Egr iptali

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dodoylmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@yunus0635
eğer öyleyse hemen yaptıralım yunus kardeş. 🙂
Çevre kirliliği önemli tabi ama azcıkda bizden kirlensin.

@beyaz24kartal
Yaptığımız rollerde ve testlerde e5 daha seri daha az yakıyor. E5 e4 e göre enjektörleri daha ince püskürtme yapıyor motor iç yanma daha güçlü ve verimli birkaç farklılıklar daha var. Ama uzun vadede euro 5 de e4 e göre daha çabuk kurumlanma ve partikül dolmasından dolayı daha erken motorda düşüşler gözlemleniyor. E5 de e4 de egr yüzünden yeterince zıkkımlanıyor. E5 daha çabuk kurumlanıyor daha az atık gaz salgılasın diye.

aracınızı kesinlikle yüksek devir ve yerli yerinde devirde kullanın düşük sevir dizelin enbüyük düşmanı

devirli kullanırsan verimde alırsın motoruda öldürmezsin.

1.9 jtd egr ıptalı yaptım mekanık olarak araya sac koyarak fısı vs baska bır yerden yaptın mı arıza lambası yada turbo basınc sensoru arızası verıyor suan gayet memnunum arac dahada rahatladı sankı ınceden sıyah duman vardı ortadan kayboldu

Bende de 2004 jtd bir doblo var egr valfini iptal ettirmiştim henüz 60-70 bin kilometre civarlarında olduğu için pek tıkalı değildi çekiş pek fark ettirmedi fakat turbo dolarken sesi daha net ve keskin geliyor daha güçlü doluyormuş gibi.Birde gazlarken 3800 ve üstünde ince siyahımsı gaz bırakırdı, zamanla azalarak yok oldu gibi, aynamdan göremiyorum neredeyse öyle duman gibi varlığı yokluğu belirsiz, sadece ilk çalıştırmada yarım.saniye kadar duman var, birde egzoz emisyonunda dip gaz yapıldığında redline sırasında biraz bırakıyor.Sonuç olarak bence gayet efektif, bizim araçlarda araya sac konması arızada yaktırmıyor, sanayide ustalar burun kıvırsada aldırış etmeyin, iptal ettirin.Emisyonda falanda sıkıntı olmuyor benim daha da düştü 1,79 olan değer son muayenemizde 1,16 olmuş.Aracınız çevreyi biraz daha az kirletsin diye-ki emisyonum düşmüş ne kadar işlevsel tartışılır-uzun müddet kullanabileceğiniz aracın ciğerleri kurumla doluyor.Tek dezavantajı biraz geç ısınması.

EGR Valfini İptal Ettirmek Bir Sorun Yaşatacak Bır OLay Degildir.
Eger İst Avrupa Yakasında İptal Ettirmek İsteyen Arkadaşlar İçin Yer Söyluyorum.
İlk Once Dolapdere Sanayii Sitesinde Bulunan YENER Turbo İşi Yapan Kişiye İptal Ettireceksınız Hemde Turbonuzu Kontrol Edılıyor Daha Sonra İst Bahcelievler Kocasinan Sanayi İstikametınde . Mezarlık Köşesınde Kardeşler Elektronık Fırması Var Arıza Lambasını Ve Guncel Yazılımı Yukluyorlar Fıyatı İse : 130tl Alıyorlar Ondan Sonra Rahatlık Başlıyor Saygılarımla ...

Garantili araçlara yapılmıyor sanırım. Yani garanti bozuluyordur.

Düşük devirler canlanınca, baygınlıktan kurtarana kadar gaza basma durumu ortadan kalkıyorsa, mantık olarak yakıt tüketimi düşmeli midir? Pratikte gerçekleşiyor mu peki arkadaşlar?

@Abdullah313

Yanılmıyorsam EGR iptali araştırmalara dahil olmuştu ve bu araştırmaları , Tübitak onaylı Selçuk Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi gerçekleştirmiş olumlu sonuçlar alınmış hatta belgelenmişti. Gerçekleşmesi olası.

Yarın sabah inşallah Avcılar a ecufast yazılımı attırmaya gideceğim. Telefonda Egr iptalinin yakıta bir fayfasının olmayacağını söyledi, garipsedim ama teknik bilgim onlar gibi olmadığı için, mantıki düşüncemi söyleyerek uzatmaktan imtina ettim 🙂

@Abdullah313
Kalıp yazılımda egr nin bi getirisi olmaz araca sadece kurumlanma kalıcı olarak durdurulur.

Yurtdışında Araçlarla uğraşan bir arkadaşımız bu konu hakkında

Türkiyedeki satılan en kaliteli yakıt bile
Yurtdışındaki merdiven altı üretilen yakıttan daha kötü dedi

Yani aslında ülkemizde satılan yakıtlar kaliteli olsa EGR nin devrede olması iyi olur.
Fakat yakıtlarımız kötü olduğu için
Zaten bir kere yanmış kötü yakıtın eksozdan geri çevrilip bir daha yanmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum.

@Abdullah313
Temizletmeyi 40binde bir yapılacak ama 5 10 bin km sonra aynı hale geri geliyor

Arkadaşlar benim aracım 2012 1.6 premio egr den dolayı motor arıza lambası yanıyor istanbul pendik civarında egr yi iptal edip kodlamasını yaptırabiliceğim bildiğiniz bir yer varmı tavsiyelerinizi bekliyorum

@Anilyucee
linke tıklayarak sponsorumuz ile görüşün yardımcı olurlar
(link)

@yunus0635
Kendisiyle görüştüm 500 lira fiyat verdi sadece arıza lambasını silmeye
Forumda 70 tl ile 120 tl arasında yaptıranlar var diye hatırlıyorum

Back