Geri vitese geçmiyor araç.

anka2556

Onursal Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
Lojistik uzmanı
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Çöl Gri
Yazın nadiren yaptığı geri vitese geçmeme sorununu hava soğuyunca iyi abarttı.
1,2,3,..6 viteslerde bi şey yok, ama durup geri vitese takarken kimi zaman vites girmiyor, uğraşıyoru uğraşıyorum girmiyor, 1' r tekrar takıp sonrasında geri vitese taktığımda giriyor du geçen hafta sonuna kadar.
Nerdeyse 1 dakika uğraştım geri vitese takacağım diye girmek bilmedi.

Drdi nedir bilen var mı?😡

fiatlarda kronik sorunda denebilir.
tam durmadan geriye geçmez yada cartlar
debriyaja bastıkdan 2 saniye sonra geçirin
kışın biraz çoğalır çünkü dişli yağları zaten kalın kışın iyice kalınlaşıyor.
bunları uyguladıkdan sonra halen geçmiyor yada atıyorsa tamire gidecek.
albea-palio-linea-gp-bravo hep aynı

evet bu problem vardır fiatlarda şuanlık d3 1,3 te aldığımızdan beri olmadı ama diğer kullandığımız fiatlarda vardı geçmediğinde hafif gaz pedalına basın öyle geçirin daha rahat olur

geçen geri vites sorunundan dolayı aracı servise götürdüm. Baktılar ve bir problem bulamadılar. BAna ttavsiyeleri;

Aracı geri vitese direk takmak yerine ilk 1 daha sonra geri vites yap dediler.

melih43 tarafından yazılan metin:
geçen geri vites sorunundan dolayı aracı servise götürdüm. Baktılar ve bir problem bulamadılar. BAna ttavsiyeleri;

evet doğru bi yöntem

doblo vip premio tarafından yazılan metin:

evet doğru bi yöntem
böyle şey olur mu, bunu nasıl kabul edebilirim.
Bu arabayı bilmeyen birine emaneten versem, ve onun da ,sırf geri vitese geçiremediği için başına bi şey gelse, kim bunu hesabını verecek.
Sabun çözümlerle bu iş yürüyemez.

iyide herzaman omuyorki özellikle bizdeki d3 te şuana kadar olmadı

ama tabikide olmamamsı gerekiyor

anka2556 tarafından yazılan metin:
doblo vip premio tarafından yazılan metin:

evet doğru bi yöntem
böyle şey olur mu, bunu nasıl kabul edebilirim.
Bu arabayı bilmeyen birine emaneten versem, ve onun da ,sırf geri vitese geçiremediği için başına bi şey gelse, kim bunu hesabını verecek.
Sabun çözümlerle bu iş yürüyemez.

mesela benzinli doblolarda geri vites mandallıdır.bilmeyen biri mandalı çekmeden (R) yapmaya çalışıyor deliriyorum.

arkadaslar arabayı aldığımda geri ve 1. viteste bende zorlanıyordun ilk 1 ay kadar zorlandım şimdi böyle bi sorunum kalmadı vites geçişleri çok yumuşadı çokk nadiren geri vitese geçerken geçmeme yapıoyr ondada debriyajı yeniliyorum şıkırt diye geçiyor onuda eski fort kamyonlaran biliyorum vites kutularında bazen böyle yapabiliyor debriyajı yenilerken bi ara gazı verdinizmi sorun kalmaz geçmiyor diye vitesi kanırtmak zorlamak yanlış ülkemizde malesef direksyon şöförü çok bilmediğiniz kişilere araçlarınızı vermeyin birisine verdim hata kaza arkadas geri vetese taktı kolunu yan koltuga attı arkaya döndü dedim ne yapıyorsun geri gidecem dedi arkayı göremessin böyle aynaları kullan dedim aynadan geri gidemem hiç kullanmadım diye bi çevap aldım arkadası indirdim küse bilir darıla bilir çünkü trfikte yalnız degiliz her ehliyeti olan araç kullanamaz kişisel fikrim tabi

arkadaşlar mandallı mandalsız tüm şanzımanlarda görülen bir durumdur bu...benim her iki arabamda da var...işte kullandığımız 2009 ford transitte de var,daha önce kullandığım bir çok araçtada yer yer olmuştu...

vitese geçmediği zaman hiç bişey yapmayın...debriyajdan ayağınızı yavaşça alırken vitesi geri vitese doğru bastın.vitese geçecek.

yada en kesin çözüm çift debriyaj yapmaktır.geçmedimi?bi çift debriyaj sallayın direkt yerine gider!

sorun vites kutusunun dişlerinin bazen karşılıklı gelmesinden kaynaklanıyor...bu bir arıza değildir.her araçta olur.

