EcuFast Performans Farkı...

Güncel fiyatlar nedir. İndirimi olan yerler varmıdır. Gaz pedal ayarı nedir. Gaza bastığım halde araç ivmelenmiyor.şehir içi 7 nin altına düşmesi hayal.2013 1.6 m.jet

Konu dışına çıkmış gibi olacak ama ecufast ile ilgili olunca buraya yazmak istedim.

Arabanın çekişten düşmesi üzerine sanayiye götürdüm bilgisayara bağlandı ve egr kartı mı beyni mi neyse o zımbırtının değişmesi gerektiğini söylediler. Bende aracıma yazılım yaptırmak istiyorum. Yazılımla beraber iptal ediliyo diye biliyorum. Bu durumda egr yi boşuna mı tamir ettirmiş olurum ? Yoksa hertürlü yaptırmam mı gerekiyor

@firukk
Vicdaniniza kalmış egr valfi, egzoz emisyonuna katkısı olan bir valf iptal ettirmek doğaya verilen zararı arttırmaktır.

@dr20mouse
Egr nin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum. Yazılım uygulması yaptırmak istediğim için eğer yazılımla iptal edilecekse egr ye masraf etmeyim. Yok egr her türlü tamir edilmeli yada değişmeliyse ona göre hareket ederim.

@firukk
Eğer ki öyle bir niyetin var ise tamire gerek yok diye biliyorum. Ama yine de Ecufast'i en azından telefon ile arayıp birinci ağızlardan daha doğru bilgi edinebilirsin. Bu gibi bilgileri telefon ile veriyorlar.

@htakil
Eyvallah teşekkür ederim.

@kardelenkurt
75 hp lik mjet ile 90-95 hp lik mjet arasında turbo farkı var 90-95 hp lik olan değişken geometrilidir.Yazılım denilen olay turbonun basıncını artırmadır.Atmosferik motorlarda yazılım olayı pek olmuyor(oluyorda çok düşük güç artışı oluyor bu nedenle rağbet olmuyor).Basıncı artan turbonun ömrü muhakkak kısalacaktır.Ayrıca aracın aktarma organından tutunda birçok husuda erken yıpranmasına neden olacaktır.Araç üreticileri motorlarını 100 binlerce km test etmeden piyasaya sürdüklerini mi düşünüyorsunuz?Hatta birçok marka milyon km test etmeden seri üretime geçmiyor.1.3 75 hp ile 1.3 90 hp arasında hiçbir vergi farkı bulunmamaktadır.Sadece gücü artırmakla bitmiyor fren sisteminden tutunda direkson sistemine kadar güncellemeye ihtiyaç var şöyle ki 90 hp lik motorun tekere aktardığı tork ve güç ile 110-115 hp lik tork ve güç aynı değil 1.3'ün şanzıman oranlarıda vites sayılarıda 1.6 mjetten kısadır yüksek güç artışı olduğunda gaza fazla basınca önden kayma ön atma gibi durumlarlada karşılaşılabilir.Yani güç artışı çok basit değil teferruatlı bir iştir.Sadece gaz tepkimesi artınca herşeyin bittiğini düşünüyoruz fakat herşey yeni başlıyor.LPG yüzünden hararet yapan subapları yakan çok araç var.Japon gurubu araçların fiyatı neden fazla biliyor musunuz?Subap sistemi ve ateşleme sistemi daha dayanıklı olduğundan LPG de çok az sorun çıkarıyor.Opel ve Ford gurubunda LPG de sorunsuz araç kullanan sayısı bir elin parmaklarını geçmez sıfır km alıp LPG takıp 80-100 bin km kadar kullanıp satan çok sorun yaşamayabilir fakat 100 binden sonra alan kişi tamirciden çıkmıyor maalesef.
Edit:Anlam bozukluğu.

konu 99 sayfa olduğu için baştan sona bütün sayfaları okumak maalesef ki imkansız. 2015 yılından beri kullanılıyor bu tuning olayı anladığım kadarı ile. bu olaydan çok anlamıyorum ama bir aracın fabrika ayarı verilerini sadece yazılım ile yükseltebilmek ne kadar başarılı oluyor merak ediyorum doğrusu. 75 bg lik bir aracı 90 bg yaptığınızda yakıt tasarrufu da sağlıyor ise bu gücü turbo ile mi üretiyor? böyle ise o zaman turbonun kullanım ömründe bir kısalma söz konusu değil mi ?

Babamda dizel Renault vardı serviste yazılım ile 140 bg olur ama turboya yükleniyor dediler. Bende dün 2011 1.3mjet safeline araç aldım kendime. Ecufast uygulamasını yaptırdığımızda artı ve eksi yönlerini detaylı açıklamanız mümkün mü?

Teşekkür ederim.

hepsini açıkladılar

Doğru turbonun ayarlariyla oynanıyor bide Egr ve dpf iptali yapılıyor.

Ben bu işlemleri sağlıklı bulmuyorum. Araba bu güçleri kaldıracak kapasitede olsa fabrika çıkışlı böyle olurdu. Güç arttırmak için sadece yazılım yetmez ona göre motorda ayarlanmalı.

ben de ecufast konusunda kararsızım.
daha 1 hafta oncesinde.samsuna aracta toplam 5 kişi ile 4 oldukca dolu valizlerle kdz.eregli den gidip geldik.sehir içi de dolasmak suretiyle 1220 km yol yaptık.sabit 90 km 100 km degil.160 da gördük
420 tl mazot tüketmiş olduk.bakimlarini ihmal etmedigim şu an 236.000 olan doblo'ma gerek var mıdır.

Egzoz emisyon kurallarından dolayı güç azaltılması mecburi yazılım zaten var olan gücü açığa çıkartıyor

@haydar06
Karşılığında doğaya daha fazla zarar veriyorsunuz ama

@gurcangurkan
1. mesajı okumanız yeterli.

@ercan-99
[automerge]1543487227[/automerge]
Performans testim

Son düzenleme:
Arkadaşlar durumu hortlatmak istiyorum Ankara şaşmazdaki Ecufast bize özel ücreti geçer li mi ve geçerli ise team doblo üyesiyim deme yeterlimi şuan araç yapım aşamasında şaşmazda hiç çıkarmadan oraya uğrayıp yaptırmak istiyorum artık arabanın hantallığından sıkıldım 1,3 maxi gitmiyor sürünüyor resmen

stickerinız varsa Teamdoblo üyesiyim demeniz yeter..indirim geçerli hala..

serdar bey peki fiyat 500 tl olarak gecerlımı yoksa değiştimi acaba

hala NAKİTTE 500tl...

Back