Fren balataları

DobloPremio55

Azimli Üye
Arkadaşlar benim aracımın fren balataları 20.000 km civarı bitiyor, ses yapıyor.
Bakımlarını hep serviste yaptırırım başka yerde yaptırmam.
Öyle sürekli fren kullanan birisi de değilim.
Orjinal fren balatası için 20.000 km erken bitiyor gibi geliyor bana. Sizin araçlarınızda durum nasıl?

evet çok erken bitiyor. biz aracı 122.990 km de aldık. araç 122.900 de serviste bakıma girmiş. fren balatarı değişmiş ama 5bin km olmadan bitik duruma gelmiş. nasıl iş anlamadım bir yerde hata var ama nerede.

Ben aracımı 57 binde aldım şuan 68 binde 1 sene civarı oldu alalı.
Gecen lastik patladı değiştirrken balatalarada baktım baya kalın bende şaşırdım 😀

ben aracımı 58.000 de aldım ve üzerinde orjinal balataları vardı, bende direk değiştirdim balataları bitmişti 😀

arkadaşlar benim aracın kilometresi 26140 .. hala balataların durumu iyi ve hic değiştirmedim bu kilometreye kadar 🙂

orjinal balata kullanın.aracınızı kontrollü kullanın.d1 imde 140,000 km de 1 defa balatam değişmişti ve durumu hala iyiydi.ama araç 1,9 du ve fazla fren istemiyordu tabi kullanmasını bilirsen.d3 üm ise 20,000 bakımında hala sıfır gibiydi.serviste bazılarının 20,000 de bile balata değiştirmek zorun kaldıklarını söylediler ki bizim araçların premiolarında esp ve asr standart olduğu için siz fren yapmak istemeseniz bile fren yapabiliyorlar yani freni fazladan kullanmış oluyorsunuz.diyorum benim aracın 20,000 bakımında frenleri sıfır gibi duruyorsa kesinlikle ilk öncelik kullanım tarzına ikincisi orjinal parçaya göre değişir.ama 5,000 de balata bitirmek çok büyük ihtimal kullanıcı kaynaklıdır.

biz 30 binde değiştirdik balataların durumu çok iyiydi servisin galyanına geldim değiştirttim rahat bi 10 bin giderdi

fren batalarını 3-4 hafta önce değiştirdik, ilk günlerde pedal da boşluk yoktu. direkt fren etki ediyordu. şimdi pedal da az boşluk oluştu. o boşluk çok hafif ondan sonra fren sertleşiyor. boşluktayken fren birden basmış gibi sıkıyor. tam ayarlamıyorum. fren hidroliğinde de çok az azalma var sanki. orjinalmı balatalar bilmiyorum. neden oluyordur?🙂

Arkadaşlar ben sürüşümden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Aracım 45.000 de 2010 model. İlk 22.000'de değişmiştim, şuanda da değişmek istiyor.
Ben aracıma ustaya baktırdım, o kadar ses yapar idare eder şimdilik. Bunların orjinal balataları çabuk bitiyor dedi. Fren yapınca vuruntuyla birlikte ses yapıyor. Servisten başka bir yerede götürmedim 0'dan beri. Başka bir sorunum yok çok şükür ama fren balataları bence çok erken bitiyor. Yeni kasaların belki fren balataları daha kaliteli olabilir.

fren yapınca vuruntuda geliyorsa pedal titriyorsa abs erken devreye giriyor demekki ondan çabuk bitiyodur. vuruntu sadece sert ani frende olur, hep mi vuruntu yapıyor frene basınca?
bence bi abs kontrolü yaptırın westinghouse da olabilir

en iyisi sağlam bi frenciye gidin hiç servisle uğraşmayın.

benim araçta abs yok. 5 aylık doblo birlikteliğimde tekerlerin kızaklandığı nadirdir. sert te kullanmıyorum ama balatalar çabuk bitiyor.

ben 200 bin küsürde değiştirdim balataları. şuan 243bin küsürdeyim. geçen hafta kontrole gittim frenler için. balataların daha %40 civarı bitmiş. ayar yapıp yolladılar.

ben 200 bin küsürde değiştirdim balataları. şuan 243bin küsürdeyim. geçen hafta kontrole gittim frenler için. balataların daha %40 civarı bitmiş. ayar yapıp yolladılar.
maşallah. 43 bin km de bende balata falan kalmaz.

aracı sürekli frenle yavaşlatıyosun galiba. yada boşa çok atıyosun. aracı yavaşlatırken vites küçülterek yavaşlat. öndeki aracı biraz mesafeli takip et. şehir içinde fazla hızlanma. pek fazla da boşa atmamaya çalış. böylece freni daha az kullanırsın.

aracı sürekli frenle yavaşlatıyosun galiba. yada boşa çok atıyosun. aracı yavaşlatırken vites küçülterek yavaşlat. öndeki aracı biraz mesafeli takip et. şehir içinde fazla hızlanma. pek fazla da boşa atmamaya çalış. böylece freni daha az kullanırsın.
zaten dediğiniz şekilde kullanıyorum. fazla hız yapmam, nadiren agrasif kullanıyorum.

cut-off tan yararlanmak için aracı boşa atmam hiçbir zaman. birtek evime gelirken 300 metre kala boşa atıyorum, turbo mili yağlanması için. evin önünde 20-30 saniye beklemeyeyim diye.

ama yine de erken bitiyor.:?

o zaman kullandığın balata kötü.

bende balatalardan müzdaribim.bosch taktım ondada sıkıntı çıktı.birde ispanya markası var yanlış hatırlamıyorsam remsa birde onu deneyeceğim.

bende 99,000 km de aracı 2. el almıştım, şuan 150,000 km de
50,000 km boyunca üzerindeki balatalar sadece %25 civarında eksilmişti.. ama performansıda iyi değildi, taş gibiydi...
yumuşak balata iyidir dediler KALE marka balata aldım. Performansı iyi. ne zaman biter fikrim yok ve tavsiye ederim.

orjinal balata konusunda ; FİAT, diğer otomobil fabrikaları gibi balata üretmez heralde.
balata konusunda uzman olan BOSCH,KALE ,(ismini bilmediğim performans markaları) vs gibi kaliteli ürünleri orjınal olarak yetkili servislerinde ve araçlarında kullanırlar diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba bende bugun servise bıraktım 30.000 bakımı için aracımı,balatalar kontrol edilir dedi servis danışmanı servisten cıktıktan sonra aradı 3 5 bin km daha gider abi ne yapalım dedi degiştirin dedim ailemizi canımızı emanet ediyoruz yeri geliyor 5 bin km kar edeyim derken allah korusun başka bişeyler açmayalım basımıza...

Back