3 ile 1.6 arasında yakıt farkı çok az ve d3 alacaksanız 1.6 en uygunu bu durumda

arkadaşa aynen katılıyorum, tamamen benim düşüncelerimde bu yönde.

bende yeni aldım 3ay oldu d2 1.9multijet 1.3,lere göre yılda vergisi 300tl fazla ama ben ticaretle uğraştığım için gider gösterebiliyorum..şuanda 29krş yakıyor performans çok iyi 1.3 motorları 1.9 za göre daha naziktir.. kılima açıkmı kapalımı belli değil..gider olarak gösterebilirseniz 1.9 derim....

1.3 multijet D2 kasa, karma kullanımda 800 km. - 850 km. arasında yol yapıyor. Keşke aynı motorla ama 90 BG veya 95 BG olarak üretimine devam edilebilseydi.

bence en iyisi 1.6 özelliklede performans ve yakıt konusunda 🙂

d2 kasada 1.6 olsaydı fena olurdu 🙂

şehir içi kullanılacaksa sık sık uzun yola gidilmeyecekse 1.3
biraz performans isteniyorsa 1.6

Performans önemli ise ve uzun yola daha çok çıkıyorsanız 2.0 alın derim.Senelik vergi 150 lira kadar fark eder.Sakin kullanımda 5 litre civarında yakarsınız.Performans olarak da ciddi anlamda tatmin olursunuz.Ama şehir içinde 1.3 lere nazaran biraz fazla yakar.

Vermis oldugunuz bilgiler icin cok tesekkur ederim... senede 4-5 kez uzun yola cikacagi icin fazla buyuk motor dusunmedim. o yuzden 1.3 ile 1.6 arasinda kaldim. ama yaptiginiz yorumlar nazarinda d3 kasa 1.6 motor almaya karar verdim.

Bir tek hanefi arkadasin dedigi 2010 model 1.6 motorlarin sanziman arizasi kafama takildi.. varsayalim 2010 model uygun temiz bi arac buldum. bu buldugum aracin sanzimaninin arizali olup olmadigini, yada aldiktan kisa bi sure sonra ariza yapmayacagini nasil anlayabilirim. yada ustaya goturdugumde o anlayabilirmi.. yoksa hic 2010 modele bulasmayip 2011 modeller arasindanmi bakayim?(atiyorum arac 2010 un 10. ayinda cikmis ama 2011 diye geciyor. bunuda 2010 diyemi degerlendirmek lazim)

1.3 MULTİJET kullanıcısı olarak şehir içinde yeterli yol bilgisayarından aldığım veriye göre 6,2 - 6,7 lt yakıt yakmakta.
şehirler arası yolda 5,4 lt yi yakaladım normal kullanımda. tabi yol şartlarıda önemli.

ama uzun yol planlarınız cok sık ise 1.6 kesinlikle tercih edin.
cünkü 1,3 motor 100 km hızdan sonra cok ses veriyor içeri ve araç 5 ileri olduğu için insan 6 vitesi arıyor. (koysalar olurmuydu olurdu )

Temiz ve sorunsuz bir D3 doblo düşünürseniz, 1.6, 105ps PREMIO donanım, ben aracımı satıyorum. İlanıma bakabilirsiniz. Sahibinden.com'da ilan no:124754583 İlgilenirseniz görüşelim. Bu arada benim aracımı almazsanız bile 1.6 almanız kanaatindeyim.

1.3 MULTİJET kullanıcısı olarak şehir içinde yeterli yol bilgisayarından aldığım veriye göre 6,2 - 6,7 lt yakıt yakmakta.
şehirler arası yolda 5,4 lt yi yakaladım normal kullanımda. tabi yol şartlarıda önemli.

cünkü 1,3 motor 100 km hızdan sonra cok ses veriyor içeri ve araç 5 ileri olduğu için insan 6 vitesi arıyor. (koysalar olurmuydu olurdu )

1.3 motor şehirlerarası yolda 5.4 litre yakıyorsa bu çok değil mi? Kasa ağır mı geliyor bu motora?

d3 kasalar ağırlığından dolayı ekonomik değil ekrem abi. ben 1.9D ile daha düşük tüketim değerleri alıyorum her depoda. 🙂🙂

1.3 motor şehirlerarası yolda 5.4 litre yakıyorsa bu çok değil mi? Kasa ağır mı geliyor bu motora?

