Farlarınızı hangi ayarda kullanıyorsunuz ?

F9DeviL

Azimli Üye
Adı
S
Modeli
Renk
Siyah
Forumda denk geldiğim fotoğrafların çoğunda farı "0" da kullanılıyor.
0 bana çok yüksek geliyor, düzlükte bir yerde 10-15 m karşımda duvar varken denedim. 0 neredeyse arabanın yüksekliğinde aydınlatma yapıyor. Ben "2" de kullanıyorum, bölünmüş şehirlerarası yolda karşıdan gelen araçların farları hep rahatsız etmiştir. Ben hepsi uzunları açtığını düşünüyordum bunu görene kadar.

Sizce "0" biraz yüksek değil mi far için?

Benimde takıldığım bir konu bu bir türlü doğru ayarı bulamıyorum. Artık o anki ruh halime göre ayar veriyorum.

Gecen hafta muayeneden dolayi far ayari yaptirdim. Usta bundan sonra 1 de kullamirsin dedi. Ona gore ayar yapmis

Yük durumuna göre yapılır;

Yaklaşık olarak aşağıdaki tabloyu uygulayabilirsiniz. Tabi pratikte sürekli olarak bu ayar ile oynamak zor olacağı için normal kullanımda 1 mantıklı olacaktır.
0 far en yüksek konumda 3 far en alçak konumda

0- (Tek sürücü / tek yolcu)
1- (Sürücü + 2 yolcu)
2- (Sürücü + 3 yolcu)
3- (Sürücü + 3yolcu + dolu bagaj)

D2 arka koltuk ve bagaj dolu olursa tek şeritli dar yollarda öndeki aracı rahatsız etmeyecek şekilde 1-2 ayarlıyorum araç boşken devamlı 0.

Yani bu ayar sizin kullaniminiza göre değişir eğer yol aydinliksa 3 te de kullanabilirsiniz 0 dada aracın o anki yük durumu ve yolcu durumu göze alınarak kullanılabilir

@F9DeviL
@mesut170
Herkese merhabalar.
Far yükseklik ayarı, araç yüklü değilse (yük veya yolcu) eğer "0" da kullanılmalıdır. Aracınızın farları olması gibi ayarlıysa sıfır'da kullanmanız yeterlidir. Aracınızda ki ağırlık arttıkça aynı doğrultuda 1-2-3 ayarlarından birini kullanabilirsiniz.

Back