Gösterge Paneli Arızası

omersaari

Yeni Üye
Doblo
Adı
Ömer
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
Arkadaşlar öncelikle merhaba foruma yeni katıldım.
Aracı çalıştırmak için yarım kontak yaptığımda gösterge açılıyor ışıkları yanıyor fakat sonra bütün kadranlar yere vuruyor ve ışıklar tekrardan yanıyor sanki kontağı açıp kapatmış gibi aracı o şekilde çalıştırıyorum çalışmasında bir sorun yok fakat aynı sıkıntıyı yolda giderkende yapıyor bütün ışıklar yanıyor göstergeler yere düşüyor tekrardan düzeliyor.Aküden yapabilir dendi akü değişti.Daha önce başına gelen çözümünü bilen birisi var mı yardımcı olabilir mi.İsterseniz videosunuda çekip atabilirim.

Sigorta tablasında herhangi bi sıkıntı varmı çünkü kendini resetliyor gibi görünüyor sanki kontak açıp kapar gibi. Birşey röleyi açıp kapatıyor ya kısa devre yada kaçak bi sigorta tablasını kontrol edin gerekirse gözünüzle gördüğünüz tüm kabloları kontrol edin yırtıl kaçak vırt cırt varmı bakın. Takipteyim.

Şimdi sigorta şemasına baktım gösterge panelinin sigortasını değiştirip deneyeceğim sormak istediğim bi konu gösterge panelinin sinyal rolesi vs gibi bir rolesi var mı yoksa sadece sigortası mı var

Araçtan araca değişiklik gösterebilr. Siz bakın sigortaya ona göre yol izleyelim. Saygılar

Aküyü ve şarz dinamosunu da kontrol ettirmekte fayda var.

Arabanın çalışmasında sorun yoksa akü değildir giderken de yapıyor göstergeleri ilgilendiren aydınlatmalardan da bir çoğunun bağlı olduğu sigortayı dediğiniz gibi kontrol edin

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim ama bir aşama kaydedemedim değişen hiç bir şey yok videosunuda attım

Dosyalar

• VID_20211203_173945(0).mp4
    5,1 MB
Şimdi sigorta şemasına baktım gösterge panelinin sigortasını değiştirip deneyeceğim sormak istediğim bi konu gösterge panelinin sinyal rolesi vs gibi bir rolesi var mı yoksa sadece sigortası mı var
.

Gösterge ilk çalıştırmanızzda çalıştı sonra çalışmadı muhtemelen kablo tesisatında sorun yada yazılımla giderilecek bir durum,servisine yada bir elektrikçiye gidin

Gösterge panelindeki iç diyotları kapasitörleri kontrol edilmeli belli bi ömürleri var göstergeciye bi uğramanızı tavsiye ederim. Açamadığınız için yönlendirme yapamıyorum. Saygılar

En yakın zamanda baktırıp sonucunu yazacağım emsal arızalar yaşayan arkadaşlara yol ışığı olur.Yardımlarınız için Teşekkürler...

En yakın zamanda baktırıp sonucunu yazacağım emsal arızalar yaşayan arkadaşlara yol ışığı olur.Yardımlarınız için Teşekkürler...
Rica ederim elimden gelmedi pek bişey ama takipteyim saygılar.

bu sorun çözüldü mü arkadaşlar aynı sorunu ben de yaşıyorum şu an..

...bendeki durum bu şekilde...

Dosyalar

• WhatsApp Video 2024-11-24 saat 15.09.16_3038abd5.mp4
    6,3 MB
Aynı sorunu yaşıyorum lütfen çözdüyseniz benimle paylaşır mısınız?
05445906469

Back