Fren Sertleşmesi

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.

mucahit12

Aktif Üye
Adı
mücahit
Arkadaşlar ben 2006 model doblo combi kullanıcısıyım. aracı 1 ay önce aldım. aracımı kullanırken yavaş gittiğimde ani fren aldığımda fren gayet yumuşak bi sıkıntı yok. ama 80-90 gibi hızlarda giderken ani durmam gerektiğinde frene asıldığımda frende acayip bi sertleşme oluyor. taş gibi oluyor fren ama araç kaymıyor. sanayide gösterdim bi sıkıntı yok dediler. sizce bu normal bi durum mu ?

4 sensörlü ve EBD li ABS

elektronik fren gücü dağıtım sistemi frenleme durumunda fren gücünü ön ve arka tekerleklere düzenli bir şekilde dağıtıyor.abs de kızaklayan tekerleğin fren gücünü azaltıyor.bu sırada sizde frende sertlik hissediyorsunuz hatta pedal ayağınıza vuruyor.

vurma gibi bi his oluyor pedalda sertlik oluyor acayip hemde ama araçta ne ufak bi kayma ne bir sarsıntı ondan dolayı merak ettim. 2006 model doblolarda abs var mı ?
Bilgilendirme için ise çok tşk ederim 🙂

@mucahit12

vip ve premio gurubunda standart.diğer guruplarda opsiyonlu olarak var

@mucahit12

frenin balata disk reaksiyonunun yanında abs sistemi ek olarak nokta atışı yapar bu da fren pedalında ayağınıza yansır. vuruş frekansı, araç hızınıza ve basma kuvvetinize göre seyrekleşir yada sıklaşır.

aracımda 4 sensörlü ve EBD li ABS olup olmadığını nerden görüp bilebilirim.

aracınızın donanım seviyesi nedir? bilmiyorsanız birkaç resim yükleyin bakalım.

arkadaşın anlatmak istediği benimde doblomla aynı sorunu var pedal yüksek hızla izlerken fren yapinca sertleşmeye başlıyor bence bu sorunu abs ile hiçbir alakası yok birebir khroniki doblo sorunu çünkü başka bir doblosu olan arkadasimin da ayni sorunu var.

@hasan Adıgüzel

olabilir abim. dobloda yeniyim özelliklerini sorunlarını felan bilmiyorum. ya sanayideki usta anlamıyor araçtan yada aracın özelliği bunu anlamak istiyorum işte.

dobloda kronik fren sorunu olduğunu ilk defa sizden duydum? Abs + Ebd fren mantığı budur. yüksek hızda giderken fren pedalı sertleşir geri teper ve ayağınıza vurur, siz yavaşladığınızda fren pedalı yumuşamaya başlar ama siz hissetmezsiniz.

Abs + Ebd fren sistemini araç disklerinde mi öğrenebilirim olup, olmadığını

@mucahit12
aracın donanımında belli olur o. aracınızda 2. hava yastığı var mı (yolcu hava yastığı) yada içden dıştan bir foto koyun bakalım. Yolcu hava yastığı var ise abs vardır abs var ise ebd de vardır.

@hasan Adıgüzel

arkadaşlar her tuhafınıza giden işi "kronik sorun" diye ortaya atmayın.doblo fren gurubu olarak komple bosch markadır.ben bu güne kadar balatası/diski dışında fren arızası veren dobloya hiç rastlamadım.ABS nin görevi sizin yapmış olduğunuz panik freni düzenleyip tekerleklerin kilitlenmesini önlemek ve bu sayede size manevra şansı kazandırmaktır.bu yüzden siz tekerlekleri kilitlemek için ne kadar baskı yaparsanız yapın,abs tekerleklerdeki kızaklamayı durduracak şekilde fren balatasını gevşetir.yani fren pedalinin üstüne çıkmanıza gerek yok.sonucu abs belirler.böyle bir kronik sorun da yoktur.

aynı olay bendede mevcut ustalar normal diyor ama bilmiyorum.
mesela frene bastın fren şişti çok sert bırakıp tekrar bastığında düzeliyormu ?
benimki bu şekilde oluyor. ama bu işlem pompalamaya giriyor ve pompalamayıda tavsiye etmiyorlar zararlıymış.
ama bırakıp tekrar basmasam yani pompalamasam pedalı öndeki arabaya pompalayacam çünkü durmuyo araba
ama bunu anlatamıyorum 😀

Bendede sertleşme oluyor bi sıkıntı yok abs'den ötürü oluyodur o

sıkıntı yok diyorsunuzda sertleşme olduğu esnada araç durmuyo gitmeye devam ediyo
durdurmak için pedalı bırakıp tekrar basmam gerekiyo.
iki üç ustaya gösterdim normal dedi

Benim de aynı sıkıntı arkadasimin dedigi gibi freni eger poppalamasam ondeki arabaya vurucam 10yildir otopark isletiyorum inip bindigim arabanin haddi hesabı yok ilk defa böyle bir şey gördüm 3yildirda dobloyu kullanıyorum 3yildir aynı sorun devam ediyor servis normal diyor ama ben değil diyorum çünkü fren sistemi hatalı ve kusurlu benim için sizi bilemem.

@RAPTOR, postmember: 81
Raptor ya ben araba kullanmayi bilmiyorum yada siz çünkü baska bir açıklaması yok.

Pedal vurma yok abs devreye girmiyor sertleşme ve sanki pedal bosa basiyon gibi ayagimi frenden cekip tekrar bastığım zaman tutma gerceklesiyor.

@arsenlupen
Neden zararlıymış açıklayabilirmisin bende o şekilde yapıyorum işkillendim şimdi

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back