Gündüz farı ve parklar

D4 t10 kullanıyor bildiğim kadarı ile diğerleride t 5 kullanıyor bunların led olanları var t 10 diplilerin mercekli olanları var çifti 45 veya 50 tl civarı nokta ışık veren öndeki merceklerden kaynaklanıyor t 5 olanlarda mercek yok ufak ama led olan ışık kaynağı fazladır dağılma konusu lambanın iç tası nekadarsa okadar yayar orjinal gibidir
D3 için almak istesek ne olarak alicaz peki T5 mi?

Dosyalar

• IMG-20200410-WA0000.jpg
    IMG-20200410-WA0000.jpg
    116,1 KB · Okunma: 60
Selamın aleyküm bir sorum olacak sisleri yaptığımızda park lambasının değilde daha güçlü olan gündüz lambasının yanmasını istiyorum ben sizce mümkünmüdür ? Yani park sis yapınca bence çok daha güzel olur bunu benim dışımda düşünenler olmuştur illaki abilerim varmı bi fikri olan 🙂

Selamın aleyküm bir sorum olacak sisleri yaptığımızda park lambasının değilde daha güçlü olan gündüz lambasının yanmasını istiyorum ben sizce mümkünmüdür ? Yani park sis yapınca bence çok daha güzel olur bunu benim dışımda düşünenler olmuştur illaki abilerim varmı bi fikri olan 🙂
Amerikan Park modülü ile ikisini bir yakabiliyorlar diye biliyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ? bende istiyorum bilen varsa anlatır umarım ?

Amerikan Park modülü ile ikisini bir yakabiliyorlar diye biliyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum ? bende istiyorum bilen varsa anlatır umarım ?
Kablo bağlantısında kesme yapılması gerekir. Doğru anlamak için soruyorum. Farları açtığınızda parklar yanmayacak kısa far gündüz farı ve sis mi yanacak. Gündüz farları sis ile birlikte mi yanacak.

Son düzenleme:
Ben bakmıştım bu aynada kullanılan ampüldendi t 5 sanki ya
Google aratırsan aradaki farkı görürsün. T5 eski araçlarda gösterge kadran aydınlatması için kullanılır.
D3 kasa Doblo park ampulü W5W yani T10 ampul yakın zamanda aracımda LED ampül ile değiştirdim.

Bende gündüz farına taktım turuncu ampul.Cok güzel görünüyor. Şimdi beyaz veya kristal mavi led far bakıyorum. Tavsiye alabilirim bunun hakkında.

Dosyalar

• 20200327_181643.jpg
    20200327_181643.jpg
    2,3 MB · Okunma: 43
Google aratırsan aradaki farkı görürsün. T5 eski araçlarda gösterge kadran aydınlatması için kullanılır.
D3 kasa Doblo park ampulü W5W yani T10 ampul yakın zamanda aracımda LED ampül ile değiştirdim.
Demekki yanlış biliyormuşum

Abilerim selamın aleyküm bir soru sormak istiyorum yardımcı olurmusunuz bana.
Aklımda şöyle bir fikir var, park lambası + ve - kablosunu gündüz lambasının + ve - kablosuyla değiştirsem park sis yaptığımda park lambası ve sis değilde gündüz lambası ve sisleri yaksam tesisat ve beyin açısından bir sorun teşkil edermi acaba ? Çünkü sizde bilirsiniz d3 kasada gündüz farı ampulü çok güzel bir konumda ve sislerle daha şık durabilir. Evet abilerimin yorumlarınızı bekliyorum 🙂

Abilerim selamın aleyküm bir soru sormak istiyorum yardımcı olurmusunuz bana.
Aklımda şöyle bir fikir var, park lambası + ve - kablosunu gündüz lambasının + ve - kablosuyla değiştirsem park sis yaptığımda park lambası ve sis değilde gündüz lambası ve sisleri yaksam tesisat ve beyin açısından bir sorun teşkil edermi acaba ? Çünkü sizde bilirsiniz d3 kasada gündüz farı ampulü çok güzel bir konumda ve sislerle daha şık durabilir. Evet abilerimin yorumlarınızı bekliyorum 🙂
Denenebilir duyları yer değiştirerek aynı ampuller ile yapılırsa sorun olmaz. Ampulleri değiştirmek istersen iki ampül watt yani güç değerleri farklı arıza lambası yakabilir ve gündüz farı ampulü daha fazla akım çektiği için sigorta atabilir. Ancak park ampulü ile 12 volt röle besleyip röle kontakları üzerinden enerji geçirerek gündüz farlarını besleyerek yapılabilir. Park ampülü yanmadığında arıza lambası yakıyor bilgine.

Denenebilir duyları yer değiştirerek aynı ampuller ile yapılırsa sorun olmaz. Ampulleri değiştirmek istersen iki ampül watt yani güç değerleri farklı arıza lambası yakabilir ve gündüz farı ampulü daha fazla akım çektiği için sigorta atabilir. Ancak park ampulü ile 12 volt röle besleyip röle kontakları üzerinden enerji geçirerek gündüz farlarını besleyerek yapılabilir. Park ampülü yanmadığında arıza lambası yakıyor bilgine.
Aslında benim dediğimi yaptıım zaman far kapalı olduğunda gündüz farı yerine park lambası yanacak yani gündüz farı görevini üstlenecek diğer yandan sis düğmesine basıncada gündüz farina park ampulu kablolarını bağladım için gündüz ve sis yanacak sadece kablolarını değiştirerek onunkini ona diğerinide diğerine şeklinde yapmayı düşündüm ama teknik olarak emin olamadım bir zarar vermek istemedim bilinçsiz şekilde

Sen numaranı atabilirmisin abi brda kendimi ifade edemiyorum yarın gün içinde müsait olduğun bi saatte arayıp detaylı anlatayım

Sen numaranı atabilirmisin abi brda kendimi ifade edemiyorum yarın gün içinde müsait olduğun bi saatte arayıp detaylı anlatayım
Gönderdim. Yarın görüşürüz.

Back