Bugün 2006 model Fiat D2 1.4 dynamic benzinli arabamı egzoz emisyonu için ölçüm yaptırdım.disarida ölçüm yapan istasyon dan gecemedim.bana katalizör varmı diye sordu bende Olup olmadığı ni bilmediği mi söyledim.yeni uygulamami bu ne yapmam gerekiyor
Dışarda yaptirmamanizi tavsiye ederim , izmir bornovada dışarda yaptırttım sıra oluyo diye geçmedi abi bakım yapcan 300 lira dediler killandim gittim yerinde yaptırttım sorunsuz geçti, geri gittim aynı yere anlattım evraklarda elimde 10dk arayla içerde geçti diye kivirdilar biraz sonra ucretimigeri aldım.
Tuvtürk dışındaki yerlerde yapılan işlemlerde size masraf çıkartabilirler. Tuvtürk de tamir olayı olmadığı için sıkıntısız geçer . Birde zaten Fıat grubu araçların Emisyon değerleri çok düşük çıkıyor. VW transporterın 1.5 a yakın değer geldiğini gördüm. Bizimkiler 0.20 yi geçmiyor zaten
Ilk aldığında da dışarda yaptırdım 0.6 mı 0.9 mu ne çıktıydı geçen lerde yaptırdım çalıştırmadılar bile... mazot gitmesin dediler. Her yerde değişiklik gösteriyor. Hiç tuvturkde yaptirmadim
Dışarıda yaptırdığında maalesef işin biraz üçkağıdına kaçanlar oluyor. Ben de hazır sanayideyken dışarıda yaptırıp gideyim demiştim aynı şekilde bana da değerler yüksek çıkıyor katalizörde yada elektrik aksamında sıkıntı var masraf çıkartır dediler. Ben diretip 5 kuruş fazla para vermem geçiriyorsanız geçirin yoksa başka yere giderim diyince sözde gaz ayarı vs. oynayıp değerleri dengeledi geçirdi. Tüvtürkte yaptırmanın avantajı olmayan masrafı yaptır demez geçtiyse geçer.
Yerden yere değişir sağlam yerlere gidin. Öyle her emisyoncuya gitmeyin nasıl ki her tamirciye gidilmemesi gerektiği gibi. Ben hep özel dışarda ama büyük firmalarda yaptırdım hiç de sorun olmadı. Ne eski fordumda skodam da nede doblomda..