Bu kasayı taşıyabilecek ve minimum motor bu. 90 Bg ama 200 nm tork kısa vites aralıkları. Ben aracı sakin kullananlardanım 2500 devir aralığında vitesi değiştirir 1800 devir aralığında aracı kendi akıntısında kullanırım. Arac 1400 kilo ve ben 100 kiloyum Toplamda 1500 kg ağırlık ve sakin kullanımda 5,4 lt. Bana soracak olursan faktörler göz önüne alındığında az bile yakıyor. Bu kullanım tarzıyla bu motordan memnunum aile için kullanılıyor. Cok dik yokuşlarda ağırlığına rağmen tereddütsüz kalkabiliyor ama vites değiştirdiğinde bayılıyor 🙂 Yada Toplaması biraz zaman alıyor. Ama Rahat rahat 160 km hıza da ulaşabiliyorum. Bu tarz araçlardan çok şey beklememek lazım, yapıları gereği otomobillerden cok farklılar.

Bugün bir cok araçta kullanılan psa gurubu 1.6 lt'lik 110 115 bg motorlar D sınıfı araçlara koyulur oldu ki Volvo S60 Örnektir.
Yakıtı bunlardan aşağı değil. (fabrika verilerine aldanmayın) Doblo 1.3 multıjetin bu yakıtı bu ağırlığa rağmen yakması alkışı hak eder.

Ek olarak Araçım daha 6750 küsür km de 🙂

Hocam ben de senden azıcık daha kiloluyum. Küsüratı ile birlikte 135 kg 🙂 Araç 1300 kg civarında. Uzun yolda 4.6 - 5 litre civarı yakıyorum. Tek başıma araçtayken ve klima 2. kademede açıkken de 5.5 litre civarında yakıyor. Yeni kasa yakıt tüketimi konusunda biraz daha cömert demek ki.

Bu kasayı taşıyabilecek ve minimum motor bu. 90 Bg ama 200 nm tork kısa vites aralıkları. Ben aracı sakin kullananlardanım 2500 devir aralığında vitesi değiştirir 1800 devir aralığında aracı kendi akıntısında kullanırım. Arac 1400 kilo ve ben 100 kiloyum Toplamda 1500 kg ağırlık ve sakin kullanımda 5,4 lt. Bana soracak olursan faktörler göz önüne alındığında az bile yakıyor. Bu kullanım tarzıyla bu motordan memnunum aile için kullanılıyor. Cok dik yokuşlarda ağırlığına rağmen tereddütsüz kalkabiliyor ama vites değiştirdiğinde bayılıyor 🙂 Yada Toplaması biraz zaman alıyor. Ama Rahat rahat 160 km hıza da ulaşabiliyorum. Bu tarz araçlardan çok şey beklememek lazım, yapıları gereği otomobillerden cok farklılar.

Bugün bir cok araçta kullanılan psa gurubu 1.6 lt'lik 110 115 bg motorlar D sınıfı araçlara koyulur oldu ki Volvo S60 Örnektir.
Yakıtı bunlardan aşağı değil. (fabrika verilerine aldanmayın) Doblo 1.3 multıjetin bu yakıtı bu ağırlığa rağmen yakması alkışı hak eder.

Ek olarak Araçım daha 6750 küsür km de 🙂

aynen.kasa ağır olunca otomobilde olsa fazla yakıyor mecburen.

bayide en çok tercih edilen 1.3 ki ben şuanda alsam 1.3 alırım 1.3 pronblemsiz sessiz ekonomik

Ben de yakıt konusunda Uğur gibi düşünüyorum.Fabrika verisi tutturmak kolay değil.Ama araç da yeniymiş.Biraz 10.000 leri geçince daha düşer gibi geliyor bana.
Ben 1.3 lerin özellikle 90-100 gibi sabit süratlerde az yakacağını düşünüyorum ama özellikle 120-150 gibi yola süratli tempolu gidiyorsanız bence o zaman 1.6 daha az yakar kanaatindeyim.

Back