Geç calışma

Yasin 4343

Yeni Üye
Doblo
Adı
Yasin
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhaba arkadaşlar yeni 2007 model 1.3 kilometresi 350000 binde araç aldım. Aldığım arkadaş motor bakımlarını bilmiyordu. Experde performans %75 çıktı. Bazı sıkıntılarım var tavsiyenize çok ihtiyacım var. Araba soğukken geç çalışıyor. Ve içeri çiğ mazot kokusu geliyor kalkışlarda çok zayıf kalıyor rampada el fireni kullanmadan kalkamıyorsun eksozdan duman atma yok araç hızını aldıktan sonra gayet iyi gidiyor

Merhaba arkadaşlar yeni 2007 model 1.3 kilometresi 350000 binde araç aldım. Aldığım arkadaş motor bakımlarını bilmiyordu. Experde performans %75 çıktı. Bazı sıkıntılarım var tavsiyenize çok ihtiyacım var. Araba soğukken geç çalışıyor. Ve içeri çiğ mazot kokusu geliyor kalkışlarda çok zayıf kalıyor rampada el fireni kullanmadan kalkamıyorsun eksozdan duman atma yok araç hızını aldıktan sonra gayet iyi gidiyor
Aracından haberi olmayan birinden araç alıyorsunuz.Birçok nedeni olabilir enjektör,subablar,kızdırma bujileri yakıtıda tam yakmıyor çiğ mazot kokusu alıyorsunuz bu durum çekiştende düşürür devrini aldırdığınızda araç ısınınca performanslı hale geliyor karmaşık bir durum birçok nedeni olabilir kilometreye bakınca çok geçmişi var nasıl kullnılmış araçta neler olmuş belli değil yok %75 yok %90 gibi dyno testler yanıltıcıdır motorun sağlığı konusunda sağlıklı fikir vermez bitmiş motora adam katkı koyuyor performansı yüksek çıkıyor bir sürü çakallıklar var iyi bir ustaya gitmelisiniz.Bunun cevabı burada olmaz.

Geç çalışma ve mazot kokusu için bujilere baktırın.

Öncelikle araç 1.3 euro 4 mü ?

Benim aracımda 1 kızdırma bujisi arızalandığı için geç çalışma yaşamıştım kışın. Umarım öyledir. Bir baktırın derim.

Geç çalışma enjektör ya da kızdırma bujisi olabilir, egr enjektör turbo zincir bakımı yağ bakımı bunları anlayan bir ustaya götürüp test ettirmeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar ben hala bulamadım geç çalışma olayını,şimdi sizlerden böyle bişi başından geçen varmı acaba pompacı son ihtimal mazot borularında hava olabilir ondan yapar diye düşünüyoruz bunu anlamanın bir yolu varmı bana dedikleri arabayı dik biryeye parkedim deneyeceğim rahat çalışırsa mazot boruları hava yapıyor ve ilk çalıştırmada havalı mazot geliyor olabilir olabilir olabilir 😕

Arkadaşlar ben hala bulamadım geç çalışma olayını,şimdi sizlerden böyle bişi başından geçen varmı acaba pompacı son ihtimal mazot borularında hava olabilir ondan yapar diye düşünüyoruz bunu anlamanın bir yolu varmı bana dedikleri arabayı dik biryeye parkedim deneyeceğim rahat çalışırsa mazot boruları hava yapıyor ve ilk çalıştırmada havalı mazot geliyor olabilir olabilir olabilir 😕
Çekvalf taksın o zaman pompacı pahalı bişey değil

Ok ustama bi danışayım 👍🙋‍♂️

Back