bi aracın esp li olduğunu anlamak biraz riskli bi tekerleğin boşa çıkarak diğerinden fazla donmesini sağlamak lazım hafta sonu su birikintilerinden hızlı geçerken esp 2-3 kere göz kırptı araç kayarken kendini toparladıgını gorebiliyorsunuz.
Safeline kasada ESP+ASR güvenlik donanımı var diye biliyorum. Genelde bu donanıma sahip araçlarda on/off düğmesine sahipler. El freninin orada veya konsolda simgesi varsa aracınız bu donanıma sahiptir diye düşünüyorum.
@Kaonca el freni lambasının sağındaki esp lambası solundaki abs hararet ile yakıt göstergeleri arasındaki üçgen içinde ünlem olanda asr lambası dır ayrıca asr olan araçlarda el freninin civarında on/off tuşu var bizim araçlarda sadece asr kapatılabilir ESP ve ABS ye mudahale edilemiyo...
Evet bendeki göstergede bu işaret var ama hiç yanmıyor aracı alırken var dediler 2014 12. Ayında aldım bunlarda var dedi ama yandıgını hiç görmedim belki arıza veya kayarken yanar diye düşünüyorum esp yoksa neden koysunlarki göstergeye
ESP kapatma düğmesi var olmasi gerek.
ASR var olmasi ESP VAR ANLAMINA gelmez.
Lamba nin olmasi da ESP var demek değildir.
Mutlaka ESP OFF düğmesi olmasi gerek.
VW De öyle ydi.
Hiç Bir Doblo da ESPyi Devre Dışı Bırakmak İçin Tuş Yok Ama ESP Var Olan Araçlarda da Dediğim Gibi Göstergede Fotoğraftaki Gibi Görünmekte Detaylıca Araştırılmıştır 🙂 İyi Forumlar