Ehliyette Bir Dönem Kapanıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Doblo53
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Doblo53

Saygın Üye
Adı
Ekmel Yormaz
Modeli
Renk
GRİ
Ehliyette Bir Dönem Kapanıyor!

Sürücülerin kullandığı ehliyetler 9 çeşitten 17 çeşide çıkarılacak.Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamaması için ehliyet sınıfınaki bu değişiklik için MEB,sürücü kurslarını uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü kurslarını ehliyet sınıfı sayısında yapılacak değişiklikle ilgili yaptığı uyarıda Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin henüz yayımlanmadığı belirtilerek,“Kullanılan 9 çeşit sürücü belgesi 17’ye çıkarılacak.Bu sürücü belgeleri için kullanılacak araç sayısında da çeşitlilik olacaktır” dedi.

EHLİYETTE DEVRİM GİBİ DEĞİŞİKLİK

EHLİYETLER 5-10 YIL GEÇERLİ OLACAK

Yazıda işaret edilen Karayolları Trafik Yönetmeliği taslağına göre A1,A2,F,H,B, G,C,D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkacak.Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacak.Yeni sürücü belgeleri;A1, A2,A,B1,B,BE,C1,C1E,C,CE,D1,D1E,DE,M,F,G ve K sınıfından oluşacak. Ehliyetler ömür boyu geçerli olmayacak.A1,A2,A,B1,B, BE,F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl,C1,C1E,C,CE,D1,D1E,D ve DE sınıfı ehliyetler 5 yıl geçerli olacak.Sadece otomatik vites araç kullanan sürücülere B1,aday sürücülere K sınıfı ehliyet verilecek...

Kaynak:Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

Paylaşım için teşekkürler...

Ehilyetim hurda vaziyette..şu yasayı bekliyorum ne zamandır.. bari yeni tip ehliyetle değiştirelim..

aynen abi bu sistem iyi oldu ama otomatık ve düz ayrılcak onu anlamadım avrupa birliğı diyoruz bi giremedik gitti....

aynen 8nparça bendeki🙂

Paylasim için teşekkürler.

paylasim için teşekkürler.

Sistem güzel ancak 5 yıl da bir yenilenirken yok harç ücreti yok kart ücreti yine 400-500 lira para isteyeceklerse milleti soymak dan öteye geçemez.

Yine vatandastan para cikacak degisende bisey olmayacak

Çok saçma bir sistem olduğunu düşünüyorum. Ben ehliyetimi alıcam yaklaşık 1000-1500 gibi bir paraya daha sonra 2 yıl boyunca yanında biri olmadan çıkamicam trafiğe, çıksam yine ceza yiyicem. Ayrıca 2 yıllık dönem geçtikten sonra 3 yılım kalıcak. Ben ne anladım bu işten?
Ayrıca otomatik ve düz kullanan sınıfı ayırmak ne demek oluyor? Ben ehliyetimi alırım kardeşim aracımın ne olucağına sen karar veremezsin. B ehliyetim var diyelim istediğim düz yada otomatik kullanırım. Buna herhangibi bir engelleme olamaz. Tamamen yanlış bir sistem olduğunu düşünüyorum. Seneye Allah'ın izniyle üniversiteye gidicem. Ben 2 sene boyunca orda tabanvay mı gezicem? Ne saçmalıktır.. Ayrıca ehliyetimin olmasıda hiçbir işe yaramış olmuyor. Çünkü şu anda çocuğun yanında babası varsa yine ceza yemiyor, çoğu polis memurumuz iyi niyetinden dolayı ceza yazmıyor. Birdaha olmasın diyor. Yer değiştirtip devam ettiriyor. Bu bu şekilde olucak. Yanımda ehliyeti olmayan biri olunca ben yine 1500 tl ceza mı yicem?

paylaşım için teşekkürler

Devlet 10 yılda bir de olsa parasını alıp çekilecek tek değişen bu.

benim ehliyet 27 senelik olmuş 3 kere değişti artık bir kere daha değiştiririz
zaten o da beni öldürür...çhahahahaha

Sen daha cok ehliyet esktirsin orta yasli delikanli...😀

Back