EcuFast Performans Farkı...

Sezgin bey 500 km yol yaptım aldığım mazot 126 tl 30.70 lt nasıl sizce devir saati 2700 ile 3100 arasında km 80 ile 120 iyimi bide ne yaptıysam araç 120 yı geçmedi ecufast yeni yapıldı fazla sıkıştırmak istemedim

dbd893bce0339f01fb347e308ae01e24.jpg

5055a8ac09cfb36b601b0ffdd0fbf445.jpg

Ortalamanız 100 km'de 6.1 lt.
Biraz fazla hızınız da yüksek değil 80-120 arası km'de 25 kuruş çok.

@Kebabci
Abi sizin araçlar orda kaç bg fabrika çıkışı

@aydogmus
Yazilimdan sonra 500 1000 km arasi adaptasyon sureci var soylemistir atan arkadas biraz daha bekleyin sorun devam edersen yazilim yaptirdiginiz yere bas vurun

@Murat067

@Sezgin Tok

Bu konudan bende şikayetciyim. Şehir içinde dizel keyfini süremiyoruz. 2.viteste az bir yokuşta bayılırmı dizel araç. 1000-2000 devir aralığı tam bir ölü 1,6 m.jet. Devirsiz kullanmak zararlı ama 1.700 -- 1.800 devirde üst vitese geçin uyarısı veriyor araçlarımız mühendislik hatasımı. hiçbir dizel canlı olmaz derken ben vw - mazda - hatta dusterda bile bunu hissetmedim?

@F.Caner
Abi burda 95 beygir 70 kw diye geciyor,ama 105beygirle ayni herseyi,burda vergi den kismak icin de 95beygire uyarlanmışlar kagit uzeri tam anlamış degilim

Aracimi alali 5bin km oldu cekisinde daha bi bayilma kasma titreme yasamadim,2bin devire gelince vites degistir yazisi geliyor ama ben uymuyorum acikcasi,ekonomik kullanmak icin yapilmis bir sistem bence.

Araca çip attirdiktan sonrada alt devir üst devirlerde problem yasamadim,3bin ve 3500 devire kadar cekis iyi ama 4bine dogru dusuyor testbandindada aracin maximum çekiş yaptığı devirler hangi araliklardaysa cikar.

@beyaz24kartal
1.3 mü 1.6 mı diye düşünenlere biraz cevap niteliğinde aslında bu.

1.3 de alt devirlerde ölü 1.6 da?

O zaman 1.6 almanın mantığı yok bence.Kendince artı masrafları var çünkü.

Araç 2.000 deviri görmeden shift uyarısı veriyor bırak 2.000'i 2.500 bazen 3.000'e yakın 2'ye atıyosun yine bayılıyor 1.6 da 1.3 de.

1.5 renault motorlar cidden alt devirlerde çok seri fiat'ın multijet motorları bu konuda iyi değiller ama yüksek devirlerde hızlanmalar çok iyi renault araçlara göre.

Ama multijet araç alacaksam eğer 1.3 seçeneği varsa üstüne asla çıkmam şahsen tabi D sınıf ya da bir Suv değilse.Çünkü bir kaç denemem sonucu şehir içinde size 1.6 konforu kesinlikle yaşatmıyor anca şehir dışında yüksek hızlarda 6.vites konforunu yaşarsınız akar gidersiniz asfaltta bunu denemedim ama mutlaka uzun yolda konforlu ve sessiz bir yolculuk yaşarsınız.

Şahsi fikirlerim.

@beyaz24kartal
Kıyaslama yaparken araçların teknik özelliklerine göre kıyaslama yapın mesela kıyasladığınız araçlardan birisi duster dediğiniz aracın 4*2 1235kg 4*4 versiyonu 1325kg civarı doblodan bi hayli hafif hafifliğin avantajı serilik olarak geri döner. Misal mazda 3 1275kg. Bir diğer husus multijet torku 290nm - 1500dev.dak itibaren tork bandı başlar 1750dev kendini hissettirir 1800 2000 dev de ölü olması aracınızda sıkıntı olduğu anlamına gelir. Ben 1.3 kullanıyorum 1800 devirde 1.3 bile ölü değil. Hiç vites düşür yükselt göstergesine uyarak vites değiştirmedim gaz pedalına nasıl bastığınıza göre değişken gösteriyor. Zaten ona uyarsak araba yürümüyor. Dizel keyfini 2500 3000 devir arası sürebilirsiniz.

@Gökhan_059

Kısmen haklı olsanız da aerodinamik açısından bakıldığında Bizim araçlarımız reno araçlarına nazaran hem ağırlar hemde daha uzun vites aralığına sahipler.

Misal bende 1.9 jtd var ne reno tanırım ne de duster. Benim girip çıktığım yere ne girebilirler ne de yetişebilirler.

Kıyaslamayı bence aynı sınıfta ki araçlarla yapmalıyız.
Misal 1,3 Opel Combo lar, Ford Turneo 1.6 sanırım onlar.
Ayrıca araç bizim ekranda şu devirde vites değiştir demesine pek takılmamak lazım.
Örneğin rampa çıkarken belli deviri buldun mu vites değiştir diyor araç, değiştirmeyip biraz daha devirlenip vites atmak bana göre daha mantıklı.

@Sezgin Tok
Muhakkak 2500 -- 3000 devir tat veriyor. s.dışı 7-7.5 lt ş.içi: 10 lt yi göze alırsanız🙂 Alış amacımız belli aracımdan memnunum. içinde kamp yapabildiğim en ideal araç. birazcık yaksın varsın... :islik:

@beyaz24kartal
Abi ne yapiyon sen arabayla sen bi ara yine gel servise bu yakıt çok fazla veya utkunun dediğini yap bizim arabadan al 🙂🙂🙂🙂😉

Yarinki bolu duzce bulusmasindabir araca ecufast yazilim hediyesi varmis bakarsin bizede cikabilir 👍
Ozman ecufastin tadina bakabiliriz ....

@F.Caner
@Sezgin Tok

Şu anda ş.içi :8 lt ortalama hızım 30-35 ile *** ş.dışı: 6 lt ortalama hızım 80-90 ile*** yakıyorum. ama 1700-2500 devir arasında tutarak vites değişimleri ile. genede fazla ise caner başkanın çayını içmeye bir gitmek lazım tabiii..

@beyaz24kartal
Hocam siz cayimi içmeye gelin o zaman söylerim az mi çok mu 🙂🙂

Back