Fren sertleşme sorunu

Silinmiş Hesap

Yeni Üye
Selamun aleyküm abilerim, kardeşlerim.

Dün akşam Oğuz abimede özel mesaj olarak iletmiştim. Ona tam bilgi vermemiştim ama sağolsun kendisini bana yardımcı oldu. Merak edip açıyorum bu konuyu. Araba sürüş esnasında frenler sertleşiyor. Yani dün akşam bilenler bilir hatboyu diye bir yol vardır oradan giderken birden fren sertleşti. Birde malum ehliyetim olmadığı için babamın yanında kurlanıyorum. Frene normal dokunuşumu yaparken birden ani fren tuttu ve fren pedalının çok sertleştiğini fark ettim. Daha öncesinden gittim gezdim, park ettim falan hiç böyle bir sorun olmadı. Aracı ben almadan öncede böyle bir problem yoktu. Kısacası özetliyeyim;

Doblomun sürüş esnasında frenleri sertleşiyor. 72'binde bakımıa girmesi gerekirse 70'binde bakıma soktuk değiştirdik fren disklerini. Şu anda yaklaşık 72 yada 73 binde. Problem ne olabilir? Tekrardan fren disklerimizi değiştirtmemiz mi gerekiyor?

balataların sıkı olmasın

Bilmiyorum abi ya. Arabayı kadosan'da(OTO SANAYİ) de yaptırdı babam. Normalde araç bosch serviste oluyodu bakımlarını bu sefer köye gidiceği için araç oraya gitmedide sanayide yaptırdılar. Neden böyle oldu bilmiyorum. Daha 2bin-3bin km yaptı yapmadı araç ama frenler sertleşiyor. Aldığımızda böyle bir problem yoktu km yaklaştıkça oldu. Böyle olaylar olunca sanayiye güven azalıyor. Eski parçayı mı taktıklar, ayarını mı yapmadılar bilmiyorum 🙁

Abi problem oluyor trafikte alıştığın fren sertleşince. Arkandan gelen araba hızlıysa güm diye girer. Allah korusunun insanın canı söz konusu ya. İşlerini neden düzgün yapmazlar anlamıyorum..

Sen iyi bir fren ustasına götür ne olur ne olmaz fren ve lastik arabanın en önemli yerleridir bana göre hafife almamak lazım.

Aynen öyle abi ya, dün Allah'tan arkamda araba yoktu hafif frene dokunayım dedim lap diye ani fren yaptı. Babama söylüyeyim de aldığımız kişinin kullandığı servise götürsün.

sadece diskler mi değişti?yoksa disk-balata komple değiştirdiniz mi?

Abi hiçbir bilgim yok vAllahi. Babam kendi direk gidip yaptırdığı için o konuda hiçbir bilgim yok :/

Ama yolda giderken fren sertleşiyor ve buda büyük zorluğa sokuyor :/

Çok ilginç geldi sorun bana. Hani frenler sert olup fren tutmuyor desen anlayacam ama birden kapaklanıyor araba galiba. Banada balatalar geliyor aklıma ama bilemedim.

Valla abi bilmiyorum hepsine tekrardan baktırtmasını söylerim babama. Ya birde ben kullanırken oluyor.. Kendi hatammış gibi görünüyor bende korkuyorum babam laf edicek ani fren yapma diyecek diye 😀 Sonuçta arabayı kullanma derse kullanamam 😀

Ömer arabanın arka balataları kontrol edil dimi bi ayar bozukluğuda olabilir

Raptor Abi nin dediği gibi disk ve balata mı değişti bunu öğren

sen muhakak bi frenciye yada servise götür bi hata yapmılşar bakımda

d3 gibi stabil ticari yok bu sınıftata

Benim Doblo da frene basınca kampanalar sanki daha çok fren yapıyor gibi.Fedal a çok hafif bastığım halde aracın arkası yere oturuyor kampana dan sürtünme sesleri geliyor.

Fren pedalında hafif boşluk var,fren tutma aralığı çok kısa ve sert fren yapıyormuşum gibi araç sarsılıyor.

Bu gün sanayiye gittim.Frenci usta ile kısa bir tura çıktık,frenler gayet normal dedi ama araç durmaya yakın kampanaların sert bir şekilde tutmasına takılmıştım.

Kampanalar açıldı,içi baya bi tozluydu temizlendi balata zımparalandı.Hidrolik sıvı kalitesi cihaz ile ölçüldü orta seviye çıktı.Hazır gelmişken hidrolik sıvısı da yenilendi.
Tekrar tura çıktık kampanalardaki kapma olayı sona ermişti.Fren pedalı biraz daha yumuşak gibi geldi.

60 bin bakımında hidrolik seviyelerde değişiyor bakımda değiştirticem aslında hidrolik sıvısı çok önemli

ökampanalar yan sanayi olunca olabiliyo aynı dert bendede vardı 200 tl verince gayet güzel olmuştu

Oğuz benim araç 47 000 de,kampana temizliği yapmışken fren hidroliğide değişsin dedim 🙂 Bu arada debriyaj da yumuşakdı ama hidrolik değişiminden sonra pamuk gibi oldu.

Kampanalar orijinal,sadece ön balatalar 40 000 de kale ile değişti.

Back