geremy'den kış için önemli tavsiye-1

geremy

Onursal Kurucu
doblocu arkadaşlara şu hususu şiddetle tavsiye ediyorum.
soğuk günlerde aracınızı çalıştırmadan önce kaloriferi soğuk konuma getirin(çalıştırmayın)
kırmızı sıcak mavi soğuk ifade eder.
eğer ilk çalıştırmada kalorifer sıcakda olursa motorun ısıtacağı su miktarı bir miktar fazla olur ve araç geç ısınır.verimli çalışma sıcaklığına gelene kadarda fazla yakıt harcar.
ayrıca,
kışın rölantide çok uzun süre çalıştırsanızda sıcaklık göstergesinin yükselmediğini görürsünüz yolda fazla yüklenmeden aracı ısıtmak daha iyidir.

paylaşım için teşekkürler

teşekkürler.

Eyvallah Mustafa önemli bir bilgi dikkate almak lazım...teşekkürler

ilk defa duydum bu ayrıntıyı deneyeceğim teşekkürler Mustafa Abi..

tecrübeyle sabitlemiş mustafa..

soğuk günlerde aracınızı çalıştırmadan önce kaloriferi soğuk konuma getirin(çalıştırmayın)
kırmızı sıcak mavi soğuk ifade eder.
eğer ilk çalıştırmada kalorifer sıcakda olursa motorun ısıtacağı su miktarı bir miktar fazla olur ve araç geç ısınır.verimli çalışma sıcaklığına gelene kadarda fazla yakıt harcar.

Şu ilginçmiş Mustafa abi teşekkürler.

zaten dizel araçlar rölantide kolay kolay ısınmıyor. hava çok çok soğuk değilse çalıştırınca direkt yola çıkıp 2. vitesi geçmeden motora çok yük bindirmeden ısınıncaya kadar ilerlemek gerekir.

Benim bildiğim kadarıyla o ayar, hava kanalını açıp kapatmak için. Yani orası mavide de olsa, kırmızıda da olsa motor soğutma suyu yine kalorifer peteğini dolaşacak ki bu durumda motor her türlü aynı zamanda ısınacak demektir.
İlk fırsatta bacanağa soracağım bunu, kendisi tamircidir.

Benim bildiğim kadarıyla o ayar, hava kanalını açıp kapatmak için. Yani orası mavide de olsa, kırmızıda da olsa motor soğutma suyu yine kalorifer peteğini dolaşacak ki bu durumda motor her türlü aynı zamanda ısınacak demektir.
İlk fırsatta bacanağa soracağım bunu, kendisi tamircidir.

Dediğim gibi arkadaşlar, kalorifer konumu ne yönde olursa olsun soğutma suyu kalorifer peteği de dolaşmaya devam ediyor.
Ancak tesisata vanalar koyarak bu düşüncenizi yapabilirsiniz.

Back