Geri vitese çok sert geçiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar benim 1.3'te de bu sıkıntı çıkmaya başladı. Geri vitese alıyorum ya boşa geliyor ya da garçççç diye geçiyor. Sürekli mi hayır. Aracı ilk çalıştırdığım zamanda oluyor bu. Bi yerde "debriyajı 2 kere pompalayın tekrar deneyin" demişti öyle yapınca geçiyor. Diğer vites geçişlerinde sıkıntı yok ve debriyaj sert değil.

@mfaydin

geri vitese takarken debriyaja tam basın ve aracın durdugundan emin olun.

Ben once 2 ye takip sonra r ye takiyorum artik. Boylece sikintisiz geciyor.

@mfaydin
Foruma girip yazayim diyordum kronik sorun demek ki.Bende de geriye girince gırççç bi ses çikiyor var ya valla korkuyorum.Hep olmuyor ama .Sonra şunu öğrendim. Takiyorum üçe sonra aliyorum boşa geriye lokum gibi kaciyor. 😉 .O kadar alistim ki 3 e almadan boşa girmesi imkansiz sanki elim refleks yapiyor artik alistim

Bu durumun teknik aciklamasi ise şoyle. 1 den 5 e kadar olan viteslerin senkromencleri siz vitese takarken durdurulur ve vitese takarsiniz. Yani donen senkromenci durdurur ve vitesi gecirirsiniz. Ancak geri viteste bu sistem yok. Nedenini bilmiyorum. O yuzden siz herhangi bir vitese takinca senkromenci durdurup geri vitese lokum gibi takabilirsiniz. Gircc sesi kisa vadede sorun yaratmasada ileride dislileri yemis olacagindan sorun çıkartır.

Yani çeşitli yöntemlerle sesten kurtulmak kisa vadeli çözüm diyorsunuz.En iyisi bilen birine acil göstermek.

Bu sorun genel olarak hepsinde var. Elletmeye gerek yok bence araci.

Himmmm kalsin simdilik ilerleyen zamanlarda duruma gore davraniriz.

benim araçta da var aynı sorun aracı tam durdurup daha sonra geri vitese takıyorum. tam duramadan yaparsam eğer o ses geliyor.

Tam durmadan yaparsan normal sikinti yok zaten. Tam durunca da yapiyor beni. Ama benim merkezler ve balata omrunu tamamlamak uzere tabi

@t0LgA
Aynen öyle.Önce 1 inci vitese takıp sonra geri vitese takınca sorunsuz geri vitese geçiyor ve Garrç diye ses çıkarmıyor.

Back