ELEKTRİK bilgisi için yardım lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mrt-4
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mrt-4

Daimi Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2012
Renk
SİYAH
Arakadaşlar tavan lambasından farları yakmak istiyorum artı ve eksi hattı çetim sadeece farları artısı nerde onu bulamadım tavan lambasından aldığım sinyali farlara gircem sigorta kutusundan mı nerden girebilirim

İyi düşünce araç elektriği hakkında pek bilgim yok ama Leaving home gibi bir uygulama yapmak istiyorsun sanırım.Araya röle falan taktınızmı acaba

Amacım Kumanda ile farları yakmak

@Mrt-4
araçtan inerken kontağı çıkarıncada iç aydınlatmalar yanıyor farlarda yanacak öyleyse araçtan inerken.

Tabi fakat far ucunu bulursam

farlar açıkken tavan lambasını yakarsan en iyi ihtimalle sigorta atar kötü ihtimali düşünmek istemem. farlar açıkken tavan lambasından gelen elektriği kesen bir sistem yapmanız lazım aksi taktirde büyük sıkıntı çıkarırsınız arabanıza.

@YASİNAÇIKYER
Evet oda doğru röle koymanız şart araya

Hepsine bi çare bulmak mümkün fakat farın canlı uçları nerede

Bence far yakmak yerine onlere ufak led takabilirsiniz bu kedi gozu gbi olanindan ben ayma altina filan yaptm cok hos olyo ama sahsi fikrim tabi ki farlari karistirmayin isin icine

otomobillerde - uç yani negatif uç araç şasesine direk bağlıdır. yani eksiyi direk şaseden alabilirsiniz . canlı ucu bulmak için fara gelen uçaldan birini dışarıdan fara bağlayın farın diğer ucunu şaseye değdirin far yanarsa diğer uç canlı uçtur yanmazsa bağlamadığınız uç canlı. ama siz en kolayı 10-15 tl verip dijital ölçü aleti alın uçları ölçün.

Back