debrıyaja ıyı basmak,gerı vıtese atarken gaz vermek ve araba tam durduktan sonra gerı vıtese takmak yararlı seylerdır..ve arabanın motoru tam yaglanma yapmadan gerı vıtes gecıslerı zor olabılır eger butun bunları uygulayıpta gerı vıtese gecmeme gıbı bır sorun varsa o zaman servısle gorusulmelı..arıza bulunamıyosa yada kronık denıyosa ve sız bu laftan nefret edıyosanız dırek fıat ın fabrıkası ıle gorusun bence faydalı olur..ben bugune kadar boyle bırseyle karsılasmadım benım doblomda yanı kronık oldugunu sanmıyorum bu nedenle..sadece arada bır her araba yapar dıyorum ama arada bır

fiatlarda kronik derken yukarıda yazdığım tüm modellerin kullanıcıları bu işden şikayetçi çoğu servise bile gitmiş.kullanma klavuzunda bile yazıyor.fabrika ile görüşmek çözüm üretmez bence.
arda bir araba yapar ama fiatlarda daima yapıyor.

e abı bunun cozumu yok mudur madem bu iş bu kadar sıkıntılı fıat neden el atmamıs kı şimdiye kadar anlamadım.

tigerbroke tarafından yazılan metin:
e abı bunun cozumu yok mudur madem bu iş bu kadar sıkıntılı fıat neden el atmamıs kı şimdiye kadar anlamadım.

Sevgili kardesim raptor ustam. Aslinda tam olarak izah etmis olayi. Fiat la alakasi yok bu olayin ....tum duz vites olan araclarda bu sikinti zaman zaman olabilir......asli sebep aracin difransiyelindeki dislilerin tam durmasini beklememekten kaynaklanir.......disliler dis yivleri birbirine denk gelirse orunsuzca gecer...ama gelmezse cartlar.....bunun olmamasi icin. Aracin tamamen durmasinin ardindan geri vitese takin veya raptor ustanin dedigi gibi cift debrijaj yapin ki disliler birbirine denk gelsin veya 3 . Vites ve geri yapin ...bakin 3. Vites diyorum ...neden ileri giden bir aracin donen dislilerini zorlamamak icin once dislilerin donusunu durdurun sonra sorunsuzca geriye takin....

RAPTOR tarafından yazılan metin:
arkadaşlar mandallı mandalsız tüm şanzımanlarda görülen bir durumdur bu...benim her iki arabamda da var...işte kullandığımız 2009 ford transitte de var,daha önce kullandığım bir çok araçtada yer yer olmuştu...

vitese geçmediği zaman hiç bişey yapmayın...debriyajdan ayağınızı yavaşça alırken vitesi geri vitese doğru bastın.vitese geçecek.

yada en kesin çözüm çift debriyaj yapmaktır.geçmedimi?bi çift debriyaj sallayın direkt yerine gider!

sorun vites kutusunun dişlerinin bazen karşılıklı gelmesinden kaynaklanıyor...bu bir arıza değildir.her araçta olur.

*tup* aynen bende vites geçmediği zaman debriyafdan ayağımı çok kaldırıyorum cuk diye oturuyor bu güne kadarda hiç zorlanmadım çok az bişey debriyajdan çekerseniz ayağınızı vites kavrıyacaktır.

bakiergul tarafından yazılan metin:

Sevgili kardesim raptor ustam. Aslinda tam olarak izah etmis olayi. Fiat la alakasi yok bu olayin ....tum duz vites olan araclarda bu sikinti zaman zaman olabilir......asli sebep aracin difransiyelindeki dislilerin tam durmasini beklememekten kaynaklanir.......disliler dis yivleri birbirine denk gelirse orunsuzca gecer...ama gelmezse cartlar.....bunun olmamasi icin. Aracin tamamen durmasinin ardindan geri vitese takin veya raptor ustanin dedigi gibi cift debrijaj yapin ki disliler birbirine denk gelsin veya 3 . Vites ve geri yapin ...bakin 3. Vites diyorum ...neden ileri giden bir aracin donen dislilerini zorlamamak icin once dislilerin donusunu durdurun sonra sorunsuzca geriye takin....

işin aslı öyle değil abi.
geliyorsun duruyorsun.geri vitese geçmiyor.
ya bire takacaksın yada debriyaja 2 saniyeden fazla basacaksın yada boş yapacaksın.
bende çeşitli arabalar kullandım fiatta olduğu gibi olmuyor çoğunda.

geremy tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:

işin aslı öyle değil abi.
geliyorsun duruyorsun.geri vitese geçmiyor.
ya bire takacaksın yada debriyaja 2 saniyeden fazla basacaksın yada boş yapacaksın.
bende çeşitli arabalar kullandım fiatta olduğu gibi olmuyor çoğunda.

Mustafacim bende zaten zaman zaman bu sikinti yasanabilir dedim.....fiatta daha fazla olabilir.....valla bizim fiorinolardada doblolardada yok. Gerci bizim servis araclarinda. Ne senkromenc var nede disli ...hepsini lahana ettiler...😀

Araç soğukken 1 ve 2. vitesde bende sorun yaşıyorum.... Ama... Geri vitesle alakalı hiç bir sorunum yok çok şükür...

bayiden aldım park ederken vardı şimdi yine var.
seri şekilde geri yapmak imkansız.

Bende de üç dört kez oldu çok moralim bozuldu neyse ki uzun zamandır yapmıyor. Daha önceki farklı model araçlarımda karşılamdığım bir durum.

Back