Gösterge Bilgisi ??

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ismailee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ismailee

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar benim 2006 model 1.3 multijet doblom var araba kısa bi yolculuk sonunda hararet yapmış yolda giderken farkettim.öektşm kenara soğumasını bekledim.beklediğim yerde yağa benzer birşey akmış arabadan.sonra servise götürdük ve bazı parçalarını değiştirdiler..toplamda 900 tl masraf çıktı sanırım motor sistemiyle ilgili . o sıralar göstergede arabayı çalıştırırken yanıp sönen bi simge vardı böyle rezistans işareti gibi anlamadım daha önceden hiç çıkmamıştı. Neyse adama sordum o hava sıcaklığı ile ilgili dedi. soğuk olunca yanar dedi. aynı ışık hala yanıyor ve arabadan yine aynı şekilde yağ gibi birşey akmış acaba bu ışık neyin göstergesi bilen varmı? birde masrafların bukadar tutuması normalmi?

Göstergeyi resim olarak koyuyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Masraf ve yağ konusunda bir şey söyleyemem ama o yanan gösterge kızdırma bujisi. Soğuk havalarda kontağı açınca yanar. Işık söndükten hemen sonra marşa basmalısın. Sönmeden yada çok bekleyip marşa basarsan kızdırma bujisinin etkisinden yararlanamazsın ve aracın daha zor çalışır.

O kızdırma bujisi yağ akımasının onunla ilgisi yok o ısık benım arabayı aldıgımdan berı yanıyor servıs 3 unu değiştirdi birini değiştiremedi hala yanıyor...

öncelikle geçmiş olsun. yağ nerden aktı ?
ne gibi bir işlem sonucu 900 tl istediler ? değişen parça olarak ne yazmışlar ?

aradığınız kişi biraz sallamış. o yanıp sönen lambanın sıcak yada soğukla bir ilgisi yok. ısıtma bujilerinin herhangi birinde arıza olduğu zaman yanar. tanesi 20 lira civarında olması lasım.

evt beyler bendede 1 i patlakmış degiştirdiler 40 tl ye o sorun kalktı ortadan eger onu degiştirmessen kışlın araban zor çalışır

Back