geri vites

unal4545

Aktif Üye
Adı
ÜNAL
Modeli
Renk
GRİ
arkadaşlar 2004 1910 jdt turbo doblo kullanıyorum ama her yıl debriyaj değistiriyorum sebebide geri vitese geçirirken cartlama yapıyor diğer viteslerde sorun yok normal geçiyor motor soğuk iken problem olmuyor geriye normal geçiyor ama motor ısınınca 1 saat yol gideyim sonra geri vitese geçerken bu sorunu yapıyor benim giibi sorun yaşayan varmı veya sorun ne olabilir. tamircinin dediğine göre heryıl debriyajın degişmesi gerekiyormuş debriyaj merkezinin böyle sorunu varmı doblolarda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim önerilerinizi değerlendireceğim..

Benim aracımdada aynı problem var abi. Geri vitese takarken cart ediyo. Diyorum debriyaja mı tam basmıyorum tam basarak yapıyorum yine aynı :/ Çözüm veya önerisi olan olur inşAllah:/

Benim aracımdada aynı problem var abi. Geri vitese takarken cart ediyo. Diyorum debriyaja mı tam basmıyorum tam basarak yapıyorum yine aynı :/ Çözüm veya önerisi olan olur inşAllah:/
dobloların genel sorunumu acaba sizin aracın modeli yüksek olmasına rağmen ayni sorun sizde olmasıda ilginç...

arkadaşlar 2004 1910 jdt turbo doblo kullanıyorum ama her yıl debriyaj değistiriyorum sebebide geri vitese geçirirken cartlama yapıyor diğer viteslerde sorun yok normal geçiyor motor soğuk iken problem olmuyor geriye normal geçiyor ama motor ısınınca 1 saat yol gideyim sonra geri vitese geçerken bu sorunu yapıyor benim giibi sorun yaşayan varmı veya sorun ne olabilir. tamircinin dediğine göre heryıl debriyajın degişmesi gerekiyormuş debriyaj merkezinin böyle sorunu varmı doblolarda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim önerilerinizi değerlendireceğim..
siz o tamirciyi değiştirin aynı aracdan ben 2003 yılından buyana kullanıyorum daha 1 sefer debriyaj değiştirdim.bu arada aracım160000 de

abi bende 1.3 multijet kullanıyorum bende geri vitese takarken bazen cartlıyo debriyaja tam basmıyorum gibi geliyo ama basıyom bende ara sıra oluyo yani araç 155.000kmde

fiat ların özelliği bu
1-durmadan geriye takmayın
2-boşa alın geriye takın

bu bütün fiat araçlarında var. Hatta hyundai ve renault ta daha çok görülür . sebebi ise geri viteste senkromeç yoktur. Araç tam dursa bile şansıman dişlisi tam durmaz o yüzden bu ses çıkar. En ufak zararı yoktur, dişliler (özellikle geri vitesinki) çok kuvvetlidir.
Geriye takmadan önce 1 e sonra geriye takarsanız bu ses çıkmaz. Mesela araç durdu 2 sn sonra geriye takarsanız yada nazik davranırsanız bu ses çıkmaz.

Ayrıca ustanızıda değiştirin boşuna paranızı alıyor.

bence de başka usta bulun.her yıl baskı nerede görülmüş.

fiat ların özelliği bu
1-durmadan geriye takmayın
2-boşa alın geriye takın
daha mantıklı cevap bekliyorum. km 125 binde.

cevap oldukça mantıklı.durun,debriyaja basın,2 sn bekleyin ve geri vitese takın.önden çekişli araçların vites geçişleri acele yapılırsa bu sorun %90 görülür.

2 saniye değil 30 saniye bekliyorum hatta pedalı 3. 4 kere basıyorum sorun araç sıcak iken oluyor yeni çalışınca hiç bir sorun yok. baskı ve dikten olabilirmi tamirci olabileceğini söylüyor ama benim sorunum sadece geri vites 1 2 3 4 5 bunlarda hiçbir sıkıntı yok. yinede size teşekkür ederim öneriniz için cevabınız için.

2 saniye değil 30 saniye bekliyorum hatta pedalı 3. 4 kere basıyorum sorun araç sıcak iken oluyor yeni çalışınca hiç bir sorun yok. baskı ve dikten olabilirmi tamirci olabileceğini söylüyor ama benim sorunum sadece geri vites 1 2 3 4 5 bunlarda hiçbir sıkıntı yok. yinede size teşekkür ederim öneriniz için cevabınız için

birkez daha üst merkezi değiştireceğim debriyaj hangi marka önerirsiniz..

valeo kaliteli bi marka valeo taktırabilirsiniz

Back