FAR CAMI TEMİZLEME

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fth
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fth

Azimli Üye
selamün aleyküm öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler ..2006 doblomun far camları sararmış durum da ve bu temizleniyormuş fakat sorduğum yerlerde 150 lira istediler gerek duymadım daha kolay yöntemi bilen varmı bir arkadaş ta diş macunu tavsiye etti ama denemeye cesaret edemiyorumm ..

14493521.jpg

bunlar işini görür

1500-2000-2500-3000 lik zımparalar

sonrası 2 kez pasta

son olarak cila collinite 476s cila

yada plastx

2010_07090034.jpg

2010_07090035.jpg

2010_07090036.jpg

2010_07090037.jpg

Alıntıdır.

Headlight & Clear Plastic Restoration Kit

HeadlightKit_Mockb.png

headlight_action_shot.jpg

HeadlightKit_Family.jpg

Ama kit alma şartı yok...

PlastX adlı ürünü yalnız da alabilirsiniz.

İncelen su zımparası serisi (1500-2000-2500-3000) ile düzeltilen far plastiği son aşamada PlastX ile muamele edilirse pırıl pırıl oluyor...

Zımparayı sadece tek yönde ileri geri yapın, aynı zamanda aşağı yukarı yapmayın.

Bazı aşındırıcı boya polishleri de benzer görevi görebiliyor.

Bu işlem far dışındaki stop ve sinyallerde de uygulanabilir...

headlight-restoration-proje.jpg

3M Fast Cut polish

dscn5960.jpg

Farlar da…

Önce

dscn5966v.jpg

Sonra

dscn5967i.jpg

Alıntıdır.

paylaşım için teşekkkürler

[youtube]ggO4G0iEcnk[/youtube]

Koray kardeş sen denedin mi hiç?

serdarengin tarafından yazılan metin:
Koray kardeş sen denedin mi hiç?

yok abi benim farlarım tertemiz henüz birşey yok farlarımda 🙂 belki xenon olırsam ondanda alır denerim daha güzel göstersin diye 😀

sadece plastx yeterlimi acaba?benimkilerin silinmesi gerek.arkadaştan şu direksiyon gibi pastacila makineleri varya,onu alsam plastiksle olabiirmi başka bişey de eklemek lazımmı acaba?

sadece plastx yeterlimi acaba?benimkilerin silinmesi gerek.arkadaştan şu direksiyon gibi pastacila makineleri varya,onu alsam plastiksle olabiirmi başka bişey de eklemek lazımmı acaba?

abi videolara göre makina varsa sadece cila ile yapıon elle yapcaksan zımparayla yapıolar önce sonra cila

Chirmicty tarafından yazılan metin:
Headlight & Clear Plastic Restoration Kit

HeadlightKit_Mockb.png

headlight_action_shot.jpg

HeadlightKit_Family.jpg

Ama kit alma şartı yok...

PlastX adlı ürünü yalnız da alabilirsiniz.

İncelen su zımparası serisi (1500-2000-2500-3000) ile düzeltilen far plastiği son aşamada PlastX ile muamele edilirse pırıl pırıl oluyor...

Zımparayı sadece tek yönde ileri geri yapın, aynı zamanda aşağı yukarı yapmayın.

Bazı aşındırıcı boya polishleri de benzer görevi görebiliyor.

Bu işlem far dışındaki stop ve sinyallerde de uygulanabilir...

headlight-restoration-proje.jpg

3M Fast Cut polish

dscn5960.jpg

Farlar da…

Önce

dscn5966v.jpg

Sonra

dscn5967i.jpg

Alıntıdır.

ALINTIDIR:d

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2258

BİDE BU SORUN VAR...

abi aşağılara doğru oku o mesajı gönderen arkadaş ilk defa zımpara kullanmış sanırım 1000 kumlu zımpara far için kalın gelir birde arkadaş herhalde kuvvet uygulamış bastırmış olmalıki derin çizikler açmıştır 3000 kum su zımparasıyla yaptınmı bastırmadan elinin ağırlığıyla hiç birşey olmaz zaten arkadaşlarda yazmış 1500-2000-2500-3000 diye sıralamışlar ince kuma doğru

hepsini tek tek uygulamak lazımmı ya?yoksa 3000i al yap yemezmi?

831426001.jpg

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-831426001-einhell_bt_po110_polisaj_makinasi_230_v.aspx

buda işimizi görür sanırım

hepsini tek tek uygulamak lazımmı ya?yoksa 3000i al yap yemezmi?

yüzeyin kirine bağlı abi çünkü 1500 kumla yapcaksın o aşındırcak plastiği ve alttaki temiz yüzeyi çıkarcan sonra 2000 kumla 1500 kumun yaptığı cizikleri hafifletceksin 2500 kumlada 2000 kumun ciziklerini kapatcan böyle katlana katlana gidiyor çok cizmez zaten bu ince kumlar güç uygulamazsan zaten bunlar çok ince kumlar ve kullancağın zımparayı senin farlarının kirliliğine göre seçmen lazım abi çok kirliyse 1000 kumla başlarsın hafif kirliyse 2000 kumla başlarsın 600 kumla yapan bile olmuş onu nasıl uğraşmış aklım almıyo 600 kum zımpara çakıl taşı gibi çizik yapar 😀

paylaşım için teşekkürler
ben bizim d2 cargonun bi farında denedim ama ince zımpara ile yaptım üzerine pasta + cila yaptım eskisinden güzel olmuştu ama tamamen çıkmadı

bende o direksiyon gibi cila makinasından var ben memnunum cila güzel yapılıyor llineaya pastada atmıştım kılcal çizikleri yok etmek için dobloya sadece cila attım çizik falan olmadığı için pastaya gerek yok

farların güzel temizliyorlar ama

Chirmicty tarafından yazılan metin:
831426001.jpg

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-831426001-einhell_bt_po110_polisaj_makinasi_230_v.aspx

buda işimizi görür sanırım

bundan var işte dostum..

Back