Geri vitese geçerken ses ?

lovemydoblo

Azimli Üye
Adı
emre
Modeli
Renk
mistik gri
Arada sırada başka arabalarda da ve kendi arabamda geri vitese geçerken abartısız jaart diye bir ses geliyor bu birşeyin habercisimi yoksa bizden kaynaklı bir sorun mu ? Arada duyduğum bir ses..

@lovemydoblo

diğer viteslere geçerken zorlanma var mı?

kullanma klavzunda geri vitese geçmeden önce debriyaja 2 sn. boyunca basılı tutmak gerektiği yazıyor yoksa şanzımanın içindeki dişliler tam olarak durmadığı için ses yapar. Ama diğer viteslere geçerkende bi anormallik var ise balatada problem olabilir.

@lovemydoblo

hocam debriyaj merkezlerine bakılması lazım.bi sıkıntı varsa oardadır.

@2009_premio
Debriyaj ve fren balatasi 60 binde değişti ilk zamanki gibi çok rahat geçişler yok. Ama sadece o sesi arada geri viteste duyuyorum herhalde biraz beklemek gerek.. Sağolasin tavsiye için.

@lovemydoblo

yani aceleden de olabilir.debriyaja tam basmak önemli

@RAPTOR
Bu motor sorunu hallesilirken konuda soralım ben pek emin olamiyorum bir baksinlar..

Debriyaja basinca bi kac saniye bekle. Ve debriyaja sonuna kadar bastigindan emin ol. 😉

benimde başıma geldi bi süre sonra diğer vites geçişlerinde de sıkıntı oluyor debriyaj merkezi değiştirdim

@Yay_60

bende öyle sanıyordum ama bi süre sonra üst merkez koyverince uyandım olaya.hidrolik merkezleri bozmaya başlayınca araç olması gerekenden daha aşağıda kavramaya başlıyor.böyle olunca "sanki debriyaja tam basmıyormuşuz" gibi bi düşünce oluyor ama arıza ilerleyince olay tam olarak anlaşılıyor.

ama tabi haklılık payı da olabilir.yani debriyaja basıp beklemeyi bi ara bende denedim.kısmen olumlu sonuçlarını gördüm.

geri vitese geçerken aracın tam durmasını bile beklemek daha faydalıdır.

debriyaj tam basılı aynı anda 2 sn kadar frende basılı olursa problem olmuyo aceleden benimde başıma geliyo arada.

Back