atacan38
Aktif Üye
- Adı
- turgay
Kolay gelsin 2014 - 1.6 Doblo 178 binde : bir kaç aydır araçta rolenti problemi var ( rolenti halinde arada titreme ) ve Şakırdama dedikleri 1.vites kalkarken ses gelmesi .
Enjektörleri söküldü, temizlendi, kontrol edildi .
Memelerin değişimine karar verildi ve yenileri ile değiştirildi .
Test edildi 1 tanesinde araıza çıktı , tamir takımı ile düzeltildi.
Toplandı , çalıştırdık düzelmedi 🙂
Sonra başka bir ustamız geldi bilgisayardan araca bağlandı bir şeyler yaptı düzeldi .
Konu hakkında hiç bir bilgim yok ! iyimi oldu ? kötü mü oldu ?
İnternette biraz araştırdım ilk defa duyduğum enjektör kodlama denilen bir işlem varmış .
daha önce yaptıran arkadaşlar varsa , paylaşırsa sevinirim .
Bu süreçte sinir bozucu olan ! İnternet ortamı bir garip , şaşırtıcı sinir bozucu aylardır bu konuyu araştırıyorum .
EGR den başladık , Gaz Kelebeğinden devam ettik , MAP sensörüne geldik , olmadı turbo , DPF derken intercooler , intercooler hortumu vs
Enjektör geldik o da yetmedi yazılım kalibrasyon varmış .
belkide en başında kalibrasyon yapılsa olurmuydu ?
ben aracın ilk sahibiyim kalibrasyona niye gerek duydu ? hiç sökülmedi daha önce.
Manuel kalibrasyon edilebiliryormuş yolda giderken 1.6 dobloyu bilen varmı .
Gaz kelebeğini temizleyin !
MAP sensörünü , onu bunu temizleyin ! diye video atan arkadaşlara ; Enjektörlerinde yazılımını-da kontrol ettirin 🙁
Enjektörleri söküldü, temizlendi, kontrol edildi .
Memelerin değişimine karar verildi ve yenileri ile değiştirildi .
Test edildi 1 tanesinde araıza çıktı , tamir takımı ile düzeltildi.
Toplandı , çalıştırdık düzelmedi 🙂
Sonra başka bir ustamız geldi bilgisayardan araca bağlandı bir şeyler yaptı düzeldi .
Konu hakkında hiç bir bilgim yok ! iyimi oldu ? kötü mü oldu ?
İnternette biraz araştırdım ilk defa duyduğum enjektör kodlama denilen bir işlem varmış .
daha önce yaptıran arkadaşlar varsa , paylaşırsa sevinirim .
Bu süreçte sinir bozucu olan ! İnternet ortamı bir garip , şaşırtıcı sinir bozucu aylardır bu konuyu araştırıyorum .
EGR den başladık , Gaz Kelebeğinden devam ettik , MAP sensörüne geldik , olmadı turbo , DPF derken intercooler , intercooler hortumu vs
Enjektör geldik o da yetmedi yazılım kalibrasyon varmış .
belkide en başında kalibrasyon yapılsa olurmuydu ?
ben aracın ilk sahibiyim kalibrasyona niye gerek duydu ? hiç sökülmedi daha önce.
Manuel kalibrasyon edilebiliryormuş yolda giderken 1.6 dobloyu bilen varmı .
Gaz kelebeğini temizleyin !
MAP sensörünü , onu bunu temizleyin ! diye video atan arkadaşlara ; Enjektörlerinde yazılımını-da kontrol ettirin 🙁