FAR CAMI TEMİZLEME

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fth
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
serdarengin tarafından yazılan metin:
hepsini tek tek uygulamak lazımmı ya?yoksa 3000i al yap yemezmi?

Ne 3000 Serdar'ım zımpara ile uğraşıp da içine mi edicen, zımpara ile işin yok. Sadece ürünü uyguluyorsun o kadar, üstelik herhangi bir matkap ile de uygulanabiliyormuş.

Ürün özelliklerini oku bak:
(link)

Chirmicty tarafından yazılan metin:
831426001.jpg

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-831426001-einhell_bt_po110_polisaj_makinasi_230_v.aspx

buda işimizi görür sanırım

bundan var işte dostum..

benimki bu marka değil ama ben memnunum 29,90 liraya almıştım çok güzel cila yapılıyor

Chirmicty tarafından yazılan metin:
Headlight & Clear Plastic Restoration Kit

HeadlightKit_Mockb.png

headlight_action_shot.jpg

HeadlightKit_Family.jpg

Ama kit alma şartı yok...

PlastX adlı ürünü yalnız da alabilirsiniz.

İncelen su zımparası serisi (1500-2000-2500-3000) ile düzeltilen far plastiği son aşamada PlastX ile muamele edilirse pırıl pırıl oluyor...

Zımparayı sadece tek yönde ileri geri yapın, aynı zamanda aşağı yukarı yapmayın.

Bazı aşındırıcı boya polishleri de benzer görevi görebiliyor.

Bu işlem far dışındaki stop ve sinyallerde de uygulanabilir...

headlight-restoration-proje.jpg

3M Fast Cut polish

dscn5960.jpg

Farlar da…

Önce

dscn5966v.jpg

Sonra

dscn5967i.jpg

Alıntıdır.

paylaşım için teşekkürler..

öneriler için çok teşekkürler arkadaşlarrr artık bakıcaz bi çaresine tekrar teşekkürlerr ..

fth tarafından yazılan metin:
öneriler için çok teşekkürler arkadaşlarrr artık bakıcaz bi çaresine tekrar teşekkürlerr ..

eğer denerseniz sonuçları paylaşırsanız seviniriz olumlu yada olumsuz:?

ALINTIDIR
Ben farlarımdaki çizikler için pek çok forum gezip, anlatılan 1200-2000-2500-3000 kumluk zımpara ve PlastX olayını denedim. KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM!! Forumlarda ya da internette okuduğunuz gibi olmuyor çok samimi söylüyorum. Karaköy'den 3000'e kadar olan tüm su zımparalarını aldım ve anlatıldığı şekilde dikkatlice yaptım. Kesinlikle farlar optik şeffaflığa tam olarak erişemiyor, hele bir de 3000'lük zımpara ve PlastX yapmazsanız sonuç tam bir facia oluyor. En büyük sıkıntı homojen uygulayabilmek. Bu kolay değil çünkü farlar masa yüzeyi gibi dümdüz değil eğimli/bombeli. Eğer homojen yapamazsanız far yüzeyini farklı kalınlıklara getiriyorsunuz, bu da aydınlatma performansını çok etkiliyor. Diğer sıkıntı ise farın üzerindeki orijinal koruyucu tabakayı kazıdığınız için farlarınız hava ile temas ettikçe çok kısa zaman içinde tekrar matlaşıyor, sonra yine zompara-plastX,.. Kendi kişisel deneyimlerime dayanarak kesinlikle önermiyorum.

ALINTIDIR
Otomobil aydınlatmalarında naçizane baya teçrübe sahibi oluşumdan dolayı siz değerli arkadaşlarımı yanlış bilgilerden uzak tutmak için bu konuyu açıyorum. İşim gereği internette takip ettiğim hobi amaçlı amatör çalışmalarda gördümki yanlış bilgiler bazılarımızın istismar olmasına yol açıyor. Bunlardan biride far temizliği.
1: Far camlarının üstü policarbon'dur (UV) ışınlarından korunması için üzerinde koruyucu verniği vardır.Zımparalayarak bunu almak farınıza yaptığınız en büyük kötülüktür.1 seneyi bulmadan kılcal kılcal çatlaklar oluşmaya başlar.
2: Yinede bu işlemi yaparsanız tuhaf markalar altında satılan yabancı menşeyli parlatıcılara itibar etmeyiniz.Bol su ile zımparaladığınız farınızı bütün boyacıların bildiği basit bir pastaylada parlata bilirsiniz.
3:Farın içindeki siyah iside temizlemek için sakın farınızı açtırmayın klasik sistemlerle açılan tüm farlarda %50 su alma ihtimali vardır.(bazı araçlarda far su aldığında xenon beyni anında yanar)
4:Heleki bazı farların kasaları yıpranmadan kapağı çıkmaz.

yapmayalım yani...mi?

Bencede .....yapma ....dikkat ettiysen hic yorum yazmadim su ana kadar....bu isi yapanlar var......ama benim galerici bir arkadasim var....o satin aldigi araclara kuafor yaptirirken eger fari kararmissa yaptiriyor ...ona sormustum....olum en fazla uc ay sonra daha beter oluyor demisti...eeeee sen niye yaptiriyorsun diye sordugumda......satis makyaji moruk dedi.....

hmmm...mesaj alındı abi..

tamam la vazgeçtim...satıcam doblomu....

olm parlak farlısını alcam😀

abi sen kuaför yaptırcam diyordun doblona ne oldu yaptırdın mı

birde resi,mde senin farlar çokta kötü durmuyor

doblo vip premio tarafından yazılan metin:

önümüzdeki hafta bi terslik olmassa dostum...farlarımın daha parlak olmasını istiyorum,çok kötü değil ama....
gündüz feneri gibi parlamasını istiyorum😀😀😀😀 anladın sen onu😀😀😀

paylaşım için teşekkürler
bizim doblonun farları
önce:
183nd.jpg

sonra:
183px.jpg

doblo vip premio tarafından yazılan metin:

önümüzdeki hafta bi terslik olmassa dostum...farlarımın daha parlak olmasını istiyorum,çok kötü değil ama....
gündüz feneri gibi parlamasını istiyorum😀😀😀😀 anladın sen onu😀😀😀

abi doblon değişime uğrayacak o işleri yaptırınca fırça ile falan yıkama emeğine ve parana yazık olmasın 😀

berat siz farları değiştirmişsiniz ama güzel olmuş araba değişmiş resmen birde o öndeki ızgara boyalı olması laazım neden boyasız onu boyatın bence daha güzel oluyor

abiler ben yaptım sonderecede memnunum belki bi sene oldu o pahalı şeylere gerek yok sıradan kaporta pastas-cilası yeterli.Eğer soluk lu çok fazla ise 3000 lik sulu zımpara ile çok fazla olmamak şartıyla yüzeyi hafif zımparala ve pastayı sür olayı göreceksin.fakat dikkat edin tanıyanlar kazamı yaptın? farları değiştirmişsin diyorlar.keşke önceki fotoları olsaydı bi kıyas için fotoları ekleseydim.

Back