Fiat garanti süresi problemi !!

DoBLo_cU

Daimi Üye
Adı
Doblocu
Modeli
Renk
Siyah
Ruhsat ve faturada model yılı 2011 olarak yazılan aracımın tofaş sisteminde garanti süresinin 30.07.2013 de bitecegi görünüyor.Aracı 21.04.2011 tarihinde 2011 model şeklinde anlaşarak aldım.Bilindigi üzere garanti 3 yıl 150.000 km

Bildigim kadarı ile araç model yılı ''araç uygunluk belgesi'' ne göre düzenlendigi.Aracımın uygunluk belgesinde 30.12.2010 diye bir tarih var ama neye ait oldugu net belli degil

Fiat m. hizmetlerini aradıgımda aracımın 2010 model oldugu söylendi.Sonra bayideki satış görevlisine durumu anlatıp tekrar m.hizmetleri aradıgımızda problemin sistemden düzeltilecegi bilgisi verildi.Fakat aklımda hala soru işareti var.

Aracını 0 Km alan arkadaşlarım ''araç uygunluk belgesi'ni'' buraya yükleyebilirlermi ?

valla banada çok garip geldi 2011 modele araca 2010 tarihi ne ayak

Benim aracın teknik belgesi bu,24 nisan 2011kaşesi basılmış ama ne ile ilgili tarih olduguna dair ibare yok.Aracı teslim alırken stokta beklemiş araçlar vs. düşüncesi ile bu belgeye özellikle bakmıştım.

0 km araç alan bir arkadaşım aracının teknik belgesini buraya yüklerse karşılaştırma yapıp fikir sahibi olabiliriz.

ben sıfır aldım Ercüment te belgeler nerede şu an bilmiyorum ama bulurum.orada yazan tarih seni bağlamaz bence. trafiğe çıkış tarihi geçerli olması lazım.

ben sıfır aldım Ercüment te belgeler nerede şu an bilmiyorum ama bulurum.orada yazan tarih seni bağlamaz bence. trafiğe çıkış tarihi geçerli olması lazım.

Mehmet hocam aracın garantisi tofaşın sisteminde 30.07.2013 de bitecegi görünüyor.Yani 1 yıl garanti kaybım sözkonusu

Bilerek yada bilmeyerek stokdaki 2010 model aracı 2011 diye işlem yaptırıp satışı gerçekleşmiş ise şu anda 2012 model ile 2013 model aynı donanımlı iki doblo arasında 2.000 tl fark var.

Müşteri hizmetlerini ilk aradıgımda araç 2010 model deyip sonradan tekrar aradıgımızda problem düzeltilecek aracınız 2011 model şeklinde konuşmasıda tuhaf.

Teknik belgeyi istememin sebebi bu.

o aracın üretim tarihidir banada sistemde bi yanlışlık var gibi geliyor

garantide sana sıkıntı çıkaramazlar ve ruhsatta 2011 yazıyorsa ondada sıkıntı olmaz.babamlar üst kattalar.ben bakarım yarın inşaallah belgeler yukarıda olması lazım.

Belgede iki tane tarih var.

30/10/2010

11 nisan 2011,kaşesi basılan.Üretim tarihi hangisi acaba ?

Belgede iki tane tarih var.

30/10/2010

11 nisan 2011,kaşesi basılan.Üretim tarihi hangisi acaba ?

aracınızı aldığınızda ilk muayene tarihi ne olarak gözüküyordu acaba?
ticari araçlarda muayene tarihini satış tarihine değil, fabrika üretim tarihine göre başlatıyorlar. oradan anlayabilirsiniz. bu yüzden aracı bayiden sıfır aldıktan 7-8 ay sonra ilk muayenesine giren insanlar var.

Muayene tarihi 11.04.2012 yani bir yıl sonrası.Evraklarda sıkıntı yok gibi fakat tofaş'ın sisteminde neden 2010 olarak kayıtlı bu düzeltirilmi ? önümüzdeki hafta m.hizmetleri ile tekrar görüşecegim.

düzeltilir inş, olmucak gibiysede sorun çıkartmaz inş.

Back