Fren diskindeki çizik!

dragmonster

Daimi Üye
Arkadaşlar frene bastığımda katır kutur sesler geliyordu.
İnip baktığımda gördüm ki sol ön diskte disk boyunca yani halka şeklinde bir çizik oluşmuş.
Biraz derin ve çapı da 0.5 mm civarında.

Acaba balatanın içinde bi parça mı koptu da öyle yaptı bilemiyorum.

Balatanın oraya taş gireceğini de sanmıyorum. Sizce bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?

Ayrıca balatanın ve diskin bozulduğu belli. Bunları değiştirince soldakilerin de mi değişmesi lazım?

Aracımın KM' si 38.880 2009 model. Tahmin edeceğiniz gibi daha önce hiç değişmedi disk ve balatalar.

Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Bu şekilde 1-2 hafta kullansam sorun olur mu?

diskleri takım olarak değiştirmek daha mantıklı aynı şekilde balatalarıda. o çizik bende de olmuştu araya minik bi taş kaçmıştı o yapmış. ben diskleri hiç değiştirmedim 60 binde tornalattırdım balataları değiştirdim şu an problemsiz kullanıyorum. aracım 68 binde. Sizinde disklerin durumu iyiyse tornalattırın o çizikler giderilir balansı kontrol edilir disklerin. Balatalarıda kontrol ettirin bitmişse değiştirirsiniz yoksa yine onları taktırırsınız.

Benimkine de taş kaçmışsa eğer o taş hala ordadır galiba. Frene basınca katur kutur ses geliyor

geçmiş olsun.

bence kısa sürede baktırın nolur nolmaz fren bu belki daha önemli bi problem vardır

Olmadık yerde ve zamanda çıkan fuzuli masraflar kadar insanın canını sıkan birşey daha olamaz.

Diskleri değiştirmeye gerek yok tornaya ver düzelir. 40-50 TL bir şey alır.

fren balatalarını bi kontrol ettirin k azmış çünkü ama diskleride tornalatmaktansa değiştirmek daa mantıklı

disk bitmediği sürece değiştirmek çok gereksiz bi masraf, balansında problem yoksa çizikleri gidermek ve balata seviyesine getirmek için torna ideal.

geçmiş olsun

geçmiş olsun. bende dün değiştirdim disk balata ve fren hidroliğini. diskler 4 yıl olmuş takılalı. balataları da 2 yıl önce değiştirmiştim. yarısını kullanabilmişim. ama diskler değişince balataları da değiştirdiler. kampanaların da yarısı duruyomuş. onlara da bi ayar yaptılar. arka tekerlerin göbek furyaları da değişti orjinalleriyla. toplam fatura 430 tl kdv dahil.

Arkadaslar daha 40 bin bile olmamis bir arac bu arac ...ve cizikten dolayi öyle katir kitir sesler geleceginide dusunmuyorum ben ... ve 40 bin olmamis bir aracta diskler torna istemez ne kadar fren kullanirsa kullansin... bence: bu arkaadasimizzin diskleri catlamis yada kırılmis cunku katur kitir sesler ancak bu sekilde gelr ... herkese saygilar trbzondan selamlar...

balata ve disk sıcakken araç yıkandıysa balatalarda kaliperlerde atma olabilir. yani balatanın bir kısmıyla herhangi bir demir aksam diske değiyo olabilir.

07052013088.jpg

bence balata arasına çok ser bi malzeme kaçmış vida vs olabilir baya bi sürtmüş diske. veya bi ihtimalde olsa balata kalitesizdir ve balatanın içinde ortaya çıkan sert bi madde de olabilir.
Yanılmıyorsam tam balatanın ortasına denk geliyor bu çizik. balataları bi söktürün baktırın derim. istanbuldasınız isterseniz adres verebilirim.

bence balata arasına çok ser bi malzeme kaçmış vida vs olabilir baya bi sürtmüş diske. veya bi ihtimalde olsa balata kalitesizdir ve balatanın içinde ortaya çıkan sert bi madde de olabilir.
Yanılmıyorsam tam balatanın ortasına denk geliyor bu çizik. balataları bi söktürün baktırın derim. istanbuldasınız isterseniz adres verebilirim.

evet haklısın... bu durumun başka bir açıklaması yok gibi

Back