full yakıtı

Yakın zaman da yakıt konusunu denedim, 245km yolda yol bilgisayarı ile sakin bir kullanımla araç ortalama 6,4 gösterdi. Aracın teknik verilerinde çok daha az yaktığı yazıyor. Acaba bu nedendir? Son zamanlar da full den yakıt alıyorum ondan olabilirmi? Gerci daha önce deneme yapmadım hiç kıyaslıyamam ama başka full den kullanan varsa değerlendirmesini almak isterim...

Şimdi farkettim daha önce bu açılmış, okudum ancak benim aracın yakışın da bir sorun olup olmadığını anlayamadım. Bilgisi olanlar söylerse sevinirim...

Fiatın sitesinde 100/4.7 yazıyor bu nasıl oluyor beyler, arabası 1.3 olup bu değerlerde yakan varmı...

o 4,7 verisi şehir dışı sabit hızda 90 m ile hiç yokuşsuz rüzgarsız düz bir yolda yakabilecek en az değerdir o veriye ulaşmak zor ama bizim d1 ile 5 litre gibi çok düşük değeri yakaldık d3 ile uzun yola çıkmadık linea varkende ankraya gitmiştik oda 1,3 tü ortalama 100 ---160 arası gittim ortalama 5,5 litre mazot yaktı çok şaşırmıştım sabit 90 km ile gitsem rahat 4,5 litreye düşerdi

fulün yakıtından memnun olanda var memnun olmasyanda ama yakıtın içinde katkı maddesi yok birde bizim arkadaş albeasına alıyor mazot araba arada siyah duman atmaya başladı birde gaz tepkimileri gecikti bana öyle geldi ama dobloya hiç almadık almamda bzim motor ustasıda asla alma diyor

evet o değerler çok zor ama enderde olsa yakalanabiliyor.ben 1,6 ile 4,3 gördüm fabrika değerinden bile düşük.ama sürekli bunları görmek imkansız.benimki normalde 6,5-7,5 yakıyor karışık

ben 1.9D ile o değerlerde yakıyorum ş. dışında biraz daha düşüyo. ama 6 nın altına nadiren inebildim.

anladığım kadarıyla bu durum da bizim değerde normal öylemi dostlar...
peki ama fabrika değerleriyle arasında bu kadar fark olması anormal değilmi?

arkadaşlar fabrika değerlerini minimum kabul edin.en az neredeyse bütün araçlar 1 lt fazla yakar.forumlara bakın c max ler bile bizimkilerden daha az yakıt göstermesine rağmen bütün millet şikayetçi onlarda fabrika verilerinden fazla yakıyor..birde fabrikalar test merkezlerinde güzel yollarda iyi havalarda sollama gerekmeden test ediyorlar.fordun sitesinde resmen yazıyor.bu tüketim değerlerinin garantisi yoktur diye.bizim arkadaşta 1,2 albea var sıralı sistem o bile otobanda 20 kr altına zor düşüyor.bizim araçlar yüksek,rüzgardan ve sürtünmeden daha fazla etkileniyor.

arkadaşlar fabrika değerlerini minimum kabul edin.en az neredeyse bütün araçlar 1 lt fazla yakar.forumlara bakın c max ler bile bizimkilerde daha az yakıt göstermesine rağmen bütün millet şikayetçi onlarda fabrika verilerinden fazla yakıyor..birde fabrikalar test merkezlerinde güzel yollarda iyi havalarda sollama gerekmeden test ediyorlar.fordun sitesinde resmen yazıyor.bu tüketim değerlerinin garantisi yoktur diye.bizim arkadaşta 1,2 albea var sıralı sistem o bile otobanda 20 kr altına zor düşüyor.bizim araçlar yüksek,rüzgardan ve sürtünmeden daha fazla etkileniyor.

*tup*

vallahi ben herşeye rahmen yakıtından çok memnunm rakiplerine göre az yakır doblo

sakın almayın full den arkadaşlar mazot 3.80 lerdeyken full inki 3.45 falan dı samsun yolunda onun içinde on numara yağ vardır eminim bence o kadar fiyat nasıl farkeder !!!

barış kullanıyor memnunmuş.ama ben hiç kullanmadım.

bu arada furkan samsuna gelirsen görüşelim.
ben amsyaya gelirsem senle görüşmek isterim.belki kiraz festivalinde gelirim.

ucuz mazot satan ları hemen 10 numara yağ vardır demeyin izmir de de aytemiz petrol var adamlar 3.40 mazot satıyor benzin lpg de indirimli orda çalışan pompacı arkadaşım var ne den bukadar ucu z satıyorsunuz dedim şirketle anlaşmaları varmış belli bir kota yı geçerse % 12 fazla kar veriyorlarmış onlarda bunu indirime yansıtıyorlarmış pazar günleri kuyruk oluyor pazarları 3.40 diğer günler 3.60 a satıyorlar ve kesinlikle daha vazla yol yapıyorum ben 1.9 aracım km 23krş yakıyor o mazotla

10 numara yağ olacağına ben de ihtimal vermiyorum. belki münür abinin dediği gibi bi olay vardır. herşeyleri kendi içerisinde çözdüklerini söylüyolar. nakliye tankerleri istasyonlar falan kendilerininmiş. e bide belli bi kotadan sonra daha ucuza alıyorlarsa ucuza verip piyasayı ele geçirmeye çalışmaları gayet normal. ben almıyorum. ama alıp da memnun olan da var olmayanda. olmayanlar çoğunlukta. tercih sizin.
saygılar.

10 numara yağ yoktur sadece mazotlarında katkı yoktur rafineden alındığı gibi dir

bende benim 1,9 jtd aracımla kastamonu taşköprü arasın 4,5 gördüm ama nasıl gördüm 85 km çok sakin bir kullanımda .ama onun haicinde 110-130 arası şehirler arası 6-6,5 litre 1 litrede bilgisayar herzaman eksik gösteriri buna göre hesaplayın.arakadaşlar ben fulu mulü bilmem 3 kuruş kar edelim derken 30 tl zarar etmeyin ben 3-4 sene önce bp den alıyordum .israil destekçisi olduğunu öğreninde opete döndüm ve memnunum 3-4 senedir opetten başka yerden mazot almam hem diğerlerine göre 10 krş daha ucuz.

*tup*
aynen 6-6,5 normal

karabükte de opet 0,10 0,20 daha pahalı.

zaten en pahalı opet ile shell galiba ama en kaliteli yakıt ta onlarda

Back