Karaduman205
@pump_upp - best crypto pumps on telegram !
Başka Araç- Kayıt
- 1 Mayıs 2020
- Adı
- Tevfik
- Kan Grubu
- A RH -
- Aracınız
- Başka Araç
- Modeli
- Vip
- Motor
- 1.3 Ecojet
- Araç Yılı
- 2013
Tork ne alaka anlamadım meme göze geçmedir diğer olayı pompacı ayarlıyor zaten kim dedi size bunu ?Merhaba arkadaşlar.
1.3 Multijet Euro 4 aracimin enjektör lerini degistirecegim.
Enjektör somunlari sıkma torku nedir acaba.Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Her vidanın belli bir tork değerinde sıkılması gerekir. Bizdeki çoğu usta bu işi bilmediği için sıktıkça sıkarlar. Sonuç olarak vida yalama olur veya kırılır.Tork ne alaka anlamadım meme göze geçmedir diğer olayı pompacı ayarlıyor zaten kim dedi size bunu ?
Ayarlı numaralı anahtar sormuş ben de senelerdir enjektör söküp takarım E4 de 2-2 olarak orta somunu boşladın mı çıkıyor genelde şimdi kafam şunu almadı bu arkadaşımız e5 yada e 6 yı soruyor olmasın?Her vidanın belli bir tork değerinde sıkılması gerekir. Bizdeki çoğu usta bu işi bilmediği için sıktıkça sıkarlar. Sonuç olarak vida yalama olur veya kırılır.
En nefret ettiğim şeydir bu durum keşke araç üreticileri tork değerlerini arabanın yanında verselerdi. Adım gibi eminim ki avrupada bu değerleri kağıt olarak vermeseler bile müşteri hizmetlerine sorunca diyorlardır.
Gerçi çoğu avrupa menşeili oem üreticisi yedek parçalardaki tork değerini veriyor. Bosch mesela kağıt verir çoğunda yoksada parça numarasını yazıca teknik dökümanları bulunabiliyor. Bence bu çok güzel birşey. Bizde de aynı avrupada olduğu gibi kendi işini kendi yapana yardım edilmesi lazım.
Tamam enjektörün kendisi dişli değil onu tutan bir ayak ve onu vidası var ama o vidanında sıkma torku vardır. Her vidanın bir torku vardır. Ona göre sıkılır vidalar aşırı veya az sıkılırsa sorun yaşatır.Ayarlı numaralı anahtar sormuş ben de senelerdir enjektör söküp takarım E4 de 2-2 olarak orta somunu boşladın mı çıkıyor genelde şimdi kafam şunu almadı bu arkadaşımız e5 yada e 6 yı soruyor olmasın?