Fren balatalarını kontrol edin garip bi durum.

vengace

Azimli Üye
Adı
Ramazan
Merhaba arkadaşlar belki bile bilir d4 doblo alma arefesindeyiz 🙂şuan d3 kullanıyoruz satılana kadar bugün enteresan bi hata verdi 🙁

aşağı yukarı 60km hızla gidiyordum kavşağa yaklaşınca kavşakta dönen araç olduğunu gördüm frene hafif sert bastım. birden fren balatalarını kontrol edin uyarısı aldım.sağa çektim indim balataları kontrol ettim içinde ğek sıkışan bir şey göremedim.aracı tekrar çalıştırdım.uyarı vermedi biraz ilerledim yavaş yavaş frenledim denemek için yakmadı uyarıyı.tekrar 55-60 civarında sert fren yaptım yine aynı uyarıyı yazdı.fren dozajı normal geldi çok güzel yavaşlattı öyle bir fren mesafesi uzaması hissetmedim.

sorunu yaşayanlar varsa aydınlatırlarsa sevinirim.açıkcası canımı sıktı bu durum😢

En mantıklı olan araç hatayı verince bilgisayara bağlayıp bakmak. Sonuca göre işlem yapılır balatlarda sıkıntı yoksa sensörlerde hata olabilir gibime geliyor.

Merhaba, fren balatalarının üzerinde bir kademeden sonra aracın elektrik sistemine sinyal gönderen fitiller bulunur. Balatalar aşınıp, bu fitillerin bulunduğu aşamaya gelince(yani balataların değişmesi zamanı geldiğinde) fitiller şase yaparak araca uyarı gönderir. Şase yapmadığı anda böyle bir uyarı vermez.

Sonuç olarak fren balatalarınızın değişme zamanı gelmiş.

bu bi arıza değil araba sizi uyarıyor doblonuzun fren balataları son demlerinde o yüzden uyarı veriyor en kısa sürede balataları nızı değiştirin

Ayni uyariyi almistim.Değişme zamani gelmiş .Değiştikten sonra tekrar cikmadi.Tavsiye durumunuz iyiyse serviste yaptirin.Nerdeyse 10 bin km oldu yeni baltayla fren tutunca o
Ötuyor.Zamanla ses cikmaz diyen ustaya güvendim.Her fren tuttuğunda onu rahmetle aniyorum

Eski aracim bravo da da ayni uyari cikmisti. Bakan usta balatalarin en fazla 1000 km lik ömrü var demişti.Sizin dediğimiz gibi fren tutunca bir sikinti görünmüyordu.

balata uarısını son 500 km kala veriyor diye biliyorum

son balataları 30 bin km de serviste değişti oda aslında bitmedi de servisin lafına inandım 40 bin kmde servis balatalar 3 bilemedin 5 bin km gider dedi değiştirmek istedi bende bakacam dedim balataları değiştirmedim şuan 60 bin km oldu hala gidiyor ve son bakımda 5 bin k sonra kontrol ederiz dediler ki bence bi 10 bin rahat gidecek balata uyarısı verene kadar devam

en yakın zamanda balatalarını değiştir hatta yarın hemen değiştir.

@Sezgin Tok

@wilyimc

@doblo vip premio

@sukru56

@sukru56

@doblo vip premio

@asaglam

Teşekkürler cevapar için arkadaşlar 9gibi özel servisten geldik.balataların daha 5000gideri varmış.Bakım yapılırken uyarı soketini skıştırmış serviş 😀 sorun şimdilik çözüldü hepinizin ilgisine teşekkürler 🙂

Ustaya da sordum fren balatasının bitip bitmediğini tam olarak nasıl anlarız diye.Bilginiz olsun arkadaşlar aracı 2-3 defa arka arkaya stop edit çalıştırın balata gerçekten bittiyse yürüdüğünüz gibi yanar dedi.soket arızalarında ser frenlemelerde hissedersiniz dedi.

hepinize iyi akşamlar diliyorum 🙂

öğrenmiş olduk bilgin için saol dostum.

Balata tam bitmeye yakınken ayaklar sürtünme sesi çıkartır. Bitincede yere düşer 🙂

60 BİN DE be de balataları değiştirdim benimki de aynı uyarıyı vermişti söktük balatalar bitmiş

Back