Elektrikli Dobloooo Vay be Yakışırr

aksoza

Azimli Üye
Kayıt
29 Eylül 2010
Mesaj
47
Ar-Ge çalışması Türkiye’de yapılan ilk elektrikli otomobil olma özelliğine sahip Fiat Doblo EV, şu aralar Autoshow Fuarı’na hazırlanıyor. Fiat Doblo EV, geçtiğimiz günlerde ‘Yılın Hafif Ticari Aracı‘ seçilen Fiat Doblo’nun elektrikli versiyonu. Tofaş mühendisleri tarafından iki ay gibi kısa bir sürede geliştirilen Fiat Doblo EV, ilk olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından test edildi. 300 bin kilometrelik menzile sahip batarya ile donatılmış olmasıyla dikkat çeken otomobil, fuarda Fiat standının ‘Gelecek’ konseptli özel bölümünde otomobilseverlerin ilgisine sunulacak.

1 SAATTE HIZLI ŞARJ
Fiat Doblo EV, 10 yıl ömre sahip batarya ile donatılmış. Tofaş tarafından geliştirilen Fiat Doblo EV, hızlanma durumuna göre 106 HP ile 140 HP arasında güç üreten elektrikli motor yapısına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 9.6 saniyede tamamlayan ve elektronik olarak sınırlandırıldığı için 110 km/s hıza erişebilen Fiat Doblo EV, 0-50 km/s hızlanmasını ise 3.8 saniyede tamamlayabiliyor. 150 kilometrelik menzile sahip Fiat Doblo EV’nin lityum iyon bataryası, hızlı şarj ile 1 saatte, ev tipi elektrik kaynaklarıyla ise 7 saatte yeniden şarj olabiliyor.

Motora komutları ileten elektronik bir üniteye sahip olan Bursalı Fiat Doblo EV’nin en etkileyici yönlerinden birini ise, gaz pedalına basıldığı anda 317 Nm’lik torkun etkisiyle müthiş bir ivmelenmeyle sessizce hızlanması oluşturuyor. Kokpitte geleneksel şanzıman ve vites kontrol unsurları yerine dört adet buton yer alıyor. Tek dokunuşla hareket eden araç, aynı şekilde geri gidiyor veya park konumuna geçiyor.







kaynak http://www.log.com.tr/elektrikli-fiat-doblo-ev-istanbul-autoshowu-bekliyor/
 

filizcima

Daimi Üye
Kayıt
2 Ekim 2010
Mesaj
146
vay be hep soylerım bıde ınsanoglu mecbur kalsın atomu bıle parcalar :Dyakıt fıyatları bıraaz daha artsın goruruz suyla bıle calıstırırız :D